11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

CHP`li Murat Bakan`dan, Fidan`ın Suriyeli mültecilerle ilgili sözlerine tepki: “Yasadışı göçmenler, geçici koruma altında olanlar bir plan dahilinde geri gönderilecektir”


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan`ın Suriyeli mültecilerle ilgili "Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek değiliz" sözlerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Eğer kendinize güveniniz varsa kamuoyu önünde tartışırız. Yasadışı göçmenler, geçici koruma altında olanlar bir plan dahilinde radikalizm yaratmadan ve Türkiye`nin ulusal çıkarları doğrultusunda geri gönderilecektir" diye yanıt verdi.

 

Tarih : 14 Temmuz 2024 Pazar 21:36   Okunma : 633

(ANKARA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan`ın Suriyeli mültecilerle ilgili "Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek değiliz" sözlerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Eğer kendinize güveniniz varsa kamuoyu önünde tartışırız. Yasadışı göçmenler, geçici koruma altında olanlar bir plan dahilinde radikalizm yaratmadan ve Türkiye`nin ulusal çıkarları doğrultusunda geri gönderilecektir" diye yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fidan, Suriyeli mültecilere ilişkin “Gönüllü olmadığı sürece hiç kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Hakan Fidan`ın sözlerine tepki göstererek AKP`nin göç politikasının terör, organize suç ve insan kaçakçılığı, sosyal çatışmalar ve sınır güvenliği zafiyetlerine neden olduğunu belirtti.

CHP`li Murat Bakan`ın X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Açık kapı politikanız yüzünden terörist gruplar güvenlik kontrollerini aşarak sızdılar

"Sayın Hakan Fidan. Türkiye`ye düzensiz göç ile gelen yasadışı milyonlarca göçmenin Türkiye`nin ulusal güvenliği açısından zararlarını ve risklerini bilmediğinizi düşünmüyorum bunu biliyor ve buna rağmen tercih ediyorsunuz. Biz yine de size hatırlatalım. Terör. Türkiye`ye açık kapı politikanız yüzünden ve ayrıca yasadışı göç yolları üzerinden terörist gruplar kimliklerini gizleyerek ve güvenlik kontrollerini aşarak sızdılar. Ülkemizde çok sayıda terör eylemi yaptılar ne kadar uyuyan hücre olduğunu ve bu şekilde ülkemize sızan kaç PKK`lı, IŞİD`li olduğunu bilmiyoruz.

“Kökü kurutulamayan organize suçun kök salmasının sebeplerinden biri sizin göç politikanız

Organize Suç ve İnsan Kaçakçılığı. Türkiye`de yasadışı göç organize suç şebekelerinin güçlenmesini sağladı. Yatırım yoluyla vatandaşlık ve altın vize ise dünyanın suç örgütü liderlerini Türkiye`ye çekti. Bu tür faaliyetler, Türkiye`de organize suçun büyümesine ve güçlenmesine katkıda bulundu. Bugün onlarca operasyona rağmen kökü kurutulamayan organize suçun kök salmasının sebeplerinden biri sizin göç politikanızdır.

Göç politikalarınız ülkemizde huzuru bitirdi

Mali Yük ve Sosyal Çatışmalar. Yasadışı göç, Türkiye`nin mali sistemine getirdiği ek yük bu ülkenin yoksullarının sırtına yüklendi. Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler üzerinde yüksek bir baskı oluşturdu. Ayrıca, iş piyasasında yasadışı göçmenler lehine haksız rekabeti artırarak sosyal çatışmalara ve toplumsal huzursuzluğa yol açtı. Bu tür sosyal çatışmaların nereye kadar büyüyebileceğini siz de bizim kadar iyi bilirsiniz. Göç politikalarınız ülkemizde huzuru bitirdi.

“Ali Yerlikaya muhakkak bilir kendisine sormanız iyi olacaktır

Sınır Güvenliği Zafiyetleri. Yasadışı göç, ülkemizin sınır güvenliğinde zafiyetlere neden oldu. Sınır güvenliğinin ihlal edilmesi, diğer yasa dışı faaliyetlerin de (uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı gibi) artmasına neden oldu. Bunu siz bilmiyor olabilirsiniz ancak  Ali Yerlikaya muhakkak bilir kendisine sormanız iyi olacaktır. Söylenecek çok şey var eğer kendinize güveniniz varsa kamuoyu önünde tartışırız. Son olarak; yasadışı göçmenler, geçici koruma altında olanlar bir plan dahilinde radikalizm yaratmadan ve Türkiye`nin ulusal çıkarları doğrultusunda geri gönderilecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA