14 Ağustos 2025 Perşembe

23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:47   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:03   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:30   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:19   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:03   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:40   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı  
 
     
   

Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca’dan Başkan Seçer’e Ziyaret


Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. V

 

Tarih : 16 Mayıs 2019 Perşembe 10:15   Okunma : 1444

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yapılan ziyarette, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile cemiyet yönetimi ve Mersin basınında görev yapan basın emekçileri yer aldı.

“Medya dördüncü güç olarak demokrasilerle anılır”

Ziyarette, ulusal ve yerel basının sorunları üzerine bir dizi sohbet gerçekleştirilirken,  gazetecilik mesleğinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin de bir zorunluluk olduğu üzerinde duruldu.

Gazetecilik mesleğinin son derece meşakkatli ve zorlu bir alan olduğunu, bu yüzden de gazetecilerin çalışma şartlarının düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, “Gazetecilik insanı fiziki olarak da, duygusal anlamda da yıpratır. Gazetecilik eğer gerçek anlamda yapılıyorsa çok önemli bir meslek. Şartlarınızın düzenlenmesi ya da çalışma koşullarınızın iyileştirilmesi gerekiyor. Demokrasilerde medya dördüncü güç olarak anılır. Bu bilinçte bir parlamento varsa sizin derdinize daha çabuk çare olur ama bu bilinçte olmayan bir parlamentoda da basına ilişkin yasal düzenlemeler gittikçe gecikir” şeklinde konuştu.

 “Doğru habere zamanında ulaşmak anayasal hakkımız”

Hukukun olmadığı yerde gazetecilik mesleğinin ızdırap çeken bir alan haline dönüşeceğini ifade eden Seçer, “Siz hukukun olduğu, demokrasilerin üst seviyelerde olduğu toplumlarda, ülkelerde mesleğinizi rahatça icra edersiniz. Doğru habere zamanında ulaşmak bizim anayasal hakkımız. Türkiye’de vatandaşların bu anayasal hakkı da men edilmiş durumda. Umut ediyorum bir an önce bunlar aşılır” ifadelerini kullandı.

“Benim başarılı olmam için gazetecilerle diyaloğumun iyi olması lazım”

Mersin’e ilişkin yerel basın hakkındaki görüşlerini dile getiren ve Mersin basınına her türlü desteği vereceğini dile getiren Seçer, “Gazeteci olmazsa biz yaptığımız hizmetleri halkla buluşturamayız. Aynı şekilde benim yaptığım işleri de halkın takip etmesi zorlaşır. Biz birbirimize aşk derecesinde bağlı olmak, birbirimizi sevmek zorundayız. Benim başarılı olmam için gazetecilerle diyaloğumun iyi olması lazım. Tabi onların da yerel yönetimlerle iyi ilişkiler sürdürmesi lazım” dedi. 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin daha iyi koşullarda görevini yerine getirebilmesi için de yer ihtiyacı konusundaki desteğini bir kez daha yineleyen Başkan Seçer, “İyi koşullarda bir cemiyet ikametgâhlarının olması, fiziki olarak da son derece sıhhi bir ortamda görevlerini yapabilecekleri bir alan çalışması, bir bina çalışması yapıyorlar. Biz de her türlü katkıyı yapacağız. Onun sözünü de verdik” dedi.

Karaca: “Türkiye’de şu anda Anadolu Basını bitme noktasında”

Türkiye genelinde yaptıkları ziyaretlerde hem meslektaşları ile bir araya geldiklerini, hem de gazeteciliğin sorunları üzerine konuştuklarını belirten Karaca, Başkan Seçer’e Türkiye Gazeteciler Federasyonu hakkında kısa bilgiler verdi.

İnternet gazeteciliğinin Anadolu basını üzerinde büyük tehlike oluşturduğunu da ifade eden Karaca, “Türkiye’de şu anda Anadolu Basını bitme noktasında. Maalesef seçimlerden önce de tüm grupları, parti liderlerini ziyaret ettik. Dosyalarımızı verdik ama bir çözüm olmadı. Şu anda gerek televizyonlar, gerek radyolar çözümünü bir türlü yapamadığımız internet gazeteciliği, mesleğimiz için son derece tehlike.  Bu işi iyi yapan arkadaşlarımız var. Onlara bir şey demiyoruz ama çok kötü yapan, kötü niyetli kişiler de var. Bu nedenle mutlaka bir yasa çıkmalı. Sözü aldık ama bu seçim kargaşasının hala devam etmesi maalesef sorunlarımızın çözümü noktasında gecikecek.” dedi.

Ziyaretin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demirtaş ile cemiyet yönetimi Başkan Seçer’e hediye takdim etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  Türkiye, Gazeteciler, Federasyonu, Genel, Başkanı, Yılmaz Karaca, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA