20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

CHP`li Suiçmez’den TBMM`de pankartlı prostesto


TBMM Genel Kurulu`nda, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 17 maddelik `Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin` görüşmelerinde konuşan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Genel Kurul`da "Meclisi kana bulamayın, "Katliama dur deyin", "Yasayı geri çekin" yazılı kırmızı pankart açtı.

 

Tarih : 29 Temmuz 2024 Pazartesi 03:36   Okunma : 604

(TBMM) - TBMM Genel Kurulu`nda, sokak hayvanlarına ilişkin yasa tasarısıyla ilgili konuşan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez üzerinde, "Meclisi kana bulamayın", "Katliama dur deyin", "Yasayı geri çekin" yazılı kırmızı pankart açtı. 

Suiçmez kanun teklifine ilişkin şunları söyledi:

"Biz bu yasa teklifini komisyonda üç günde toplam 42 saat görüştüğümüz için buradan milletvekillerine değil, vatandaşlarımıza hitap edeceğim. Kıymetli vatandaşlarım yasalar çözüm üretmek, sorunu ortadan kaldırmak için yapılır. Elimizde 2004 yılında AKP döneminde Meclis`te kabul edilen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu var. 2019`da Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan bir rapor var. Bu rapor doğrultusunda kanunu düzeltmek varken niye acele bir şekilde kanun yapma tekniğinden uzak, bilimsel olmayan meslek örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin aksine niteliksiz bir yasayı ısrarla çıkartmak istiyor iktidar.

Sokakların hem insanlar hem de hayvanlar için güvenli olacağı bir yasayı birlikte hazırlayabileceğimizi söylüyoruz. Bu nedenle teklifi geri çekin, yeni dönemde birlikte çözüm odaklı bir yasa hazırlayalım diyoruz onlar ise, `ölüm hemen şimdi` diyorlar. Niye? Çünkü halkın ve ülkenin gerçek gündemden uzaklaşmasını istiyorlar.

"Kan kokusu alıyoruz"

Daha teklifin gerekçesini okuduğunuzda kan kokusu alıyorsunuz. Yakalatmamışsınız, aşılatmamışsınız, kısırlaştırmamışsınız. Şimdi toplayalım dört milyon köpeği. Onları öldürterek çözelim bu sorunu diyorsunuz. 2019-2023 yılları arasında hayvana çarpmadan dolayı 55 kişinin öldüğü gerekçe göstererek sokaklarda can güvenliği için bu kanun teklifini getirdiğini söylüyorsunuz. Oysa 2003 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı`ndaki trafik kazalarında toplam 185 kişi iki 2004 yılında yine iki bayramdaki trafik kazalarında toplam 120 kişi ölmüş. O zaman insanlara ehliyet mi vermeyeceksiniz? Otomobil kullanmalarını mı yasaklayacaksınız?

"315 kadın erkekler tarafından öldürülmüş"

Hayvanlar nedeniyle sokaklar güvensiz diyorsunuz ama sadece 2023 yılında 2318 kişi insanlar tarafından öldürülmüş. 315 kadın erkekler tarafından öldürülmüş. 248 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuş. 31 bin 890 çocuk istismara maruz kalmış. Öyleyse bu insanların sokağa çıkmasını mı engelleyeceksiniz? Teklif gerekçesinde valilerce alınan rakamlara göre iki milyon sahipsiz köpek var denildiği halde sahipsiz köpek popülasyonunun aslında dört milyon olduğunu iddia ediyorsunuz. Dört milyonluk bir popülasyonu barınaklara alacak sayıda barınak yok. Bu kadar barınak yapılacak yer yok. Bu toplamayı yapacak belediyelerde eleman yok, araç yok. Belediyelerin bunu yapacak bütçeleri yok. Çünkü amacınız çözüm değil, çatışma yaratmak. 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Sibel Suiçmez

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA