21 Temmuz 2025 Pazartesi

11:25   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   11:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:58   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:40    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:46   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:23   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”   21:13   ÖZEL: "BEYAZ TOROSLARA TESLIM OLMADıK, AK TOROSLARA TESLIM OLMAYACAĞıZ"   19:55    ÖYMEN’IN CENAZE PROGRAMı BELLI OLDU. İLK TÖREN TBMM’DE   19:53   ÖZGÜR ÖZEL, FıNDıK BAHÇESINDE ÜRETICILERLE SOHBET ETTI... FıNDıK ÜRETICISI ERDOĞAN: "İNSANLAR ARTıK FıNDıK BAHÇELERINI VEYA DIĞER TARıM ÜRÜNLERINI DE KONUTLARA TERK EDIYOR"   19:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ATÖLYELERI SANAYI KOMPLEKSI GIBI ÇALıŞıYOR   19:07   ZEYTINLIKLERLE ILGILI TEKLIF YASALAŞMADAN ÖNCE AK PARTILILER TEPKILERINI DILE GETIRMEK ISTEYEN MUHALEFET GRUP BAŞKANVEKILLERINI SUSTURMAYA ÇALıŞTı   18:29   MURAT ÇALıK’ıN ANNESI HASTANE BAHÇESINDE NÖBETTE: “FERYADıMı DUYUN”   18:14   ALI MAHIR BAŞARıR: "KENAN EVREN’DEN BETER BIR YAPı, ZIHNIYET BUGÜN ALTıN, KÖMÜR KAYNAKLARıNı, TÜM MADENLERI YABANCı ŞIRKETLERE, KANADALıLARA, YERLI ŞIRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKTI"   18:10   BAŞKAN SEÇER’DEN, ABDURRAHMAN TUTDERE’YE ZIYARET    18:05   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL: TOROSLAR’A TEKSTIL KENT, MUT’A MODERN BIR HAL İSTIYORUZ   17:09   NEVAF KıLıÇ: “TÜRKIYE-IRAK EKONOMIK İŞBIRLIĞI YENI BIR SÜRECE GIRDI”   17:05   ABD ADALET BAKANLıĞı, EPSTEIN SORUŞTURMALARıNDAKI GIZLI IFADELERIN KAMUOYUNA AÇıKLANMASıNı TALEP ETTI   17:01   ÖZEL’DEN MURAT ÇALıK TEPKISI: "MUHATAPLARıN BIZLERIZ GEL, BIZDEN NE ISTIYORSAN HESAPLAŞ AMA ÇOCUĞUN, ANANıN YAKASıNDAN DÜŞÜN ARTıK   16:51   ASLı ÖYMEN: “BIR VIRÜSE YENIK DÜŞTÜK ASLıNDA KÜÇÜCÜK BIR VIRÜSE”  
 
     
   

Sera Kadıgil: Cumhurbaşkanlığı makamının, Anayasa`yı fiilen askıya almış olması apaçık bir darbedir


TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in, "TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" sözlerine yanıt verdi. Kadıgil, Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş`a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, `zeytinyağı gibi üste çıkmak` yönteminin aynısıdır" dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 15:35   Okunma : 404

(ANKARA) - TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in, "TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" sözlerine yanıt verdi. Kadıgil, Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş`a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, `zeytinyağı gibi üste çıkmak` yönteminin aynısıdır" dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil sosyal medya üzerinden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Ömer Çelik`in açıklamaları için "Saray rejiminin bizzat ve isteyerek darmadağın ettiği meşru zeminini boş çıkışlarla tamir etmeye çalışmasından ibarettir" diyen Kadıgil, "Cumhurbaşkanlığı makamının, yine aynı iradeyle seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay`ı esir tutabilmek uğruna, değiştirmek için yeterli çoğunluğu bulamadığı Anayasa`yı fiilen askıya almış olması, kendi meşruiyetini de ortadan kaldıran apaçık bir darbedir" dedi.

Ömer Çelik`in X üzerinden yaptığı paylaşımı alıntılayan Kadıgil şunları söyledi:

"Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş`a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, `zeytinyağı gibi üste çıkmak` yönteminin aynısıdır. Bu, Saray rejiminin bizzat ve isteyerek darmadağın ettiği meşru zeminini boş çıkışlarla tamir etmeye çalışmasından ibarettir. Yurdu NATO`nun güvenli karakolu, Kürecik ve İncirlik işgal üslerinin hamisi yapan İsrail`in ticaret ortaklarının ancak kendilerine yakışacak sıfatları bu ülkenin tam bağımsızlığını savunanlara tahvil etmeye kalkmaları, siyasi açıdan tam bir düzeysizliktir.

Demokratik seçimlerle ve milli iradenin desteğiyle seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamının, yine aynı iradeyle seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay`ı esir tutabilmek uğruna, değiştirmek için yeterli çoğunluğu bulamadığı Anayasa`yı fiilen askıya almış olması, kendi meşruiyetini de ortadan kaldıran apaçık bir darbedir.

Anayasa`yı ayaklar altına alanlar, ağzını açan kim varsa hapse tıkanlar, halk açlıkla mücadele ederken saray üstüne saray yapanlar, memleketin toprağını, deresini, ormanını, kıyılarını satanlar, yerli ve milli halkını uluslararası sermayeye ucuz iş gücü olarak pazarlayanlar, kadın, çocuk, yaşlı demeden insan öğüttükleri yetmezmiş gibi hayvanlarımızın da canına kast edenler iyi bilsin ki, Avrupa`dan Asya`ya dünyanın dört yanındaki faşistler bizim düşmanımızken sizinse ancak çırağınız çıkabilir."

Ömer Çelik, TİP Genel Başkanı Baş`a "Avrupa faşistlerine `tercümanlık` yapmaktan ibarettir" demişti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TİP Genel Başkanı Erkan Baş`a, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" demişti. Çelik paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır. Bu, Avrupa faşistlerine tercümanlık yapmaktan ibarettir. Avrupa faşistlerinin söylemlerini kes-kopyala-yapıştır yöntemi ile kullanmak, siyasi açıdan tam bir düzeysizliktir. Demokratik seçimlerle ve milli iradenin açık desteğiyle defalarca seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamını bu ifadelerle faşistçe hedef almak, demokrasi ve halk düşmanlığının ta kendisidir. Avrupa faşistlerinin partilerine halkçı adı koyup, demokrasi düşmanlığı yapmasına özenmiş bir açıklamadır. Bu söylenen sözlere Avrupa faşistlerine verdiğimiz cevabın aynısını veriyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA