18 Haziran 2025 Çarşamba

10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

Devlet Bahçeli: DEM Partili vekillerin maaşları kesilerek şehit ailelerine aktarılmalı, Anayasa Mahkemesi kapatılmalıdır


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “DEM Parti milletvekillerinin maaşları ile partiye yapılan Hazine yardımlarının kesilerek şehit ailelerine aktarılması, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da mahkemenin kapatılması” önerisinde bulundu.

 

Tarih : 21 Ağustos 2024 Çarşamba 17:27   Okunma : 166

(ANKARA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “DEM Parti milletvekillerinin maaşları ile partiye yapılan Hazine yardımlarının kesilerek şehit ailelerine aktarılması, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da mahkemenin kapatılması” önerisinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, şunları kaydetti:

"PKK`nın milis unsuru olan DEM`in TBMM`de 57 milletvekili bulunmaktadır. Bu milletvekillerin devlet hazinesine yıllık maliyeti 116 milyon 280 bin liradır. Ayrıca DEM`in 171 milletvekili danışmanın hazineden aldığı yıllık maaş 133 milyon 380 bin lira, 10 grup danışmanının yıllık maaş külfeti 8 milyon 400 bin lira, 30 büro personelinin aldığı yıllık maaş da 23 milyon 400 bin liradır. Daha vahimi de DEM`in 2024 yılında hazineden aldığı yardım miktarının yaklaşık 658 milyon lira olmasıdır. Bu kapsamda terör ve bölücülük odağı DEM`in düşman olduğu devletten 2024 yılında alacağı toplam parasal büyüklük yaklaşık 940 milyon liradır. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olduğu düşünüldüğünde neredeyse 76 bin emeklimizin hakkı terör örgütüne adeta kurşun, silah ve bomba parası olarak hibe edilmektedir.”

Gelişmeler karşısında ilk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır. İkinci önerim, teröre yardım ve yataklık yapan, somut delillerle suçu sabit görülen sözde milletvekillerinin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır. Üçüncü önerim, yeni anayasa sürecinde, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. Dördüncü önerim de, TBMM Genel Kurulu`nda anlam ve ahlaki bağlayıcılığını temelden kaybeden kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesidir.

Emeklilerimizi ve ekonomik gelişmeleri çarpıtıp istismar eden tatlı su kurnazlarının, sinsi fırsatçıların, DEM`lenmiş CHP`nin ve marjinal yedeklerinin bu ibretlik gerçekler karşısında vereceği hiçbir cevap yoktur. Bölücülere ve dolaylı şekilde teröristlere aktarılan hazine kaynağımızın derhal kesilmesi, devlete ve millete ihanet eden kenelerin ayıklanması hiçbir şekilde ertelenemez bir mecburiyet ve mükellefiyettir. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı`yla birlikte bu görevi omuzlamaya muktedirdir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA