21 Ekim 2025 Salı

09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN   08:59   CHP’DE KURULTAY HAMLESI: 24 EKIM DAVASı KONUSUZ KALıYOR!   08:55   CUMHURBAŞKANıNA HAKARET İDDIASı: CHP’LI BAŞARıR’A SORUŞTURMA AÇıLDı   21:50    VAHAP SEÇER ISYAN ETTI: “BELEDIYE BAŞKANLARı CEZAEVINDE, HUKUK YERLE BIR!”   21:46   MERSIN SANAYI ODASı: GEÇ KALıNMıŞ BIR DÖNÜM NOKTASı   21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:42   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:52   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı  
 
     
   

Ukrayna Bağımsızlık Günü`nde Moskova ve Kiev arasında 230 esir takası


Ukrayna ve Rusya arasında her iki taraftan 115`er kişi olmak üzere 230 savaş esiri takas edildi. Ukrayna`nın Bağımsızlık Günü`nde gerçekleşen esir takasına BAE arabuluculuk etti. Takas, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy`nin Bağımsızlık Günü için yaptığı konuşmada Rusya`ya yönelik misilleme mesajları vermesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

 

Tarih : 24 Ağustos 2024 Cumartesi 17:23   Okunma : 416

(ANKARA) - Ukrayna ve Rusya arasında 230 savaş esiri takas edildi. Ukrayna`nın Bağımsızlık Günü`nde gerçekleşen esir takasına Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arabuluculuk etti. Takas, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy`nin Bağımsızlık Günü için yaptığı konuşmada Rusya`ya yönelik misilleme mesajları vermesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

Rusya ve Ukraynalı yetkililer, BAE arabuluculuğunda yapılan bir takas anlaşması çerçevesinde her iki taraftan 115`er kişi olmak üzere 230 esirin takas edildiğini duyurdu. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, esir takasını ``Bugün 115 savunucumuz evlerine döndü, bunlar Ulusal Muhafız, Silahlı Kuvvetler, Deniz Kuvvetleri ve Devlet Sınır Koruma Servisi`nden askerler`` sözleri ile duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı da takası doğruladı ve iade edilen Rus askerlerinin Ukrayna`nın Kursk bölgesine yönelik saldırılarında esir alındığını olduğunu aktardı. Her iki taraf da takas anlaşmasında arabuluculuk yapan BAE`ye teşekkür etti.

Ukrayna Bağımsızlık Günü`nde konuşan Zelenskiy`den Rusya`ya misilleme mesajı

Ukrayna`nın 33`üncü Bağımsızlık Günü için yayımladığı videoda Zelenskiy, Ukrayna`nın 6 Ağustos`ta Rusya`nın sınır bölgelerine (Kursk) yönelik başlattığı askeri operasyonu hatırlatarak daha fazla "misilleme" yapılacağını bildirdi. 

Ukrayna Devlet Başkanı, ``Bugün Ukrayna`nın 33. Bağımsızlık Günü`nü kutluyoruz ve düşmanın topraklarımıza getirdiği her şey (savaş) şimdi onların evine döndü`` dedi.

Zelenskiy ayrıca Rusya ile bağlantılı olduğu şüphesi taşıyan dini grupların yasaklanmasını öngören bir yasayı imzaladı.

ABD Ukrayna`ya 125 milyon dolarlık mühimmat gönderdi

Bağımsızlık gününden bir gün önce Zelenskiy ile konuşan ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna`ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Beyaz Saray, Biden ve Zelenskiy arasında gerçekleşen telefon görüşmesine dair açıklamasında, Biden`ın Ukrayna`nın Rusya ile savaşında Washington`ın desteğinin "sarsılmaz" olduğunu söylediğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Biden`ın açıkladığı yardım paketinin 125 milyon dolar tutarında olduğunu ve hava savunma füzeleri, drone karşıtı ekipman, zırh delici füzeler gibi askeri mühimmat içerdiğini duyurdu.

Çatışmalar devam ediyor: Ukrayna Donetsk`te 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Ukrayna ve Rusya arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Rusya, Ukrayna sınırındaki Voronej bölgesinin bir kısmında gece gerçekleşen drone saldırısının ardından acil durum ilan ederken Ukrayna, bugün Voronej`de bir mühimmat deposuna saldırı düzenlediğini açıkladı.

Ukraynalı yetkililer, bugün Rusya`nın Donetsk bölgesindeki Kostyantynivka şehrine yönelik bir saldırı gerçekleştiğini, saldırı sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA