4 Kasım 2025 Salı

16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ  
 
     
   

CHP`li Gürer: " Vatandaşa yansımayan bir iyileşme var, vatandaş bunu ne zaman görecek"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 3 milyon 853 kişinin bankalara olan borcu nedeniyle kara listeye alındığını belirterek “Ekonomik kriz giderek derinleşiyor ama siyasi iktidara göre ise ortalık iyileşiyor. Vatandaşa yansımayan bir iyileşme var, vatandaş bunu ne zaman görecek” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2024 Çarşamba 10:25   Okunma : 455

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 3 milyon 853 kişinin bankalara olan borcu nedeniyle kara listeye alındığını belirterek “Ekonomik kriz giderek derinleşiyor ama siyasi iktidara göre ise ortalık iyileşiyor. Vatandaşa yansımayan bir iyileşme var, vatandaş bunu ne zaman görecek” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşın kredi kartı borçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 4 milyon kişinin bankalara olan borcu sebebiyle kara listeye alındığını vurgulayan Gürer, şunları söyledi:

"İktidar yaptığı açıklamalarda ekonomik durumun iyiye gittiğini enflasyonun düştüğünü söylüyor ama bu vatandaşa yansımıyor. İşçi, çiftçi, emekli, esnaf bunların gelirlerinde giderlerine göre bozulma devam ediyor. Ocak-Temmuz döneminde ödediği faiz, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 165 oranında artarak 453,1 milyar liraya kadar tırmandı. Ocak-temmuz döneminde 642 bin 159 kişi bireysel kredi, 784 bin 374 kişi ise kredi kartı borcunu ödeyemediği için icra takibine alınmış durumda. Geçen yılın aynı dönemine göre bireysel kredi borcunu ödeyemeyen 155 bin 812 kişi, kredi kartı borcu yüzünden takibe alınanlar ise 322 bin 878 kişi artış var. Batık kredilerin toplamı 253 milyar olurken kara listede 3 milyon 853 bin kişiye çıkmış. Bireysel kredi için ödenen faizlerde artış var. Geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 165 faiz artışı var. Vatandaş bir yerde kazandığını hem kredi borcuna hem faize yatırıyor, ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Çiftçi, esnaf, emekli geçim sıkıntısı içinde."

Çiftçi Muammer Yılmaz ise artan maliyetler sebebiyle çiftçinin zor durumda olduğunu belirterek "Ne üretirsek üretelim, para kazanamıyoruz" dedi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçen sene Tarım Sulama Kooperatifi, suyun saatini 90 liraya veriyordu, bu sene ise 150 lira oldu. Benim 250 saat sulama yapmam gerekiyor. Eskiden devlet tarım sulamaya destek veriyordu ama şimdi bu destekleri kaldırdı. Ben 400 lira tarla desteği alıyordum, bu destek 8 depo mazot ediyordu. Şimdi aynı tarlaya 2 bin 900 lira para alıyorum ama bu, masrafları karşılamıyor. Geçen sene domatesin stili 4 liraydı, bu sene 11 lira oldu. İlaç ve gübre fiyatları da yüzde 100 arttı. Çiftçi artık kendini ancak çevirebiliyor, bundan dolayı da kalkınamıyor. Ne üretirsek üretelim, para kazanamıyoruz, ancak başa baş geliyoruz."

"Ekonomik kriz giderek derinleşiyor ama iktidara göre ise ortalık iyileşiyor"

CHP`li Gürer, çiftçilerin bankalara olan borcunun 715 milyar lirayı aştığını belirterek şunları söyledi:

"Ekonomide iyiye gidiş var deniliyor ama bu çalışana, çiftçiye, esnafa yansımıyor. Çiftçilerin bankalara borcu 715 milyar lirayı aşmış durumda. Bunlar dönecek ki çiftçi önümüzdeki dönem ekim yapabilsin. Ama ürettiğinden para kazanamadığı için çiftçi açısından bu yıl kara yıl oldu. Bu anlamda büyük sorun var ama bunun yanında kredi kartına sarılıp ona takla attıran, onun sayesinde geçim yapanlar da artık kredi kartı borcunu ödeyemediği için icra kapıda. Ekonomik kriz giderek derinleşiyor ama siyasi iktidara göre ise ortalık iyileşiyor. Vatandaşa yansımayan bir iyileşme var, vatandaş bunu ne zaman görecek?"

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA