13 Mayıs 2025 Salı

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

Soma maden faciası davası... Ölen madencinin eşi: "Bir gün eşimin mezarına gidip `senin adaletini buldum` diyebilir miyim?"


301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasına ilişkin 28 kamu görevlisinin tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.Duruşma sonrası konuşan madenci eşi Gülfidan Köse, "Suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyor. 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz avukatlarımızla. Yılmadık ama 10 yıldan beri istediğimiz adaleti bulamadık. Onlar dışarıda geziyor biz burada her gün acı çekiyoruz. Vicdan olarak eşim rahat uyusun diye yine de bırakmıyorum. Bir gün acaba adaleti bulur muyum, eşime gider mezarında `senin adaletini buldum` diyebilir miyim" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 12 Eylül 2024 Perşembe 15:19   Okunma : 490

Soma maden faciasında 28 kamu görevlisinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Soma Adliyesi`nde görüldü. Sanık avukatları yeni bilirkişi raporu hazırlanması talebinde bulundu. Sanıkların katılmadığı duruşmada savunmalar tamamlanmadı. Madenci aileleri, faciadan sorumlu kamu görevlilerinin mahkemeye getirilmesini talep etti. Mahkeme talebi reddetti.

Duruşma sonrası İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Manisa Barosu Başkan Yardımcısı Ayşe Hasar ve Ankara Barosu avukatlarından Murat Cemal Gündüz ve Mürsel Ünder ile hayatını kaybeden madencilerin yakınları açıklama yaptı.

Avukat Mürsel Ünder, şunları söyledi:

"Soma davası Türkiye`de yargının, devletin işçiye, emekçiye, yoksula nasıl baktığının çok çarpıcı örneklerinden birisidir. Biz Soma davasına baktığımızda yargı pratiğindeki tüm aşamalarda yargının aldığı tutum işçiye, emekçiye, yoksula karşı alınan tutumdur. Yargı, her zaman için sermayenin hizmetinde iken son olarak Soma davasıyla beraber sermayenin aparatı haline dönüşmüştür. Dolayısıyla biz bugün patronların ceza almaması için, onlara hizmet eden kişilerin cezalandırılmaması için gerekn tüm çaba çok sefil bir şekilde 10 yıl boyunca defalarca gösterildi. Ana Soma davasında patrondan diğerlerine kadar çok düşük cezalara mahkum oldular. Hala yargı içerisinde hukuk namusuna sahip birkaç yargıç olduğu için arada bir olumlu kararlar çıkmıştı fakat totalde sermayenin mutlak egemenliği sürüyor."

Ölen madencilerin yakınlarından Naciye Kaya, "Biz 10 yıldır adalet arıyoruz ama ben maalesef emindim bulamayacağımıza. Parayı veren düdüğü çalıyor. Parası olmayan garibanlar da yerin altında ölüp gidiyor. Biz de onlarla beraber yerin üstünde ölüyoruz. Adalet yerin dibine batsın. Umudum tamamen bitti artık. Adalet gelsin diye o kadar çaba gösterdik ama maalesef gelmedi, gelmeyecek" dedi. 

Madenci eşi Gülfidan Köse, "Biz eşlerimizi kaybettik. Suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyor. 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz avukatlarımızla. Yılmadık ama 10 yıldan beri istediğimiz adaleti bulamadık. Onlar dışarıda geziyor biz burada hergün bir acı, hergün içimizde bir yara... Tekrar tekrar 10 yıldır aynı acıyı yaşıyoruz. Madem adalet yoksa bu ülkede hiç yapmasınlar bunları. Vicdan olarak eşim rahat uyusun diye yine de bırakmıyorum. Bir gün acaba adaleti bulur muyum, eşime gider mezarında `senin adaletini buldum` diyebilir miyim" ifadelerini kullandı.

Madenci annesi, "Bugün yine çocuklarımızın yer altında kaldığını gördük. `Enerji` diye Dilan Polat kadar bizim çocuklarımızın değeri yok. Parasına göre mi işliyor bu adalet? Ne zaman işçiye, ezilenlere bu adalet işleyecek" diyerek gözyaşlarına halim olamadı. 

Davanın bir sonraki duruşması 25 Aralık`ta yapılacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA