6 Kasım 2025 Perşembe

23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış sezonu öncesi Hobi Parkı`ndaki hazırlıklarını tamamladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri Hobi Parkı`nda mevcut yeşil ve ortak kullanım alanlarında; çim biçme, budama, yabani ot temizliği, ilaçlama, sulama ve bakım işlemlerini tamamladı. Kullanım süresi dolan veya kullanım haklarından feragat eden vatandaşların boşaltmış olduğu kulübüler, yeni sahipleri için tekrar kullanıma uygun bir hale getirildi.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 10:49   Okunma : 665

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, kentte yaşayan vatandaşların şehir yaşamının yorucu temposundan uzaklaşarak doğada keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için Toroslar ilçesinde hayata geçirdiği Hobi Parkı`nda kış hazırlıkları başladı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Arpaçsakarlar Mahallesi`nde yer alan Hobi Parkı`nda Büyükşehir, ortak kullanım alanlarında rutin yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra her yaz ve kış sezonu öncesi parkın yeni sezona hazırlanmasını sağlıyor. 16 bin 600 metrekarelik alanda inşa edilen parkta Büyükşehir ekipleri, mevcut yeşil ve ortak kullanım alanlarında; çim biçme, budama, yabani ot temizliği, ilaçlama, sulama ve bakım hizmetlerini tamamladı. Kullanım süresi dolan veya kullanım haklarından feragat eden vatandaşların boşaltmış olduğu kulübüler, yeni sahipleri için tekrar kullanıma uygun bir hale getirildi.

"Kış öncesi gerekli hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz"

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda Saha Kontrol Mühendisi Zeliha Mecit, Hobi Parkı`nda ortak kullanım alanlarında yapmış oldukları bazı sabit çalışmaların bulunduğunu belirterek, “Ortak kullanım alanlarımızda bulunan yeşil alanlarda; çim biçme, budama, ilaçlama gibi bakım hizmetlerimizi tamamlıyoruz. Bunları zaten belirli aralıklarla yapıyoruz ancak bitkilerin teknik özelliklerinden dolayı kıştan önce yoğun bir budama çalışması yapıyoruz. Aynı zamanda kullanım haklarından feragat eden vatandaşlarımızın boşaltılan kulübelerini yeni vatandaşlarımıza vermeden önce gerekli temizliklerini yapıyoruz. Başta çim biçme ve budama faaliyetleri olmak üzere kıştan önce gerekli hazırlıkları tamamlamak üzereyiz” dedi.

Hobi Parkı kura çekimlerine katılan ve 6 aydır hobi bahçesini ekmeye başladığını söyleyen emekli Mehmet Aslan, “Çok güzel seviyorum. Boş zamanlarımı değerlendirmiş oluyorum. Daha önce tarlam veya tarlam bahçem yoktu. Doğada yürüyüş yapıyordum. Bu kez doğayı buraya getirdik ve burada uğraşıyorum” ifadelerini kullandı.

Ektiği ürünlerinin yaz sezonuna yetiştiğini kaydeden Aslan, “Salatalık, fasulye, patlıcan, börülce, mısır bunları ektik ve güzel ürünler aldık. Kendi el emeğimiz ürünler olduğu için daha mutlu şekilde tükettik. Burada çalışan personeller çok değerli ve çok çalışkan insanlar. Bir hobi bahçesi ailesi oluşturduk burada. Güzel bir hizmet yapılmış. Herkese de tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA