18 Eylül 2025 Perşembe

22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR  
 
     
   

Mersin’de 3. Örtüaltı Üzüm Festivali Yapıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ’Örtüaltı Üzüm Festivali’ renkli görüntülere sahne olurken, değerlendirme komitesi tarafından seçilen ve dereceye giren üzüm üreticileri de ödüllendirildi.Eski Mezitli Futbol Sahasında düzenlenen festivalde, sanatçılar Burhan Ateş ve Hüseyin Kağıt sahne alırken, Mersinliler eğlenceli bir akşam yaşadı.

 

Tarih : 11 Haziran 2019 Salı 22:39   Okunma : 1423

Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çiftinin halinden anladıklarını, çiftçinin kazandığı her kuruşun da helal olduğunu bildiklerini vurguladı. Seçer, “Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Biz de çiftçinin halini anlıyoruz. Bu etkinlik önemli. Dünyada belki de her kazancı, her kuruşu helal olan, çalışma alanlarından, mesleklerinden en başta gelen çiftçilik olsa gerek. Çiftçinin her kazandığı kuruşta alın teri vardır, emeği vardır, uykusuz geceleri vardır, elindeki avucundaki nasırları vardır, tırnağının içerisindeki çamur vardır. Helal bir meslektir. Helal bir iştir” dedi.

“Siyasetçiler ve yöneticiler olarak çiftçinin değerini bilmemiz lazım”
Mersin’in önemli bir tarım bölgesi olduğunu, Mezitli’nin de çok önemli ve verimli topraklara sahip bir belde olduğunu kaydeden Seçer, “Burada çok değerli ürünler üretiliyor. Narenciye üretiliyor, örtüaltı sebze üretiliyor. Şimdi burada festivale adını veren üzüm üretiliyor. Bunlar turfanda üretimler. Allah her bölgeye nasip etmemiş ama Akdeniz’e, bu bölgeye, bu hinterlanta bunu nasip etmiş. Birçok yerde tarım yapılıyor ama turfanda üretim bizim gibi daha mikro klima iklim kuşağında olan ve verimli toprakları olan bölgelerde oluyor. Bunun değerini bilmek lazım. Bunun değerini bilirken de biz siyasetçiler ve yöneticiler olarak çiftçinin değerini bilmemiz lazım” diye konuştu.

“Biz artık herkesin belediye başkanıyız”
Birlik ve beraberlik içerisinde hizmet üreteceklerini vurgulayan Seçer, “Birlikten güç doğar. Bu memleketin başına ne geldiyse kavga edenlerden, ayrışmadan, bölüşmeden ve birbirini çekemeyenlerden geldi. Bunlara artık bir son vereceğiz. Biz aynı siyasi partideniz. Aynı siyasi partinin belediye başkanlarıyız. Zaten bizden beklenen birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak. Ama büyükşehir belediye başkanı olarak şunun sözünün veriyorum; biz artık herkesin belediye başkanıyız. Bütün bize oy vermiş ya da vermemiş herkesin belediye başkanıyız ve hizmetlerimizi bu doğrultuda yapacağız. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

“Şenliğimizin 3.’sünü Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştiriyoruz”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da konuşmasında, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek, üreticinin yanında olacaklarını, tarımın çökertilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Ülkenin geleceğinin tarımda olduğuna vurgu yapan Tarhan, şöyle devam etti; "Bugün Mezitli’nin eski yerleşim yeri olan adı Eski Mezitli olan bu mahallede örtüaltı üzüm şenliğimizin 3.’sünü gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki ilk ikisini Mezitli Belediyesi olarak yapmıştık. Bu yıl 31 Mart’taki yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanının değişimi ile mevcut şu anda aramızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ile görüşerek şenliğimizi bu sene birlikte gerçekleştirmeye karar verdik. Büyükşehir ile ortak projelerimiz, çalışmalarımız eş güdüm içerisinde her alanda devam edecek."
Konuşmaların ardından, değerlendirme komitesi tarafından seçilen ve dereceye giren üzüm üreticilerine ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından ise Burhan Ateş ve Hüseyin Kağıt en sevilen parçalarını Mersinliler ile seslendirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA