21 Haziran 2025 Cumartesi

11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Otomotiv Festivali`nin açılış törenine katıldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından düzenlenen Otomotiv Festivali`nin açılış törenine katıldı. Mersin`de Avrupa standartlarında yollar yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin`de son 3 yıldır  merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor” diye konuştu. 

 

Tarih : 17 Ekim 2024 Perşembe 09:20   Okunma : 570

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından düzenlenen Otomotiv Festivali’nin açılış törenine katıldı. Mersin’de Avrupa standartlarında yollar yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin’de son 3 yıldır  merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor” diye konuştu. 

Başkan Seçer, MODER’in Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de katkılarıyla düzenlediği Otomotiv Festivali’nin açılış törenine katılım sağladı. Mersin’in büyüyüp, gelişen bir şehir olduğuna ve 350 binden fazla trafiğe kayıtlı aracın olduğuna değinen Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“Otomobil sayısının artması, satılan otomobillerin modelleri; bunlar tamamen o bölgenin refahı ile doğrudan orantılı. Mersin gelişen bir kent. Mersin hiçbir zaman fakir bir kent olmadı. Mersin, her ne kadar kişi başına düşen milli gelir oranı Türkiye ortalamasının gerisinde olsa dahi Türkiye’nin ilk sıralarda vergisini ödeyen bir kent. Yüksek vergi ödememiz övüneceğimiz bir durum olsa da Mersin’de şikayet edeceğimiz ya da ‘Bunu nasıl düzeltebiliriz’ diyeceğimiz konu, gelir dağılımındaki uçurum ve adaletsizlik. Mersin böyle bir kent. Doğal olarak da otomobil sektörü, özellikle lüks otomobil sektörü, daha çok gelir düzeyi yüksek insanlara hitap ediyor. Bu anlamda da Mersin, Türkiye ortalamasına baktığım zaman sizin açınızdan bir hayli verimli bir alan. Biz de otomobilleriniz rahat seyahat etsin diye, vatandaş memnuniyeti fazla olsun diye yollarınızı güzel yapıyoruz. Burada tevazu göstermeyelim, Mersin’de son 3 yıldır merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor. Bir anlamda servislere araçlar artık biraz geç gelmeye başlayacak.”

Otomotiv sektörünün sorunları hakkında bilgi sahibi olduklarını ve çözümü için iş birliğine açık olduklarını belirten Seçer, şöyle devam etti:

“Mersin’i modern bir kent haline getirmek için biz buradayız”

“Biz Mersin’in gelişmesi yönünde katkı sunabilecek bu her türlü çalışmalarınızın yanında oluruz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Biz de iş birliği yapmak istiyoruz. Mersin’i kalkındırmak, geleceğe taşımak, refahın artmasına katkı sunmak, marka şehir haline getirmek, yaşanabilir, modern bir kent haline getirmek için biz buradayız. Bunlar bizim görevimiz. Tüm Mersin halkının da bilmesini istiyorum. Biz görevimizi zevkle, şevkle yapıyoruz. Bunun için hiç kimsenin endişesi olmasın. Mersin bir kardeşlik kenti. Artık Mersin’in siyasi kavgalardan etkilenmemesini istiyoruz. Kentin belediye başkanı olarak her şeyden fazla buna dikkat ettiğimi bilmenizi istiyorum. Bizi güçlendirecek olan empati yeteneğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, karşılıklı hoşgörümüz ve anlayışımızdır. Bundan dolayı da Mersin halkının ne kadar rengarenk bir nüfusa sahip olursa olsun bu kültürü yaşıyor olmasından dolayı da onur ve şeref duyuyorum.”

MODER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Çokgünlü, 2019 yılından bu yana düzenlenen festivalin güç birliğinin önemli bir ürünü olduğunu dile getirdi. Otomotiv sektörünün Mersin için önde gelen bir yatırım alanı olduğunu söyleyen Çokgünlü, şunları belirtti:

“Bugün bu alanda bulunan her otomotivci kayda değer girişim ve yatırımlarla bulunarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Bu anlamda 17 yaşına giren MODER ciddi ve etkili bir güç birliğidir. Ticari olarak birbirinin rakibi gibi görünen bu kıymetli iş insanlarının bir araya gelmesi ve dernek çatımız altında güç birliği yaparak böyle etkinlikler düzenlemesi örneğine az rastlanan bir durumdur. Bu yılki festivalimizde Mersin Büyükşehir Belediye`mizin önemli katkıları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e bu katkılarından dolayı özellikle teşekkürlerini sunuyorum.”

Seçer, konuşmaların ardından alanda kurulan stantları da gezdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi`nin standı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nın da İtfaiye Çocuk Parkuru da Otomotiv Festivali`nde yer aldı. Festivalde sahne alan Kibrit Kutusu Grubu ile Başkan Seçer, sahnede otomotiv parçalarından oluşan müzik aletlerini çaldı ve eğlenceli dakikalar yaşandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA