11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Akkuş İlgezdi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı`nda çalışan personelin kadro değişikliği taleplerini TBMM gündemine taşıdı


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı`nda çalışan personelin kadro değişikliği taleplerini Meclis gündemine taşıdı. Akkuş İlgezdi, TBMM Başkanlığı`na verdiği yazılı soru önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalıştıkları halde eğitimlerine uygun sorumluluk ve iş yapan personelin Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler sınıflarına geçişleri için Bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır?" sorularını yöneltti.

 

Tarih : 20 Ekim 2024 Pazar 12:24   Okunma : 346

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı`nda çalışan personelin kadro değişikliği taleplerini Meclis gündemine taşıdı. Akkuş İlgezdi, TBMM Başkanlığı`na verdiği yazılı soru önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalıştıkları halde eğitimlerine uygun sorumluluk ve iş yapan personelin Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler sınıflarına geçişleri için Bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır?" sorularını yöneltti.

Gamze Akkuş İlgezdi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı`nda çalışan personelin kadro taleplerini Meclis gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yazılı soru önergesi veren Akkuş İlgezdi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı`nın 1965 yılının şartlarına göre oluşturulmuş bir kadro olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eşit işe, eşit ücret tüm çalışanların temel hakkıdır. 59 sene önceki şartlara göre oluşturulan Yardımcı Hizmet Sınıfı`nda görev yapan memurların eğitimlerine uygun, aldıkları sorumluluklar bakımından Genel İdari Hizmetleri`ne veya Teknik Hizmetler sınıfına geçirilmeleri gerekiyor. İktidar yıllardır yardımcı hizmet sınıfında görev yapan memurları yok saydı. Yardımcı Hizmetler Sınıfı olarak çalışanlara iş verirken, sorumluluk yüklerken eğitimlerine göre hareket eden iktidar, konu maaşa ve hak ettikleri kadroya gelince Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelini hep görmezden geldi. Hazine ve Maliye Bakanından talebimizdir, yardımcı hizmetler sınıfı personeli hak ettiği kadrolara geçirilmelidir. Biz haklarını alana kadar yanlarında olmaya ve mücadelelerini sürdürmeye devam edeceğiz."

Akkuş İlgezdi Şimşek`e, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalıştıkları halde eğitimlerine uygun sorumluluk ve iş yapan personelin Genel İdari Hizmetler veya Teknik Hizmetler sınıflarına geçişleri için bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır?" diye sordu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA