1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir: "Çeteler insanların canıyla oynuyor"


Interpol`ün kırmızı bültenle aradığı İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman`ın yedi yıldır Türkiye`de yaşadığının ortaya çıkmasını Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a; “İsrail ve Arnavutluk`ta hakkında gözaltı kararı çıkmış ve İnterpol kırmızı bülteni ile aranan bir şahıs, ülkemizde nasıl serbestçe ticari faaliyetlerine devam ediyor” diye sordu.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 11:20   Okunma : 317

(ANKARA) - Interpol`ün kırmızı bültenle aradığı İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman`ın yedi yıldır Türkiye`de yaşadığının ortaya çıkmasını Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a; “İsrail ve Arnavutluk`ta hakkında gözaltı kararı çıkmış ve İnterpol kırmızı bülteni ile aranan bir şahıs, ülkemizde nasıl serbestçe ticari faaliyetlerine devam ediyor” diye sordu.

Interpol`ün kırmızı bültenle aradığı İsrailli organ kaçakçısı Türkiye`den çıktı. Yedi yıldır Türkiye`de yaşayan Boris Wolfman, sağlık dahil pek çok alanda faaliyet gösteriyor. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Interpol`ün kırmızı bültenle aradığı İsrailli organ kaçakçısını Meclis gündemine taşıdı. Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Demir,  Tunç`a "İnterpol kırmızı bülteni ile `organ ticareti ve kasti insan ölümüne sebebiyet vermek` suçlamalarından aranan İsrail vatandaşı Boris Wolfman`ın 2017 yılından bu yana Türkiye‘de yaşadığı iddiası doğru mudur? Bu iddialar doğru ise Boris Wolfman`ın yargılaması ülkemizde devam etmekte midir? İsrailli organ kaçakçısı hangi gerekçe ile serbest bırakılmıştır" sorularını yöneltti.

CHP`li Demir yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Bu şahıs 2016 yılında ülkemizde tutuklandıktan sonra ne hikmetse delil yetersizliğinden serbest bırakılmış. Boris Wolfman`ın, 9 Kasım 2018 tarihinde Özkan Çelik isimli kişi üzerine, aralarında sağlık turizminin de bulunduğu, yaş ve kuru meyve alım satımından, demir ve çelik ihracatına kadar pek çok faaliyet alanı bulunan Royal İnnovasyon adında bir şirket kurmuş. Hatta bu şirketten iktidara yakın basında övgülerle bahsedilmiş. Arnavutluk güvenlik güçleri de şahıs hakkında hazırladığı raporda, sağlık turizmi adı altında Arnavutluk`ta yaşayan göçmen ve yoksulları, Hindistan ve Sri Lanka`ya götürdüğü ve bu ülkelerde yoksulların böbreklerini varlıklı hastalara binlerce euro karşılığında sattığını tespit etmiş. Belki de ülkemizde kurduğu şirkette bu organ kaçakçılığı ve kara para trafiğinin bir uzantısıdır. Bu ihtimaller detaylı olarak araştırılmadan nasıl oluyor da bu şahıs özgürce dolaşabiliyor? Yenidoğan çetesi skandalları ortada. Bu ve benzeri birçok çete sağlık alanında insanların canıyla oynuyor. Bu durum hafife alınacak bir konu değil.”

Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle organ mafyası iddialarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Demir, Bakan Tunç`a şu soruları yöneltti:

“İnterpol kırmızı bülteni ile `organ ticareti ve kasti insan ölümüne sebebiyet vermek` suçlamalarından aranan İsrail vatandaşı Boris Wolfman`ın 2017 yılından bu yana Türkiye‘de yaşadığı iddiası doğru mudur?

Bu iddialar doğru ise Boris Wolfman`ın yargılaması ülkemizde devam etmekte midir? İsrailli organ kaçakçısı hangi gerekçe ile serbest bırakılmıştır?

Boris Wolfman`ın serbest bırakıldıktan sonra gittiği Arnavutluk`ta hakkında düzenlenen raporlar, Arnavutluk tarafından Türk makamlarına iletilmiş midir? Rapor Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine ulaştıysa bu konuda ne gibi işlemler yapılmıştır?

İsrail ve Arnavutluk`ta hakkında gözaltı kararı çıkmış ve İnterpol kırmızı bülteni ile aranan bir şahıs, ülkemizde nasıl serbestçe ticari faaliyetlerine devam edebilmektedir?

9 Kasım 2018 tarihinde Boris Wolfman tarafından Özkan Çelik isimli şahıs üzerine İstanbul Ticaret Odası`na kayıtlı Royal İnnovative isimli bir şirket kurulmuştur. Bu şirketin Arnavutluk ve Rusya arasındaki organ kaçakçılığından sağlanan kara para trafiği ile bir bağlantısı var mıdır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA