23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden kent yönetiminde sivil katılımı artıracak adım 


Kent yönetiminde sivil katılımı önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi; İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile iş birliği yaptığı Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’ne yönelik hazırlıklarını, Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı`nda tanıttı.

 

Tarih : 23 Ekim 2024 Çarşamba 13:42   Okunma : 591

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet, göç ve yerel kalkınma alanlarında sivil toplumun sesi olmak ve kenti kentli ile yönetmek amacıyla Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı düzenledi.

Türkiye`de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi`ne ilk adımı atan ve Türkiye`de ilk olma niteliği taşıyan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı`na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürlüğü, Afetlere Karşı İş Birliği ve Koordinasyon Hayati Önem Taşıyor, Göç Yönetiminde İş Birliği ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi ile Yerel Kalkınma ve Girişimcilikte Kadın ve Genç Girişimciliğine Destek başlıklarında sunumlar yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, tüm sivil toplum kuruluşlarını kapsayan bir müdürlük de kurduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Mersin bu anlamda oldukça hazır ve elverişli bir ortam mevcut. Yapılmış olan çalışmalar bu şekilde bir sonuç verdi. Zaten temelde kenti, tüm Mersinlilerle beraber yönetmek gibi bir bakış açımız var. 6 ayda bir farklı kategorilerdeki derneklerle, Başkanımızın da bulunduğu toplantılarda bir araya geliyor ve onlardan kentle ilgili olarak kendi alanlarını kapsayan değerlendirmelerini alıyoruz. Bir kenti yönetenler olarak kentle ilgili sadece kendi görüşlerimizi öne alıp, bu kentte yaşayan diğer insanların görüşlerini yok saymak büyük bir sıkıntıya yol açar. Tam tersine, kenti kentte yaşayanlarla beraber kendi uzmanlık alanları ya da ilgi alanları ya da kendi tecrübeleriyle beraber yönetiyor olmak, birçok açıdan kolaylaştırıcı oluyor.” 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça ise “Bu tanıtım toplantısında, bir yılı aşkın süredir gerçekleştirilen çalışmaların ve eylem planımızın sunumunu gerçekleştirdik. Bu bağlamda, Başkanımız Sayın Vahap Seçer`in öncülüğünde kurulan Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şubesi`nin Mersin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında olması da, bu projenin sürdürülebilirliğine önemli katkılar sundu” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Yöneticisi ve Baş Teknik Danışmanı Neslihan Cankara, Türkiye Belediyeler Birliği`nden Uzman Kevser Mert, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Hüseyin Cevahir Özalp ile Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Selman Çetin`in de sunumlarıyla zenginleştirilen lansman, soru-cevabın ardından sona erdi.

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA