6 Mayıs 2025 Salı

12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI  
 
     
   

İbrahim Kaboğlu`ndan “Ahmet Özer” açıklaması


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, gözaltında alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında bilgi almak için Vatan Caddesi`ndeki İl Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Kaboğlu, “Ahmet Özer`in evinden sabahın köründe celp edilmesi, Anayasamız açısından hiçbir biçimde dayanağa sahip bulunmamaktadır. Benim İstanbul Barosu Başkanı olarak Emniyet Müdürlüğü`nün kapısında yarım saat bekletilmekle ve hiçbir sorumludan bilgi alamamış olmakla kuşkuların, uygulanan işlemlerin Anayasa`ya aykırılığını pekiştirmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 30 Ekim 2024 Çarşamba 13:17   Okunma : 547

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olduğu” iddiasıyla bu sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Vatan Caddesi`deki İl Emniyet Müdürlüğü`ne sevk edilen ve işlemleri süren Özer için CHP`lilerin bekleyişi sürüyor.

“Anayasada dayanağı yok”

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu da bilgi almak için İl Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Daha sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kaboğlu, bütün işlemlerin Anayasa Madde 2 çerçevesinde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Kaboğlu, şunları söyledi:

“Öncelikle benim bir hukukçu, baro başkanı olarak olup bitenler konusunda İstanbul Emniyet Müdürü`nden, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bilgi almak hakkımdır fakat bu bilgiyi alamamış bulunuyoruz. Bu bilgiden İstanbul Emniyet Müdürlüğü bizi yoksun kılmış bulunuyor. O nedenle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Çünkü baro olarak Anayasamıza göre, Avukatlık Kanunu`na göre insan haklarını istemek, korumak ve geliştirmesine katkıda bulunmak, görev ve sorumluluğumuzdur. Kuşkusuz Emniyet; yasama, yürütme, yargı, insan hakları için vardır. İnsan haklarının koruyucusudur. Ne var ki bugün sabah 05.00`ten itibaren tanık olduğumuz olaylar, uygulamalar gerek belediye binasına, makam odasına giriş tarzı kapının kırılarak girilmesi gerekse Prof. Dr. Ahmet Özer`in evinden sabahın köründe celp edilmesi, anayasamız açısından hiçbir biçimde dayanağa sahip bulunmamaktadır. Belediye Başkanımız görevi başındadır. Belediye Başkanımız pekala herhangi bir suç kuşkusu durumunda davet edilir ve her makama gelip ifade verebilecek konumdadır.

“Serbest bırakılsın”

Burada bu işlemler ve özellikle benim İstanbul Barosu Başkanı olarak Emniyet Müdürlüğü`nün kapısında yarım saat bekletilmekle ve hiçbir sorumludan bilgi alamamış olmakla bu kuşkuların, uygulanan işlemlerin anayasaya aykırılığını pekiştirmektedir. Ben buradan İstanbul Emniyet Müdürü`nü, İstanbul Başsavcılığı`nı ve diğer yargı makamlarını göreve davet ediyorum. Anayasal görev ve yetki sorumluluğuna davet ediyorum. Prof. Dr. Ahmet Özer İstanbul`dadır, makamının başındadır. Onu serbest bıraksınlar. Eğer herhangi bir iddia varsa o iddiayı işleme, anayasamıza göre ve yasalarımızın belirlediği çerçeveyle yerine koysunlar. Yoksa sonradan ‘Yanlışlık oldu, soruşturma başlatıldı bu işlemi yapanlar aleyhine` diye birtakım açıklamalar yapılmasın. Erkenken, geç olmadan, daha fazla gecikmeksizin bu konuda kamuoyunu aydınlatmalılar ve hemen belediye başkanımızı serbest bırakmalılar. Eğer gizlilik kararı varsa o zaman gizlilik kararı konusunda İstanbul Barosu Başkanı herhangi bir bilgi sahibi olamıyor da Emniyet, hangi savcıyla bu işi yürütüyor, o da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. Benim sözlerim açıktır. Anayasamıza göre hepimiz görev, yetki ve sorumluluklar sahibiyiz ve en başta insan haklarını korumakla görevli olan Emniyet gelmektedir. Emniyet`in bütün yetkililerini ve savcılığı Anayasamıza saygıya davet ediyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA