21 Ağustos 2025 Perşembe

13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:19   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:15   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ  
 
     
   

İspanya`daki sel felaketi... Arama kurtarma çalışmaları için 10 bin asker ve polis daha görevlendirildi


 İspanya`nın Valensiya eyaletindeki sel felaketinin ardından, arama kurtarma çalışmaları için 10 bin asker ve polis daha görevlendirildi.

 

Tarih : 2 Kasım 2024 Cumartesi 18:17   Okunma : 3471

(ANKARA) – İspanya`nın Valensiya eyaletindeki en az 211 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından, arama kurtarma çalışmaları için 10 bin asker ve polis daha görevlendirildi.

İspanya`nın Valensiya eyaletindeki sel felaketinde en az 211 kişi hayatını kaybetmişti. Arama ve kurtarma çalışmalara öncelik verileceğini vurgulayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bölgede şu anda 2 bin 500 asker bulunmasına rağmen 5 bin asker ile 5 bin jandarma ve polis olmak üzere toplam 10 bin güvenlik görevlisinin daha Valensiya`ya gönderilmesi kararını aldıklarını açıkladı.

İspanya`daki sel felaketinde bazı bölgeler sekiz saat içinde bir yıllık yağış miktarından daha fazla yağış almıştı. Yağışların devam etmesinden  endişe duyulurken, cuma günü İspanya`nın güneybatısındaki Huelva eyaletinde en üst seviye olan kırmızı alarm verildi.

WMO: Hava ve su kaynaklı felaketlerden yalnızca biri

Öte yandan, Birleşmiş Milletlerin (BM) hava durumu ajansı Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), İspanya`da en az 211 can kaybına yol açan sel felaketinin, küresel çapta meydana gelen, aşırı hava ve su kaynaklı felaketlerden yalnızca biri olduğunu bildirdi. 

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Sözcüsü Clare Nullis, Cenevre`de düzenlediği basın toplantısında, "Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli`ne (IPCC) göre, insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle sel ve kuraklıklara yol açan aşırı hava olayları daha olası ve daha şiddetli hale geldi. Akdeniz havzasında geçmişte de benzer şiddetli fırtınalar meydana gelmiş ve bölgenin bu tür olaylara karşı kırılganlığı vurgulanmıştır” dedi.

Dünyanın bazı bölgelerinde çok fazla, bazı bölgelerinde ise çok az su sorunuyla karşı karşıya kalındığını ifade eden WMO Sözcüsü, küresel ısınma oldukça, havanın her ısınma derecesinde daha fazla suyun buharlaştığına işaret etti. 

İspanya`da ve başka yerlerde meydana gelen yıkımı önlemek için neler yapılabileceği sorusu üzerine Nullis, uluslararası toplumun “bunun arkasındaki itici güç olan sera gazı emisyonlarını azaltarak iyi bir başlangıç yapabileceğini” söyledi. Nullis, İspanya`daki sel felaketini küresel ısınma ile ilişkilendirerek “Hava ısındıkça daha nemli hale geliyor. Dolayısıyla, ısınmanın her ilave fraksiyonu atmosferik nem içeriğini arttırır ve bu da aşırı yağış, sel riskini arttırır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA