23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu... Bakan Kurum`un İzmir Körfezi`nden getirdiğini söylediği bir şişe deniz suyu nedeniyle tartışma yaşandı


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2025 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Bakan Murat Kurum`un İzmir Körfezi`nden getirdiğini söylediği bir şişe deniz suyu tartışmalara yol açtı ve toplantıya ara verildi. 

 

Tarih : 8 Kasım 2024 Cuma 11:32   Okunma : 570

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş`un başkanlığında toplandı. Komisyonda,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2025 yılı bütçesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İklim Değişikliği Başkanlığının bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının bütçesi ile Türkiye Çevre Ajansının Sayıştay raporunun görüşmelerine başlandı.

Bakan Kurum, yanında İzmir Körfezi`nden aldığını söylediği bir şişe deniz suyu ile Komisyon toplantısına geldi. Kurum, "Artık İzmir Körfezi`nde büyük bir çevre felaketi yaşandığını, körfezin içindeki tüm canlılarla birlikte can çekiştiğini, her saat başı binlerce balığın öldüğünü görmenin vakti gelmiş, hatta geçmiştir. Millet önünde soruyorum, şu kirliliğinin olduğu bir denizde balıklar yaşayabilir mi? Bu konunun olduğu denizin kıyısında İzmirliler rahatça hayat sürebilir mi? Atık su kaynaklı amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazladır. Bu şişenin içerisindeki oksijen miktarı sıfırdır" dedi. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba`nın, "İzmir Yunanistan`a mı bağlı? Yapın, temizleyin. Gavur İzmir, değil mi?" sözleri üzerine AK Parti`li ve CHP`li milletvekilleri karşılıklı sözlü tartışma yaşandı. 

Muş: "Bir şişe de siz getirin karşılatıralım" 

CHP`lilerin Bakan Kurum`u eleştirmesi üzerine Komisyon Bakanı Muş, "Bir şişe de siz getirin karşılaştıralım" dedi. Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, "Gidin Dicle`ye Fırat`a bakın, b.. akıyor" dedi. Komisyon Başkanı Muş, "Sayın Tanal, sizi temiz bir dil kullanmaya davet ediyorum" diyerek görüşmelere 15 dakika ara verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA