27 Haziran 2025 Cuma

21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR  
 
     
   

Polonez işçileri açlık grevine devam ediyor...


Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açlık grevini sürdüren işçileri ziyaret etti. Taşçıer, "Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek? Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış" dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2024 Perşembe 15:47   Okunma : 569

Haber: Hakan KAYA / Kamera: Mehmet ÇALPAR 

(İSTANBUL) - Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açlık grevini sürdüren işçileri ziyaret etti. Taşçıer, "Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek? Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış" dedi.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin, Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. 146 Polonez gıda fabrikası işçisi, 146 gündür hakları için mücadele ediyor. Fabrika önünde haftalar süren eylem sonrası işçiler, seslerini duyurmak için Ankara`ya yürümek istemiş, Ankara`ya hareket etmelerine izin verilmeyince Çatalca Adliyesi adliye önünde kefenli açlık nöbetine başlamışlardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, kefenli açlık grevi sürdüren işçilere destek için direniş çadırını ziyaret etti. 

"116 saattir açlık grevindesiniz. Buradan duymayan kulaklara bir kez daha seslenelim sendikalılık suç değildir"

Ziyaret sırasında TEK GIDA-İŞ Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ile birlikte bir açıklama yapan Taşcıer şunları söyledi:

"Bugün sizin yaşadığınız bu dram karşısında birilerinin utanması gerekiyor. Çünkü sizin talebiniz güvenceli bir çalışma. Sizin talebiniz hakkınız olanı alma. Anayasanın size verdiği sendikalılaşma hakkı ve insan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşulları. Ne yaptılar? Önce 13 arkadaşınızı sendikalı olduğu için işten attılar. Sonra siz bu mücadelenizi büyüttünüz. 140 gündür bu haksızlığa karşı direndiniz. Ve az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi bana 116 saattir açlık grevindesiniz. Buradan duymayan kulaklara bir kez daha seslenelim. Sendikalılık suç değildir. Siz suç işlemediniz. Siz hak yemediniz. Tam tersi hakkı olanı almak için tam 116 saattir aç susuz bu mücadelenizi sürdürüyorsunuz. Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi. Sermayeyle, emek karşı karşıya gelirse, biz emeğin yanındayız, onun için bugün buradayız, onun için sizin yanınızdayız. Ve haklı mücadelenizde de her zaman yanınızda olacağız.

"Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez"

Anayasal hakkınızı almak için Ankara`ya yürümek istiyorsunuz ve biliyoruz ki altı gündür polis barikatlarıyla engelleniyorsunuz. Benzer bir olayı biz Soma faciası sonrası da yaşamıştık. Bağımsız maden işçileri Ankara`ya yürümek istediklerinde polis barikatlarıyla karşı karşıya kaldılar. Sonra dava açtıklarında Anayasa Mahkemesi dedi ki hayır toplantı ve yürüyüş yapma özgürlüğünüz var sizin. Bakın sizin bugün aynı zamanda başka anayasal haklarınız evet şirket tarafından sendikal haklarınız engellenmeye çalışıyor ama bu ülkeyi yönetenler sizin başka anayasal haklarınıza da engel olmaya çalışıyor. Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek. Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış. Ama biz yine de haklarımızı aramak için mücadele edeceğiz. Yine Sayın Bakandan bu hakkınızı vermesi için talepte bulunacağız. Ve siz hakkınızı kuruşu kuruşuna alana kadar omuz başında olacağız. Yaşasın örgütlü mücadeleniz, yaşasın sendikacılık ve sonunda bütün bu emeklerin zafere ulaşacağı güne kadar mücadeleye devam."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA