1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu`ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan`a çağrı: ``Vergi dilimini yüzde 50 arttırma yetkinizi kullanın`


DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a seslenerek, "Yasaya göre Cumhurbaşkanı`nın vergi dilimi oranını yüzde 50 arttırma yetkisi var. Eğer Cumhurbaşkanı bu yetkisini kullanırsa 2025 yılı için birinci vergi dilimi 158 bin lira değil, 237 bin lira olabilir. Peki bu vergide adalet sağlar mı? Hayır sağlamaz. Ama bir nebze nefes aldırır. Ardından da `Vergide Adalet Yasası Meclis`ten geçirilir” dedi.

 

Tarih : 27 Aralık 2024 Cuma 16:10   Okunma : 406

(ANKARA) - DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a seslenerek, "Yasaya göre Cumhurbaşkanı`nın vergi dilimi oranını yüzde 50 arttırma yetkisi var. Eğer Cumhurbaşkanı bu yetkisini kullanırsa 2025 yılı için birinci vergi dilimi 158 bin lira değil, 237 bin lira olabilir. Peki bu vergide adalet sağlar mı? Hayır sağlamaz. Ama bir nebze nefes aldırır. Ardından da `Vergide Adalet Yasası Meclis`ten geçirilir” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK yönetim üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde ``Vergide Adalet`` talebiyle basın açıklaması yaptı.

Çekezoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`ten randevu talep ettiklerini fakat alamadıkları için bakanlığın önünde açıklama yaptıklarını belirtti. Asgari ücretin 50 yıl sonra bir gece yarısı toplantısıyla işçiler olmadan belirlendiğine dikkati çeken Çerkezoğlu, "Asgari ücreti hükümet yerli ve yabancı sermayenin talebine göre belirledi. TÜİK`in resmi enflasyonunun, bastırılmış enflasyonun bile yüzde 46 olduğu, devletin önümüzdeki yıl bütün ceza ve harçlar için uygulayacağı yeniden değerleme oranının yüzde 44 olduğu bir ülkede; asgari ücrete sadece yüzde 30 artış yapılarak 22 bin 104 lira olarak belirlendi`` ifadelerini kullandı.

``Vergi dilimini yüzde 50 arttırma yetkinizi kullanın``

2025 yılı için vergi dilimleri önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayınlanacağını hatırlatan Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a çağrıda bulunarak yüzde 50 arttırma yetkisini kullanarak vergi dilimlerinin yüzde 50 arttırmasını talep etti. Çerkezoğlu, şunları söyledi:

``Pazartesi ya da salı, ayın 30 ya da 31`inde hükümet tarafından yayınlanacak. Biliyorsunuz, bu yıl yeniden değerleme oranı yüzde 44. Şu an 110 bin lira olan birinci vergi dilimi yeniden değerleme oranı kadar artarsa 2025 yılı için birinci vergi dilimi 158 bin lira olacak. Sadece 158 bin lira. Yani biz brüt olarak 158 bin lira elimize geçtiğinde bir üst vergi dilimine gireceğiz. Daha yılın ilk aylarında. Oysa yasaya göre Cumhurbaşkanı`nın bu oranı yüzde 50 arttırma yetkisi var. Eğer Cumhurbaşkanı bu yetkisini kullanırsa 2025 beş yılı için birinci vergi dilimi 158 bin lira değil, 237 bin lira olabilir. Peki bu vergide adalet sağlar mı? Hayır sağlamaz. Ama bir nebze nefes aldırır. Ardından da `Vergide Adalet Yasası Meclis`ten geçirilir. O yüzden buradan Cumhurbaşkanına sesleniyoruz vergi dilimini yüzde 50 arttırma yetkinizi kullanın. Ve birinci vergi dilimini 158 bin lira değil 237 bin lira olsun diyoruz.``

``Vergide adalet için gerekli düzenlemeler bir an önce Meclis`ten geçirilsin``


Vergide adalet için geçtiğimiz yıl İstanbul`dan Ankara`ya yürüdüklerini ve yürüyüşün ardından Meclis`te grubunu olan tüm siyasi partilere verdikleri kanun teklinin bir an önce geçmesini talep eden Çerkezoğlu, maddeleri tekrar hatırlattı. Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

``Birincisi ödediğimiz vergilerin oranı yüzde 10`a düşürülsün. İkincisi biraz önce konuştuğumuz vergi en az yeniden değerleme oranı kadar artsın ve geçmişteki kayıplar giderilsin. Üçüncüsü asgari ücret, vergi istisnası matrahtan indirim yoluyla, yani işçilerin lehine uygulansın. Dördüncüsü bu ülkede 2008 yılından beri işverenlere, çalıştırdıkları her bir işçi için 5 puan SGK prim desteği veriliyor. 2008 yılından beri verilen bu desteğin maliyeye, hazineye maliyeti 500 milyar lirayı aştı. Dolar bazında düşündüğümüzde 2 trilyon lirayı aşıyor. 2008 yılından beri işverenlere verilen 5 puan SGK prim desteği işçilere de verilsin. Beşincisi de her şeyin otomasyonla dijitalleştiği bu süreçte çağ dışı Damga Vergisi kaldırılsın. Yani vergide adalet için gerekli düzenlemeler bir an önce Meclis`ten geçirilsin ve bu yüksek enflasyon, hayat pahalılığı karşısında; işçinin, emekçinin gelirinin bir nebze olsun artmasını sağlayacak adımlar atılsın diyoruz.

``Sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizi sendikalı olmaya çağırıyoruz``

Herkesi sendikalı olmaya davet eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Son söz olarak sevgili arkadaşlar evet, biliyoruz ki bu ülkedeki temel mesele bir bölüşüm meselesi. Hepimiz çalışıyoruz. Hepimiz üretiyoruz. Çok verimli çalışıyoruz. Dünyanın en uzun çalışma saatlerinin olduğu bir ülkedeyiz. Hepimizin çalışarak ürettiği toplam değer. Bu ülkenin 85 milyon insanını, işçisinin, emekçisinin, emeklisinin, işsizlerini, kadınlarının, gençlerinin, çocuklarımızın insanca yaşatmaya yeter de artar bile. Yeter ki tercihler değişsin yeter ki adaletli bir bölüşüm olsun. O nedenle bu ülkede bu ülkenin tüm değerlerini üreten tüm işçi arkadaşlarımızı, sendikalı, sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizi sendikalı olmaya çağırıyoruz`` diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA