28 Ekim 2025 Salı

10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?  
 
     
   

Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit: "Mutlaka kentsel dönüşümü yapacağız"


Yenişehir Emekli Evi`ni ziyaret eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Eğriçam Kentsel Dönüşüm Projesi`nde bakanlıktan cevap beklediklerini belirterek, "Eğriçam Kentsel Dönüşüm Projesini bakanlığa vereli 8 yıl oldu. Kentsel dönüşüm yasasında şöyle bir madde var: Kentsel dönüşüm alanında bakanlığa bağlı bir tesis varsa buna Cumhurbaşkanlığı karar veriyor. Dolayısıyla bir imzaya kalmış durumda, son imza bir türlü atılmadı. Çözülmezse Yenişehir ve Büyükşehir meclislerimizde alacağımız kararlarla camiyi ayırıp, kentsel dönüşüm alanından çıkaracağız. Mutlaka kentsel dönüşümü yapacağız" dedi.

 

Tarih : 6 Ocak 2025 Pazartesi 12:15   Okunma : 610

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan ile birlikte Yenişehir Emekli Evi`nde emekli vatandaşlarla buluştu. Emeklilerin sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hayata geçirdikleri çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

"Kaynak ve proje üreterek, vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz"

Emeklilerin zor günler geçirdiğini ve bu süreçlerde emekli vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Özyiğit, şunları söyledi:

"Genel Başkan`ımız Sayın Özgür Özel diyor ki: ‘Bu ücretlerle geçim olmaz, geçim yoksa seçim var` Dolaysıyla bir ‘geçim yoksa seçim var` gerçeğini unutmayacağız. 2025 yılı seçim yılı olabilir. Biz yerel yöneticiler olarak elimizden geldiğince halkımızın yanında olmaya, eksik gördüğümüzü kapatmaya çalışıyoruz. Sosyal politikalarla halkımıza dokunmaya çalışıyoruz, yaşam alanlarımızı geliştiriyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak 30 yıldır aşevi hizmetimize devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Mola Evi açtık, şimdi Kent Lokantası çalışmasını başlattık. Yenişehir Belediyesi olarak, Mersin Büyükşehir Belediye`miz ile birlikte emeklinin, emekçinin yanında olmaya çalışıyoruz. Kaynak ve proje üreterek, vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Sizlerle omuz omuza, kalp kalbe bir yolun yolcusu olmaya devam edeceğiz."

"Mutlaka kentsel dönüşümü yapacağız"

Bir emekli vatandaştan gelen soru üzerine, Eğriçam Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Eğriçam Kentsel Dönüşüm Projesini bakanlığa vereli 8 yıl oldu. Kentsel dönüşüm yasasında şöyle bir madde var: Kentsel dönüşüm alanında bakanlığa bağlı bir tesis varsa buna Cumhurbaşkanlığı karar veriyor. Dolayısıyla bir imzaya kalmış durumda, son imza bir türlü atılmadı. Kentsel dönüşüm alanında bulunan cami bizi o imzaya mahkûm etti. Ama işi son aşamaya getirdik. Eğer ki o şekilde çözülmezse Yenişehir ve Büyükşehir meclislerimizde alacağımız kararlarla camiyi ayırıp, kentsel dönüşüm alanından çıkaracağız. Mutlaka kentsel dönüşümü yapacağız. Sadece Eğriçam`da değil, bulunduğumuz bölgede de yerinde dönüşüm çalışması başlattık. Onun da planlaması yapılmakta. Plansız yapılaşmanın olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm şart. Sonuna geldik diyebiliriz" dedi.

2025 yılını Akıllı ve Yeşil Yenişehir Yılı ilan ettikleri ve bu çerçevede bir hobi bahçesi de yapacaklarını dile getiren Başkan Özyiğit, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü`müzü 50 dönümlük bir alana taşıyacağız. Oradaki alanın içerisinde bir hobi bahçesini de gerçekleştireceğiz. 2025 yılını Akıllı Yeşil Yenişehir Yılı ilan ettik. Büyükşehir Belediye`miz başta olmak üzere, tüm kurumlarımızla Yenişehir`i daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için bir eylem planı hazırlıyoruz. Ekibimiz 6 aydır çalışıyor. Kurumlar, sivil toplum kuruluşları, site yönetimleri ve tüm vatandaşlarımız bu süreçte yer alacak. Dolayısıyla yeşil Yenişehir çalışmamıza bir hobi bahçesi de renk katacaktır" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA