6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Özgür Özel`den en düşük emekli aylığı tepkisi


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığının yüzde 15,75 artırılarak, 14 bin 469 liraya yükseleceğinin açıklanmasına tepki göstererek, "Buradan bütün emeklilere bir kez daha sesleniyorum. Geçen yıl ne yaptıysak daha fazlasını yapacağız. Bu iktidar hak etti. Artık sarı kartı değil, kırmızı kartı alıp, alınlarına çakacağız" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 7 Ocak 2025 Salı 15:04   Okunma : 592

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti grubunda yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini açıklamasını eleştirdi. Özel, kürsüden asgari ücret karşısında yıllar içinde alım gücü düşen çeyrek altın, dana kıyma ve simit hesabı yaptı. Özel, şunları kaydetti:

"Meclis`e karşı bu hadsizliği, kendi grubunu paspas eden bu kibri, bu iş bilmezliği kınıyorum"

"En düşük emekli maaşını 14 bin 469 liraya yükselttik demiş. Bunu yapmak için kanun çıkacak güzel kardeşim. O kanunun çıkması için milletvekilleri yazacak. Bunlar tabi her zaman muvazaalı iş yaptıkları için kendileri bakanlıktan yazacaklar. Abdullah Güler`in görevlendirdiği görevlendireceği birkaç masum altına imza atacak utanmadan. ‘Kanun teklifi` diyecekler. Komisyondan geçecek, bu Meclis`te oylanacak. Sen oturduğun yerden ‘En düşük emekli maaşını şu kadar` yaptık diyemezsin. Bu cehaleti, Meclis`e karşı bu hadsizliği, kendi grubunu paspas eden bu kibri, bu iş bilmezliği bir kere kınıyorum. İkincisi, ben konuşmama hazırlanırken en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olduğunu bir kanun değişikliği ile yükseltilmesi gerektiğini... AK Parti gelmeden önce en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugünkü hesapla 33 bin lira olması lazım. 12 bin 500`ü 33 yapmıyorsan bile hiç olmazsa bir asgari ücret yapalım. 22 bin liradan aşağıya bir emekli maaşı olmasın diyorduk.

"Artık sarı kartı değil, kırmızı kartı alıp, alınlarına çakacağız"

Notlarımda var. Diyor ki notlarda: Akıllarda 14 bin 500 - 15 bin lira geçiyor. Sakın ha sakın diyecektik. 14 bin 469 lira yapmış. Geçen sene yüzde 60 enflasyon varken, 10 bin lirayı 12 bin 500 yaptınız, 105 yerde miting yaptık. Emeklilerle birlikte Anadolu`da ayağa kalktık. 31 Mart`a çağırdık, sandığa davet ettik. ‘Bunlara sarı kartı gösterin` dedik. O gün anlamayıp, 10 bin lirayı, Temmuz`da 12 bin 500 lira yaptılar. Bugün gelmişler, 14 bin 469 lira yapıyor. Diyor ki emekliye; 2024`te 12 bin 500 lira ile geçinemedin, gel şimdi 14 bin 469 lira ile geçin. Buradan bütün emeklilere bir kez daha sesleniyorum. Geçen yıl ne yaptıysak daha fazlasını yapacağız. Bu iktidar hak etti. Artık sarı kartı değil, kırmızı kartı alıp, alınlarına çakacağız.

"Yani asgari ücretlinin cebinden 2 bin 500 lira daha çektiler"

İşte Erdoğan`ın korktuğu liste. İşte 2024`te Erdoğan`ın uykularını kaçıran tablo. Asgari ücret, 7 çeyrek alıyordu. 2024`te 3 çeyreğe düşürdü, 4 çeyrek altın kayıp vardı. En düşük emekli maaşı, Erdoğan gelmeden önce 8 çeyrek altın alıyordu. İki buçuk çeyreğe düşürdü, beş buçuk çeyrek altın kayıp vardı. Bunları söyledim diye ağrına gidiyordu. Bakın şimdi 2025 yılının yeni hesapları geldi. Biz ne demiştik? Asgari ücret talebimiz 30. Bunun altında yokuz demiştik. Biz diyoruz ki bu asgari ücrete yokuz, mücadeleye varız diyoruz. Beğenmediğiniz asgari ücret geçen sene yedi çeyrek altından beş çeyrek altına düşmüştü 1 Ocak`ta. Yıl sonunda üç çeyrek altına gerilemişti. Geçen seneki beğenmediğimiz asgari ücret beş çeyrekken, bugün verdiği asgari ücretle dört buçuk çeyrek altın... Yarım çeyrek altın, geçen yıldan bugüne kayıp. Yani asgari ücretlinin cebinden 2 bin 500 lira daha çektiler.

"Asgari ücretli, yarım çeyrek altın kaybetti"

Yani asgari ücretli, Ocak ayında bekler ki cebine para konsun. 2 bin 500 lira, yarım çeyrek altın kaybetti. Bana ‘Sarraf sarraf gezip, altın hesabı yapma` diyor. Altın hesabı şaşmaz da istemiyorsa gelsin dana kıyma hesabı yapalım. Geçen sene beğenmediğimiz 17 bin 2 liralık asgari ücret, 57 kilo dana kıyma alıyordu. Şu anda verdiği asgari ücret sadece 37 kilo daha kıyma alıyor. 20 kilo dana kıyma geçen Ocak`tan bugüne kadar... Bu sadece bu hesapta değil Kars`ta, Erzincan`da, Kütahya`da, Manisa`da, Edirne`de, Niğde`de, İstanbul`da, Adana`da, Ordu`da, Ankara`da, Eskişehir`de kayıp. Bu hesabı bütün asgari ücretlilerin görmesi lazım. Simit hesabı... En işine gelen hesap. Bin 700 simit alıyordu geçen sene. Bu sene bin 470 simit alıyor. O yüzden memleket bu haldeyken ‘Suriye`de zafer var. Oraya inanın. Hep birlikte koşun. Zafere sevinelim, dertleri unutun` diyen Erdoğan`a diyorum ki bu tabloyu unutursam namussuzum. Unutturursam namussuzum.

"Bu memleketi onlara dar etmenin zamanı gelmiştir"

Şimdi yapmış olduğu emekli zammıyla artık yüzde 15`e karşılık gelen bir artış yapmış oluyor. Yüzde 15`lik bu artışla bu vakitten sonra emeklilerle birlikte meydan meydan dolaşıp, bu iktidara kırmızı kartı göstermenin, büyük bir mücadeleyi başlatmanın daha önce de söyledim, öyle başladık, öyle devam edeceğiz. Bu asgari ücretliye, bu emekliye, bu çiftçiye, bu esnafa, bu millete yaptıkları için bu iktidarın alnını karışlamanın, bu memleketi onlara dar etmenin zamanı gelmiştir.”

(SÜRECEK)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA