8 Mayıs 2025 Perşembe

21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:54   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMININ REDDINI ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE PROTESTO ETTI   15:53   ANKARA BAROSU: "YAŞAM HAKKıNı SAVUNACAK VE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI: “ANAYASA`NıN EVRENSEL ILKELERINDEN UZAK BU DÜZENLEME, YALNıZCA HAYVANLARıN DEĞIL, TOPLUMUN ORTAK ADALET DUYGUSUNUN DA DERIN BIÇIMDE ZEDELENMESINE NEDEN OLMUŞTUR”   15:31   CHP`NIN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI MITINGINE TİP GENEL BAŞKANı BAŞ`TAN DESTEK: "DAYANıŞMA ADıNA PARTI VE GENÇLIK ÖRGÜTÜMÜZLE EYLEME KATıLACAĞıZ"   15:12   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE...   15:11   SARAÇHANE PROTESTOLARı... 14 GENCIN TAHLIYE TALEBI REDDEDILDI   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   14:49   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı AYM`NIN ÖNÜNDE… SERA KADıGIL: “ SIZ IŞINIZI YAPAMıYORSANıZ MASUMLAR ÖLMEYECEK, SIZ ISTIFA EDECEKSINIZ KARDEŞIM”   14:46   ANAYASA MAHKEMESI`NDEN HAYVAN YASASı`NıN IPTAL ISTEMINE RET   14:12   SARAÇHANE TUTUKLUSU GENÇLERIN AILELERI SILIVRI`DEN SESLENDI: BU YıL AILE YıLı ILAN EDILDI AMA AILELER PARAMPARÇA...   13:44   1 MAYıS` KUTLAMALARı NEDENIYLE IŞE GITMEYEN YAZıLıM UZMANı: "DARBEDILDIM VE IŞTEN ATıLDıM"   13:02   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "HER ZAMAN HALKıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ"  
 
     
   

TBMM Başkanvekili Karaca: "Meclis sadece yasa yapan bir organ değil; adalet, barış, özgürlük taleplerinin karşılandığı bir kurum olmak zorunda"


Yeni yılın ilk birleşimini yöneten TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, 2025 yılının halkın meclisinde, halkın sorunlarına çözüm üreten, huzurun, barışın ve güzelliklerin yılı olmasını diledi. Karaca, "Meclis sadece yasa yapan bir organ değil, halkın sorunlarına çözüm üreten; adalet, barış, özgürlük taleplerinin karşılandığı ve tarihe yön verecek bir kurum olmak zorundadır. Bugün önümüzde bir seçim var, bir tercih var: Ya sorunları sadece konuşacak bir Meclis olacağız ya da bu sorunlara kalıcı çözümler üreten bir Meclis olacağız " dedi. 

 

Tarih : 7 Ocak 2025 Salı 16:57   Okunma : 422

(TBMM) - Yeni yılın ilk birleşimini yöneten TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, 2025 yılının halkın meclisinde, halkın sorunlarına çözüm üreten, huzurun, barışın ve güzelliklerin yılı olmasını diledi. Karaca, "Meclis sadece yasa yapan bir organ değil, halkın sorunlarına çözüm üreten; adalet, barış, özgürlük taleplerinin karşılandığı ve tarihe yön verecek bir kurum olmak zorundadır. Bugün önümüzde bir seçim var, bir tercih var: Ya sorunları sadece konuşacak bir Meclis olacağız ya da bu sorunlara kalıcı çözümler üreten bir Meclis olacağız " dedi.

TBMM Başkanvekili Karaca, sadece bugüne değil, tarihe, geleceğe de konuştuklarını belirterek, bu yüzden her milletvekilinin sırtında halkın onlara yüklediği ağır ama onurlu bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Meclis`in ilk oturumunu açarken, temenni ve dileklerini de paylaşan Karaca, şöyle konuştu:

"2024 yılını geride bıraktık; geride bırakabildiklerimiz arasında ne yazık ki zulümden arınmış bir dünya, sorunların çözüme ulaştığı refah içinde bir toplum yok. Savaş, yıkım, emek sömürüsü ve doğa talanı insanlığı uçuruma sürüklemeye devam etti. Açlık, adaletsizlik, eşitsizlik insanların sırtına ağır bir yük olarak bindi. Başta Filistin olmak üzere savaşın karanlık gölgesi derinleşti. Yıkımın ve insan hakkı ihlallerinin derin yaralar açtığı bir dönemde bu trajediler sadece coğrafi sınırları değil, insanlığın ortak vicdanını da derinden sarstı. Ülkemizde de eşitsizlik, yoksulluk ve adaletsizlik halkımızı derinden etkiledi. Biliyoruz ki kadınlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yükünü taşırken, gençler başka topraklara umut bağlarken, çocuklar, yaşlılar, engelli bireyler hayatın her alanında ayrımcılıkla boğuşurken bu Meclis bu tablo karşısında suskun kalamaz.

"Farklılıklarımız üzerinden değil ortak değerlerin üzerinden çözüm üretecek bir Meclis olalım"

Tüm bu zor süreçlerde milletimizin her zaman gözünü çevirdiği, çözüm olarak umut bağladığı mecra, yer bu Gazi Meclis`tir çünkü bu Meclis, tarihsel sorumluluğu her zaman omuzlarında hissetmiş, halkın iradesini en yüksek sesle dile getirmiş bir Meclis`tir. Halkın bu Meclis`ten beklediği, 2025 yılında da büyük işler ve sorunlara kalıcı çözümlerdir. Halkın bu Meclis`ten beklediği, milletin geleceğini öncelemek, bu ülkenin çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmaktır. Bu kürsüye her çıktığımda arkamda yüz yıllık bir demokrasi tarihini, önümde ise tarihin bize yüklediği büyük bir sorumluluğun ağırlığını hissediyorum. Tarih bize bu dönüm noktalarında da alınan kararların yalnızca bugünü değil yarını da şekillendireceğini defalarca göstermiştir; bizler kürsüde yalnızca milletin temsilcileri değil tarihin tanıkları ve dönüştürücüleri olarak bulunuyoruz.

Meclis sadece yasa yapan bir organ değil, halkın sorunlarına çözüm üreten; adalet, barış, özgürlük taleplerinin karşılandığı ve tarihe yön verecek bir kurum olmak zorundadır. Bugün önümüzde bir seçim var, bir tercih var: Ya sorunları sadece konuşacak bir Meclis olacağız ya da bu sorunlara kalıcı çözümler üreten bir Meclis olacağız. Halkın yüzünü çevirdiği bu yasama organının çözüm üreten bir Meclis olma sorumluluğunu hayata geçireceği bir 2025 yılı beklentimizi bir kez daha ifade etmek isterim. Halkımız bizden 2025 yılında da kutuplaşmayı değil uzlaşmayı, ayrılığı değil birlikteliği, çatışmayı değil çözüm beklemektedir. Gelin, bu yılı halkın umutlarını yükselttiğimiz, Meclis`in saygınlığını yükselttiğimiz, yücelttiğimiz bir yıl yapalım; farklılıklarımız üzerinden değil ortak değerlerin üzerinden çözüm üretecek bir Meclis olalım, 2025 yılının adaletin, refahın, huzurun yılı olmasını hep birlikte sağlayalım. Bu düşüncelerle, 2025 yılının halkın meclisinde, halkın sorunlarına çözüm üreten, huzurun, barışın ve güzelliklerin yılı olmasını temenni ediyorum ve Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA