16 Haziran 2025 Pazartesi

15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:04    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR  
 
     
   

CHP`den `MEB ve Ülkü Ocakları protokolü`nün iptali için dava...Suat Özçağdaş: "Yusuf Tekin`in iktidar hırsının ülkenin geleceğini karartmasına izin verilmemelidir"


CHP, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi`nde dava açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Yusuf Tekin`in iktidar hırsının, iktidara paydaş olduğunu düşündüğü kurumlara iltimas geçme, şirin görünme çabasının ülkenin geleceğini karartmasına izin verilmemelidir. Türkiye`nin 1 milyon öğretmeni ve 100 bin usta öğreticisi var. Bu eğitimleri hiçbir formasyonu olmayan, siyasi üyelikleri olan kişilerden çok daha iyi yapacakları ortadadır" dedi.

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 13:21   Okunma : 387

(ANKARA) - CHP, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi`nde dava açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Yusuf Tekin`in iktidar hırsının, iktidara paydaş olduğunu düşündüğü kurumlara iltimas geçme, şirin görünme çabasının ülkenin geleceğini karartmasına izin verilmemelidir. Türkiye`nin 1 milyon öğretmeni ve 100 bin usta öğreticisi var. Bu eğitimleri hiçbir formasyonu olmayan, siyasi üyelikleri olan kişilerden çok daha iyi yapacakları ortadadır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Suat Özçağdaş ve Gamze Taşcıer, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi`nde  dava açtı.

Başvuru öncesi çok sayıda CHP milletvekili, parti meclisi üyeleri, il ve ilçe örgütü üyeleriyle birlikte açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, “Eğitim, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin Genel Başkanı`nın bizzat kendi yorumuyla da mevcut iktidarın en başarısız olduğu alanlardan bir tanesi. Okulları temizleyemeyen, MESEM öğrencilerinin okullarda ölümünü engelleyemeyen, mülakatlarda öğretmenlere haksızlıklar yapan, 1.2 milyon öğretmeni yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum eden bir iktidar var. Bu bakan bu sorunları çözemediği gibi çocukları korumak yerine koltuğunu korumayı öne aldığından sürekli bir siyasi olarak çıkışlar yapıyor” dedi.

“Protokol, Anayasa`ya aykırı”

Milli Eğitim Bakanlığı`nın CHP Gençlik Kolları ile bir protokol imzalamasının da bir yanlış karar olacağını, siyasi partilerin eğitim kurumları içerisinde eğitim veremeyeceğini belirten Özçağdaş, “Buradan bir çağrımız, Ülkü Ocakları`nın tüm süreçlerini kontrol eden Milliyetçi Hareket Partisi`nedir. Anayasa, yasalar ve hukuksal perspektiften yanlış olduğu gibi siyaseten de toplumsal açıdan da yanlış olan bu işe son verilmelidir. Bu protokol hukuki açıdan Anayasa`ya, kanuna, yönetmeliğe ve genelge hükümlerine aykırıdır” diye konuştu.

“Protokol yapılması Bakanlığın açıkça bir zümreye imtiyaz sağlamasıdır”

 "Protokol, Anayasa`nın hukuk devleti ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Hukuk devleti ilkesi gereği idare, aldığı kararlarda çelişik hükümlere, belirsiz kararlara yer veremez" diyen Özçağdaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuk devleti olmak eşitliği, eşitlik kamu hizmetlerinde tarafsızlığı zorunlu kılar. Protokol ile eğitim hizmetinde tarafsızlık ilkesi açıkça çiğnenmiştir. Çünkü Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, ‘Ülkücü Hareket` adı verilen bir siyasi hareketin kuruluşudur. Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 No`lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü`nün görev ve yetkilerini tanımlamaktadır. Ancak bu kararnamede Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü`nün görev yetkileri arasında açıkça devlet kurumu niteliği taşımayan kuruluşlarla protokol yapma, işbirliği içinde olmayı gerekli kılan bir hüküm bulunmamaktadır. Milli Eğitim Temel Kanunu ‘Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz` demektedir. Ama protokolle vakfa ayrıcalık tanınmaktadır. Ayrıca protokolde işbirliğinin mahiyetindeki kursların ne olacağı belirtilmemiştir. Bakanlık tek başına bu kursları verebilecek niteliğe sahiptir. Buna rağmen protokol yapılması Bakanlığın açıkça bir zümreye imtiyaz sağlamasıdır.

Kursun giderleri konusunda protokol belirsizlikler içerdiğinden Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği`ne de aykırıdır. Böylece Ülkü Ocakları Vakfı, düzenlenecek kurslarda kullanılacak malzemeler karşılığında kurslarının içeriğini belirleme yetkisini edinmektedir. Protokol Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği`nin ‘Öğretim programları, Genel Müdürlükçe hazırlanır veya hazırlatılır, Bakanlık onayından sonra uygulamaya konulur` bendine aykırıdır. Protokol, birlikte düzenlenecek yaygın genel, mesleki ve teknik eğitim için hangi programların hazırlandığı veya hazırlattırıldığı hakkında ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın onayı konusunda bilgi vermemektedir.

Protokole dayanak gösterilen genelgeye göre Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, uzaktan ve yaygın eğitim düzenleyen bir kurum olduğundan zaten Milli Eğitim Bakanlığı`nın gözetiminde olmalıdır ve Bakanlık ile vakfın ayrıca bir protokol yapmasına gerek yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği, 5580 kapsamında eğitim veren kuruluşlarla eğitim hizmetinde işbirliği yapılamayacağını belirtmektedir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde kurs düzenleyen bir kuruluş ise 5580 sayılı Kanun`un   hükümleri bu kurum için geçerli olmalıdır. Protokol`de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı`nın 5580 kapsamında eğitim-öğretim faaliyeti düzenlemediğinin belirtilmesi, vakfın internet sitesinde yer verilen eğitim faaliyetlerinin 5580 kapsamında olup olmadığının tespit edilmesi gerekirdi. Belirtilen tüm bu maddeler ışığında, Ülkü Ocakları ile imzalanan bu protokol hukuka aykırıdır.

“Ülke geleceğini karartmasına izin verilmemelidir”

Yüzyıllık Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey olmamıştır. Yusuf Tekin`in iktidar hırsının, iktidara paydaş olduğunu düşündüğü kurumlara iltimas geçme, şirin görünme çabasının ülke geleceğini karartmasına izin verilmemelidir. Türkiye`nin 1 milyon öğretmeni ve 100 bin usta öğreticisi var. Bu eğitimleri hiçbir formasyonu olmayan, siyasi üyelikleri olan kişilerden çok daha iyi yapacakları ortadadır. Biz bu davayı açıyoruz ama davanın sonucunu beklemeden derhal gereğini yapın. Cumhurbaşkanı`na sesleniyoruz. Koltuğunu korumak için her türlü yasa dışı işi bakan bulunmaktadır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA