20 Haziran 2025 Cuma

21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ  
 
     
   

Özgür Özel`den erken seçim açıklaması: İsterlerse bu hafta seçim kararını alabiliriz, hodri meydan


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yeniden adaylık sinyali verdiğinin belirtilmesi üzerine, "Cumhurbaşkanı yeniden aday olmak istiyorsa bunun bir yolu var, Mecliste 360 milletvekilinin seçimlerin yenilenmesi kararını alması lazım. Varsa, biz varız. Hemen gelsin. İsterlerse bu hafta seçim kararını alabiliriz, hodri meydan" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 12 Ocak 2025 Pazar 13:07   Okunma : 1160

(İZMİR) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yeniden adaylık sinyali verdiğinin belirtilmesi üzerine, "Cumhurbaşkanı yeniden aday olmak istiyorsa bunun bir yolu var, Mecliste 360 milletvekilinin seçimlerin yenilenmesi kararını alması lazım. Varsa, biz varız. Hemen gelsin. İsterlerse bu hafta seçim kararını alabiliriz, hodri meydan" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özel, Çiğli Belediyesi`ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yeniden adaylık sinyali verdiğinin anımsatılması üzerine, "Cumhurbaşkanı yeniden aday olmak istiyorsa bunun bir yolu var, Meclis`te 360 milletvekilinin seçimlerin yenilenmesi kararını alması lazım. Eğer varsa, biz varız. Hemen gelsin. İsterlerse bu hafta seçim kararını alabiliriz. Biraz zamana ihtiyacı varsa, 2025`in Ekim sonu, Kasım başını işaret etmiştik kendisine. Mart`ta yapmak istiyorsa Mart`ta, Ekim`de yapmak istiyorsa Ekim`de... Biz dünden razıyız, bugünden hazırız. Devir teslim için sabırsızlanıyoruz. Gelsin, aday olsun. Yok aday olacağım diyip sanki yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin. Hemen grubuna talimat versin, kararı bu hafta alalım" ifadesini kullandı.

"Rüyadan uyansınlar"

Özel, erken seçim için 2027 yılının ikinci yarısı için tarih verildiğinin anımsatıldığı bir başka soru üzerine, "O rüyada görülecek darı ambarı. Ancak aç tavuklar görür. Öyle 2027`ye falan milletin dayanacak gücü yok,millet aç, millet zorda, 14 bin 500 TL emekli maaşı vereceksin, sonra 2027`nin sonlarında falan... O güne kadar size orada kalmayı kim garanti ediyor da böyle bir şeye cesaret ediyorsunuz. O yüzden o darı ambarından çıksınlar, o rüyadan uyansınlar. Cesaretleri varsa, kendilerine güveniyorlarsa bu hafta içinde seçim kararı alabiliriz, hodri meydan" diye konuştu.

"Hızlı şekilde uyarılmaya ihtiyacı var"

Özel, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ömer İler`in Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı Hz. Nuh`a benzettiğinin belirtilmesi üzerine, "Utanç verici çünkü geminin kaptanına ne atfettiği belli ama ahaliyi neyin yerine koyduğu da belli. Nuh gemisine tüm hayvanları kurtarmak üzere birisini alır. Ağzından çıkanı kulağı duyacak. Yeni başkanın hızlı şekilde uyarılmaya, belki de başlamadan bıraktırılmaya ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

"MHP`deki kırılmayı takip etmeye devam edeceğiz"

Özel, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak`ın terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için "beyefendi" ifadesini kullandığının belirtilmesi üzerine, "Bunu herhangi bir muhalefet milletvekili ya da bir vatandaş sokakta söylese, milletvekiline fezleke, vatandaşın kapısına koçbaşıyla gelir sabahın köründe girerler. Eskiden `Sayın Öcalan` diyenlere ağza alınmayacak lafları edenler, bu noktaya geldiler şimdi. O ifadenin sadece MHP`deki o milletvekiline mahsus ve bir dil sürçmesi olmadığını, bazı görüşmelerde çok daha üst düzey MHP`liler tarafından benzer ifadelerin sarfedildiğinden haberdarız. Bugün ispatlayacak bir şey yok ama zaman bu ifadelerin kimler tarafından nasıl kullanıldığını ortaya çıkaracak. MHP`deki bu kırılmayı hep birlikte zaman içinde takip etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA