13 Ağustos 2025 Çarşamba

13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:47   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:03   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:30   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:19   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:03   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:40   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı   16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:56   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!   13:48   ÖZGÜR ÖZEL: ŞEHIT AILELERININ GÖZYAŞLARıNı SILMEK IÇIN O KOMISYONDA YER ALDıM   12:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞI   11:24   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER’DEN SILIVRI’DE TUTUKLU BULUNAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA ZIYARET  
 
     
   

30 barodan ortak açıklama: Kayyum hukuk ve demokrasi ihlalidir


Mersin Akdeniz Belediyesi`ne kayyum atanması üzerine 30 baro tarafından ortak açıklama yapıldı. Kayyum uygulamalarına tepki gösterilen açıklamada, seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerinin görevlerine iade edilmeleri çağrısı yapıldı.

 

Tarih : 14 Ocak 2025 Salı 01:02   Okunma : 1003

(VAN) - Mersin Akdeniz Belediyesi`ne kayyum atanması üzerine 30 baro tarafından ortak açıklama yapıldı. Kayyum uygulamalarına tepki gösterilen açıklamada, seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerinin görevlerine iade edilmeleri çağrısı yapıldı.

Aralarında Van, Mersin, Diyarbakır, Bursa ve Burdur barolarının da olduğu 30 baro, Mersin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Belediye Meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç ve Hikmet Bakırhan`ın tutuklanması ve belediyeye kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Yapılan ortak yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"31 Mart yerel seçimlerinden bir süre sonra başlatılan kayyım uygulaması; Esenyurt, Mardin, Hakkari, Batman, Halfeti, Tunceli ve Ovacık Belediyeleri`nin ardından bugün de Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Av. Hoşyar Sarıyıldız`ın tutuklanmasıyla Belediye Kanunu`nun 47. maddesi uyarınca, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılıp Belediye Kanunu`nun 45. ve 46. maddeleri uyarınca Mersin Valiliği tarafından başkanlık görevine kayyım atanmasıyla devam etmiştir.

Konuyla ilgili yapılan soruşturma işlem ve uygulamaları; Anayasaya ve Türkiye`nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere açıkça ve çok yönlü olarak aykırıdır. Arama, gözaltı ve tutuklama işlemleri Anayasanın 2, 19, 20, 127 ve 138. maddelerini ihlal etmiş bulunmaktadır.

Seçilmiş kamu yöneticisinin kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan görevden alınarak yerine kayyım atanması, hukuk devleti ilkesi ve demokrasi ihlalidir.  Anayasa, halkın iradesi, demokratik değerler, seçme ve seçilme hakkı bir kez daha yok sayılmıştır. Milletin iradesiyle göreve gelen başkan ve belediye meclis üyeleri, halkın temsilcileridir. Halk iradesine saygı duymak, demokrasinin temel koşuludur. 102. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz; halk egemenliğine dayalı demokratik, laik hukuk devleti yönetim şeklidir.

Barolar olarak; kayyım uygulamasına karşı demokrasiyi ve milletin iradesini savunmaya devam edeceğimizi, hukuksuzca tutuklanarak görevden alınan belediye başkan ve meclis üyeleri hakkındaki soruşturmanın hukuk devleti ilkesi çerçevesinde yürütülmesini vurgulayarak, seçilmiş kamu yöneticisi olarak görevine iade edilmesi çağrısında bulunuyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA