22 Haziran 2025 Pazar

12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış’tan TBMM’de Hukuk Eleştirisi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi’nin 9. maddesi üzerine yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Gülcan Kış, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve liyakat ilkelerine vurgu yaparak, teklifin bu değerlerden uzak olduğunu ifade etti.

 

Tarih : 16 Ocak 2025 Perşembe 13:21   Okunma : 799

“AKP’nin Hukuk Anlayışı Üstünlerin Hukukudur”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, iktidarın 23 yıllık hukuk anlayışını eleştirerek, “Hukukun üstünlüğüyle yola çıkan iktidarınız, üstünlerin hukukuna teslim olmuş durumdadır. Hukuk, işinize geldiğinde kullandığınız, işinize gelmediğinde ise kaldırıp attığınız bir aparat olmuştur,” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesinin kararına uymuyorum ve saygı da duymuyorum” sözlerini hatırlatan Gülcan Kış, iktidarın hukuku kendi çıkarlarına göre şekillendirdiğini söyledi.

“Yargının Bağımsızlığı Gölgeleniyor”

Gülcan Kış, teklifin 9. maddesine ilişkin değerlendirmesinde, Adalet Akademisinde görev yapacak hâkim, savcı ve personelin atanma süreçlerinde liyakat ve şeffaflığın tamamen yok sayıldığını belirtti. “Meslekte beş yılını doldurmuş hâkim ve savcılar herhangi bir şarta bakılmaksızın Bakan tarafından doğrudan atanabiliyor. Bu düzenleme, yargının bağımsızlığına gölge düşürmektedir,” dedi.

“Bu Meclis Noter Makamı Değildir”

Tekliflerin Meclis’e dayatıldığını ve millet iradesinin gasp edildiğini ifade eden Gülcan Kış, “Bu Meclis, yürütmenin kararlarını onaylayan bir noter makamı değildir ve de olmamalıdır,” diyerek AKP’nin yasama süreçlerini eleştirdi. Ayrıca milletvekillerinin yasa tekliflerini düzenleyici etki analizinden muaf tutan 2022 tarihli yönetmeliğin yasama yetkisine açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

“Baskıcı Rejim İnşa Ediliyor”

Gülcan Kış, AKP iktidarını yargıyı siyasi bir araç hâline getirmekle suçladı. “Seçimle alamadığınız belediye başkanlıklarını hedef almanız, basın önünde gözaltı şovları yapmanız, toplumda korku yaratma çabanız asla başarılı olamayacaktır,” dedi.

“CHP Olarak Adaleti Tesis Edeceğiz”

Konuşmasının sonunda Gülcan Kış, CHP’nin iktidarında adaletin ve demokrasinin yeniden tesis edileceğini belirterek, “Yargı kişisel hırsların ve siyasal hesapların aracı değil, adaletin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz,” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA