16 Ağustos 2025 Cumartesi

10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ara tatildeki çocuklar için etkinlik serisi devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi ara tatilinde, çocukların zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmesi için Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda gerçekleştirdiği etkinlik serisini sürdürüyor.

 

Tarih : 31 Ocak 2025 Cuma 09:19   Okunma : 497

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi ara tatilinde, çocukların zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmesi için Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda gerçekleştirdiği etkinlik serisini sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi ara tatilinde, Özgecan Aslan Barış Meydanı`nı çocuklar için şenlik alanına çevirdi. Miniklerin enerjilerini atması için alanda şişme oyun grupları oluşturan Büyükşehir, okul çağındaki çocukların eşli oyun kültürünü ve takım çalışmasını pekiştirmesi amacıyla, çocuklara doğal ve eğlenceli bir ortam sundu. Etkinlikler, 2 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Meydan, çocuk neşesi ve enerjisi ile daha da renklendi

Miniklerin enerjilerini atması için alanda şişme oyun grupları oluşturan Büyükşehir, okul çağındaki çocukların eşli oyun kültürünü ve takım çalışmasını pekiştirmesi amacıyla halat çekme, çuval giyme, kaşıkla yumurta taşıma gibi geleneksel oyunlarla, çocuklara doğal ve eğlenceli bir ortam sundu.

Çocukların fiziksel aktivite yapmalarının yanı sıra resim, takı tasarım gibi atölyelerle de yeni beceriler kazanması sağlandı. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve patili dostlarla temas etmelerini sağlamak amacıyla, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri can dostları sahiplendirme alanı oluşturdu. Doğal ve el yapımı ürünlerin yer aldığı üretici kadın stantlarında çocuklar için pek çok oyuncak ve okul eşyası yer alırken, aileler çocuklarına karne hediyesi vermeyi ihmal etmedi. 

Çocukların yarıyıl tatilini neşe içinde geçirmesi için Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda etkinlik alanı ve atölyeler oluşturarak hoşça zaman geçirmelerini sağladıklarını aktaran Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nda görev yapan Psikolog Nazlı Cemre Dursun, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın yoğun bir temponun ardından eğlenmeleri için etkinlik alanı oluşturduk”

“Çocuklar yoğun bir eğitim ve öğretim programından çıktılar. Aileler de bu süreci onlarla birlikte yaşadı. Çocukların en çok ihtiyacı olan şeylerden biri, doyasıya eğlence ve etkinlik. Biz de onları çok iyi anladığımız ve sosyal belediyecilik anlayışıyla destek olmak istediğimiz için, atölyeler düzenlemeye karar verdik. Bu atölyelerle hem psikoeğitim, hem de psikososyal gelişimlerini güçlendirecek eğitim veriyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın, kendi akran gruplarıyla eğlenceli vakit geçirmelerini sağladık. Aileler de burada yer alan üretici kadın stantlarından alışveriş yaparken, üreten kadınlara destek olma imkanı buluyorlar.”

Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda düzenlenen etkinlikler, 2 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA