24 Haziran 2025 Salı

12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara matematiği sevdirecek "Aratos Matematik Evi"ni, Tarsus`ta açtı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan "Aratos Matematik Evi" Tarsus`ta faaliyete başladı. Aratos Matematik Evi`nde matematiğe olan ön yargıları kırmak ve matematiğin mantığının daha iyi şekilde anlatılması hedefleniyor.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 09:50   Okunma : 503

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan "Aratos Matematik Evi" Tarsus`ta faaliyete başladı. Aratos Matematik Evi`nde matematiğe olan ön yargıları kırmak ve matematiğin mantığının daha iyi şekilde anlatılması hedefleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan "Aratos Matematik Evi", Tarsus`ta faaliyete başladı. Tarsus merkez Şehitlertepesi Mahallesi Kasın Ekenler Bulvarı üzerinde yer alan Aratos Matematik Evi`nde müze ve atölye olmak üzere iki ayrı bölüm yer alıyor.

İki kattan oluşan ve ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı Aratos Matematik Evi`nde matematiğe olan ön yargıları kırmak ve matematiğin mantığının daha iyi şekilde anlatılması hedefleniyor. Matematiği soyut olmaktan çıkartarak eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan evde denge oyunu, imkansız üçgen, sinevizyon odası, sonsuz ayna tüneli gibi materyallerin bulunduğu sayısız bölüm yer alıyor.

Yapay zeka ile Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca matematiğe katkı sunan bilim insanlarının sunumlarının da yer aldığı Aratos Matematik Evi`nde matematiğin hayatın tam ortasında yer aldığı vurgulanıyor. Antik çağda yaşamış filozof, şair, astronom ve matematikçi Aratos`un adının verildiği Matematik Evi`ni gezmek isteyen okullar, TEKSİN üzerinden randevu oluşturabilecekler.

"Amacımız matematiğe olan ön yargılarını kırmak"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, matematik müzesi ile matematik atölyesini bir çatı altında buluşturduklarını kaydederek, “Tarsus Aratos Matematik Evi`miz öğrencilerimizin hizmetine girmiş bulunmaktadır. Aratos Matematik Evimiz`de biz ortaokul öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Burada amacımız matematiğe olan ön yargılarını kırmak ve öğrencilerimizi eğlendirerek matematiği sevdirmek. Bu tür projelerde inceliğimizde yalnız matematik müzesi, ayrıca matematik atölyesi şeklindeydi. Biz bu ikisini de birleştirip tek çatı altında Aratos Matematik Evi`ni oluşturduk” dedi.

 Matematik Evi`ni ziyaret eden çocuklar, çok eğlendiklerini, keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, "Matematiğin keyifli olduğunu anladım. Hiç böyle bir yer görmemiştim, gerçekten çok güzel bir yerdi. Oldukça ilgimi çekti, her öğrencinin gelip, görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum." dedi. Çocuklar, "Böyle Türkiye`ye örnek olabilecek bir yapının Tarsus`umuzda olması gurur verici. Matematiğin tarihini, önemli insanları, yapay zekayla zenginleştirilmiş videolarla gösteren eğitici, öğretici bir yapı var. Çok verimli bir yer." diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA