19 Haziran 2025 Perşembe

10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU   
 
     
   

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü`den Açıköğretim Fakültesi için araştırma önergesi


CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi`nin akademik ve idari yapısındaki değişiklikler ve fakülteye ait gayrimenkullerin satışa çıkarıldığı iddialarıyla ilgili Meclis araştırma önergesi verdi. Süllü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e de  "Türkiye`nin ve Eskişehir`in göz bebeği Açıköğretim Fakültesi adım adım tasfiye mi edilmektedir? Açıköğretim Fakültesi`nin Ankara`ya taşınacağı ve gayrimenkullerinin satışa çıkarılacağı iddiaları doğru mudur" diye sordu.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 12:23   Okunma : 603

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi`ne ait gayrimenkullerin satışa çıkarılması ve kapatılacağı yönündeki iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıköğretim Fakültesi`nin dünyanın örnek model aldığı ve Türkiye`nin en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade eden Süllü, şunları söyledi:

"Siyasi saiklerle atanan rektörler, atadığı liyakatsiz rektör yardımcıları ve dekanlarla, üniversitedeki akademik çalışma ortamını bozmuştur. Üniversitenin değerlendirme sıralarında hızla düşmesine yol açan rektör atamalarının sonucunda özellikle Açıköğretim sisteminde kadrolaşmalar çoğalmış, üniversitenin öğrencilerden daha kaliteli hizmet sunmak için aldığı öğretim giderleri farklı kaynaklara aktarılmış (2014 yılında Türk Dünyası Vakfı), siyasi saiklerde atanan rektörler nedeni açıklanmadan görevden alınmıştır. Son dönemde ise bir oldubitti ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde yer alan Açıöğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik ve idari yapısında köklü değişikliklerin yapılması endişeleri artırmıştır."

"Öğretim Üyelerinin Fakültesi değiştirildi, bölümler kapatıldı"

Açıköğretim Fakültesi`ndeki tüm anabilim dallarının kapatıldığını, fakültede görev yapan uygulamalı iletişim ve uzaktan eğitim alanında doçentlik alan ve doktora eğitimin tamamlayan 27 öğretim üyesinin dışındaki yaklaşık 180`e yakın öğretim üyesi ve öğretim görevlisinin görüş alınmadan gerekçesiz  bir şekilde üniversite içindeki diğer fakülte ve meslek yüksek okullarına gönderildiğini kaydeden Süllü, şu ifadelere yer verdi:

"Açıköğretim Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünde mezun ve sinema ve televizyon alanında doktora eğitimini tamamlamış ve Sinema ve Televizyon alanından doçent olmuş öğretim üyelerinin kadroları  İletişim Bilimleri Fakültesine aktarılmıştır. Daha sonraki süreçte de 29 Ocak 2025 tarihinde Üniversite Senatosunun aldığı karara göre İktisat ve İşletme Fakültesindeki 10 lisans programı Açıköğretim Fakültesine aktarılmış, gelecek öğretim yılından itibaren yeni öğrenci alımı durdurulmuş, İktisat ve İşletme Fakülteleri pasif duruma düşürülmüş, bu fakültelerdeki öğretim üyelerinin kadroları da yine üniversitenin içindeki diğer Fakülte ve yüksekokullara aktarılmasına, Açıköğretim Fakültesinin bünyesindeki 11 programında gerekçesiz bir şekilde kapatılmasına karar verilmiştir."

"Açıköğretim Fakültesi tasfiye mi ediliyor?"

Açıköğretim Fakültesi`nin 2014 yılına kadar 1 milyon 440 bin öğrencisi, 1,5 milyar dolar nakit rezervi ve yıllık 500 milyon dolarlık geliriyle Türkiye`nin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Süllü, "Açıköğretim Fakültesi`nde görev yapan 180`e yakın öğretim üyesinin büyük çoğunluğunun farklı fakültelere aktarılması, birçok bölümün kapatılması ve üniversitenin mali sıkıntı gerekçesiyle Türkiye genelindeki 90`dan fazla binasını satışa çıkarmaya hazırlanması, yıllardır açık öğretim hizmetlerine verdikleri katkılar nedeniyle üniversite öğretim üyelerine verilen döner sermaye gelirlerinin yaklaşık 5 yıldır para yok bahanesiyle verilmemesi Açıköğretim Fakültesi`nin sistemli bir şekilde tasfiye edilmekte olduğu yönünde ciddi endişelere yol açmaktadır" dedi.

TBMM`ye Araştırma Önergesi ve Soru Önergesi verildi

Yaşanan sorunların detaylıca araştırılması ve Açıköğretim Fakültesi`nin geleceğinin korunması için TBMM`ye araştırma önergesi sunduğunu belirten Süllü, "Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e, Açıköğretim Fakültesi`ndeki akademik kadro tasfiyesi, binaların satışa çıkarılması, akademik programların kapatılması gibi konuların açığa kavuşturulması için yazılı soru önergesi ile birlikte Meclis araştırma önergesi verdim. Eskişehir halkı ve eğitim camiasının bu konuyu yakından takip etmesi gerekiyor" dedi.

Anadolu Üniversitesi`nin ve Açıköğretim Fakültesi`nin Eskişehir ve Türkiye için marka değer taşıdığını vurgulayan Süllü, "Bu kurumların bilinçli bir şekilde çökertilmesine izin vermeyeceğiz. Dünya`nın örnek aldığı Açıköğretim Fakültesi`ne sahip çıkıyoruz. Eskişehir halkıyla, akademisyenlerle ve öğrencilerle birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA