11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği’nden Anlamlı Anma Etkinliği


6 Şubat depreminin 2. yıl dönümünde, Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği, Mersin Toroslar Cemevi’nde anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. Depremde hayatını kaybeden canlar için helva dağıtımı yapılarak, dualar okundu ve kayıplara saygı gösterildi. Bu anlamlı etkinlik, kaybedilen canları anmanın yanı sıra, toplumsal dayanışmanın ve birlikte olmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 12:43   Okunma : 1167

“Unutmadık, Unutmayacağız” Temennisiyle Etkinlik

Dernek Başkanı Ali Döndaş, yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminde kaybettiklerimizi unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı. Döndaş, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, kayıplarımıza duydukları saygıyı dile getirdi. “Bugün burada bir arada olmamız, sadece kayıplarımıza olan saygımızı göstermek değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın gücünü de yansıtmaktadır,” diyen Döndaş, depremzedelere gösterilen destek ve birlikteliğin önemini vurguladı.

Helva Dağıtımıyla Anma

Etkinlik, Mersin Toroslar Cemevi’nde düzenlendi. Adıyaman Yaylakonak Derneği üyeleri, burada helva dağıtarak, hayatını kaybedenlerin ruhlarına dualar etti. Katılımcılar, depremde kaybedilen canlar için birlikte dua ederken, acıların paylaşıldığı ve toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı bir atmosfer oluşturuldu. Etkinlik hem duygusal hem de manevi anlamda katılımcılara derin bir anlam yükledi.

Dayanışma ve Birlik Mesajları

Helva dağıtımı ve duaların ardından, Dernek Başkanı Ali Döndaş, bir kez daha depremzedelere duyulan büyük saygı ve acının unutulmadığını dile getirdi. “Bu tür acıların tekrar yaşanmaması, ülkemizin daha güvenli bir hale gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bugün burada olduğumuz gibi, her zaman bir arada olmalı, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeliyiz,” ifadelerini kullandı. Etkinlik, bir arada olmanın, birlikte dayanışmanın gücünü simgeleyen önemli bir hatırlatma oldu.

Geleceğe Umut Bırakan Bir Etkinlik

Bu anlamlı etkinlik, yalnızca bir anma değil, aynı zamanda geleceğe dair umut veren bir mesaj taşıdı. Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği, felaketlerin bir daha yaşanmaması ve kaybedilenlerin anısının yaşatılması adına düzenlediği etkinliklerle, toplumun birleşme gücünü ve dayanışmasını pekiştirdi. Dernek üyeleri, bu tür etkinliklerle kayıplara saygı gösterirken, aynı zamanda toplumu daha bilinçli ve güvenli bir geleceğe yönlendirmeyi hedefliyor.

Toplumsal Dayanışmanın Önemi

Adıyaman Yaylakonak (Balyan) Derneği’nin düzenlediği bu etkinlik, sadece bir anma değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan bir anlam taşıyor. Dernek üyelerinin ve Mersin’deki diğer katılımcıların bir araya gelerek kayıplarını anması, acıların paylaşılması ve geleceğe umut bırakma amacıyla attıkları adımlar, felaketlerin ardından birlik olmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bu tür etkinlikler, toplumun geçmişteki acılarını hatırlatarak, geleceğe dair daha güvenli ve huzurlu bir toplum inşa etme yolunda önemli bir adım atılmasına vesile oluyor. Adıyaman Yaylakonak Derneği, hem geçmişi unutmamayı hem de birlikte daha güçlü bir gelecek için el birliğiyle hareket etmeyi öğretiyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA