3 Mayıs 2025 Cumartesi

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

Sarıcakaya`da yapılmak istenen altın-gümüş madenine ilişkin ‘ÇED gerekli değildir` kararı iptal edildi


Koza Altın tarafından Sarıcakaya`nın Bilal Habeşi mahallesine yapılmak istenen altın-gümüş madenine ilişkin ‘ÇED gerekli değildir` kararının mahkemece iptal edildiğini söyleyen ESÇEVDER Sekreteri Özgür Özlem Öngel, “Ne mutlu bizlere ki Eskişehirliler memleketlerine sahip çıkıyor” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2025 Pazartesi 16:49   Okunma : 404

(ESKİŞEHİR) - Koza Altın tarafından Sarıcakaya`nın Bilal Habeşi Mahallesi`ne yapılmak istenen altın-gümüş madenine ilişkin ‘ÇED gerekli değildir` kararının mahkemece iptal edildiğini söyleyen ESÇEVDER Sekreteri Özgür Özlem Öngel, “Ne mutlu bizlere ki Eskişehirliler memleketlerine sahip çıkıyor” dedi.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Sekreteri Özgür Özlem Öngel, Koza Altın tarafından Sarıcakaya`nın Bilal Habeşi Mahallesi`ne yapılmak istenen altın-gümüş madenine ilişkin "ÇED gerekli değildir" kararının mahkemece iptal edildiğini söyledi.

Eskişehir`in doğasına ve insanına geri dönülmez zararlar verecek projenin önünün kesildiğini belirten Öngel, "Bilindiği gibi Sarıcakaya ilçemize bağlı Bilal Habeşi Mahallesi mevkiinde Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi`nin Altın ve Gümüş Madeni Açık Ocak İşletmesi Projesi için Eskişehir Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 16 Eylül 2024 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir` kararı verilmişti. Ne mutlu ki yürüttüğümüz hukuk mücadelemiz sonucunda, Eskişehir`in doğasına ve insanına geri dönülmez zararlar getirecek olan bu akıldışı projenin önü kesildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ayrıca TEMA Vakfı tarafından açılan ve bizim de müdahili olduğumuz, Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu ile Eskişehir`deki birçok diğer kurum ve kuruluşun yakından takip ederek destek olduğu ve tüm Eskişehirlilerce sahiplenilen davamız Eskişehir 2. İdare Mahkemesi`nin 2024/1345 E, 2025/140 K. Sayılı kararı ile kabul edilerek projeye ilişkin ÇED Gerekli Değildir kararının iptaline karar verildi” diye konuştu.

"Eskişehir maden çöplüğü haline getirilmek isteniyor"

“Eskişehir maden çöplüğü haline getirilmek isteniyor” diyen Öngel, "Son yıllarda Eskişehir`in çevre illerden getirilen maden cevherlerinin işlendiği bir maden çöplüğü haline getirilmeye çalışıldığını daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Hatırlanacağı gibi, aynı şirket tarafından Sivrihisar`ın Kaymaz Mahallesinde yapılması planlanan 3`üncü maden atık tesisi de yine diğer illerden taşınacak altın ve gümüş cevherinin Eskişehir`de siyanürle işlenmesi projesiydi ve bu proje mahkemece entegre proje olarak değerlendirilerek ÇED olumlu kararı iptal edilmişti. Bu iki mahkeme kararı aynı gerekçe ile, yani diğer illerden cevherin Eskişehir`e taşınarak burada işlenmesinin entegre proje olarak değerlendirilmesi ve bu nedenle kümülatif etki değerlendirmesi yapılması gerekirken buna uyulmadığı gerekçesiyle verilmiştir. Eskişehir maden çöplüğü haline getirilmek isteniyor. Daha da vahimi, tüm halkımıza ait en önemli doğal kaynaklarımız arasında bulunan madenlerimiz, ülke ekonomisine katkı sağlayacağı yalanıyla doğa ve çevrenin yok edilmesi pahasına maden şirketlerinin yağmasına açılıyor. Bunun için hukuka aykırı yöntemlerle yasal gereklilikler şeklen yerine getirilip yapılacak bilimdışı uygulamalar kılıfına uydurulmaya çalışılıyor. Ancak ne mutlu bizlere ki Eskişehirliler memleketlerine sahip çıkıyor. Toprağıyla, suyuyla, ağacıyla, kuşuyla Eskişehir`in doğasını bu talandan korumak için demokratik ve hukuksal mücadelemize tüm Eskişehirli hemşerilerimizle birlikte devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA