13 Temmuz 2025 Pazar

09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU   16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI  
 
     
   

CHP`de ön seçim 23 Mart`ta yapılacak… Belirlenen aday ittifak görüşmeleri yapacak


CHP`de 23 Mart tarihinde yapılacak ön seçim için hazırlıklar devam ederken, belirlenecek adayın diğer partilerle görüşme sürecini yürüteceği öğrenildi. Parti kurmayları, "Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz" dedi. Öte yandan ön seçim takvimi başlarken Ankara`da il başkanlarıyla toplantı yapılacağı da belirtildi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 07:08   Okunma : 447

Haber: İleyda ÖZMEN

(ANKARA) - CHP`de 23 Mart tarihinde yapılacak ön seçim için hazırlıklar devam ederken, belirlenecek adayın diğer partilerle görüşme sürecini yürüteceği öğrenildi. Parti kurmayları, "Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz" dedi. Öte yandan ön seçim takvimi başlarken Ankara`da il başkanlarıyla toplantı yapılacağı da belirtildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son grup toplantısında, partinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak ön seçimin tarihini 23 Mart olarak açıkladı. Gözler cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`a çevrilirken, Yavaş ön seçime katılmayacağını açıkladı. 

Ön seçim il ve ilçe merkezlerinde belirlenen alanlara sandık kurularak ve mühürlü pusulalar kullanılarak yapılacak. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre; ön seçime aday olabilmek için en az 20 milletvekilinin imzası aranacak. CHP`de ön seçim ve aday tartışmaları devam ederken parti kurmayları, tek aday olma ihtimalinin katılımı düşürmeyeceğini belirterek, “Tabanımız başarı istiyor. Bunun için kendi kişisel duygularından arınıyor. Toplumun istediği, benimsediği kimse onu tercih ediyor. Biz bunu ölçtük. Yerel seçimde 198 yerde önseçim yaptık. Ankette birbirine yakın çıkan isimlerde önseçim yaptık. Ankete göre birinci çıkan ön seçimde de birinci çıktı. Burada da öyle olacak. Üyelerimiz, seçmenimiz düşünerek kimi istiyorsa onu seçecek” ifadelerini kullandı.

“Parlamenter sistem bizim parti programımızda var”

Aday belirlendikten sonra seçim kampanyası başlatacaklarını belirten kurmaylar, “Parlamenter sistem bizim parti programımızda var. Programı güncelliyoruz, onda da olacak. Kampanyamızda da bunu konuşacağız. Şu an Türkiye`nin acil ve öncelikli konularını konuşuyoruz. Bunları değiştirmeden de oraya adım atamıyoruz” dedi.

İl başkanları Ankara`da toplanacak

Edinilen bilgiye göre; ön seçim takvimi başlarken Ankara`da il başkanları toplantı yapılacak. Başkanlara ön seçim süreci tarif edilecek ve yönerge anlatılacak.

Aday diğer partilerle görüşme sürecini yürütecek

Parti kurmayları CHP`nin adayının ön seçimle belirlenmesinin olası ittifakları engelleyeceği yönündeki görüşe katılmadıklarını belirterek, “Aday diğer partilerle görüşme sürecini yürütecek. CHP`nin cumhurbaşkanı adayını çıkartıyoruz. Matematik siyasette böyle işlemiyor. Partiler çok olunca oy çoğalmıyor. Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz. Ama diyoruz ki adayımızı üyelerimizle seçeceğiz. Bunun için bir aylık üyelik açtık. Biz süreci aslında halka açtık” diye konuştu. Kurmaylar sadece cumhurbaşkanı adayını değil milletvekillerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerini de en doğru yöntemlerle seçeceklerini vurguladı.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in dün DEVA Partisi ve Demokrat Parti ile yaptığı görüşmelerde de genel başkanlara partinin adayını neden ön seçimle belirleme kararı aldıklarını anlattığı, bunun ittifaklara kapıyı kapatmadığını vurguladığı öğrenildi. Parti kulislerinde yapılacak ön seçimin ardından partinin Cumhurbaşkanı adayının diğer siyasi partilerle görüşme trafiği yürüteceği ifade ediliyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA