6 Aralık 2025 Cumartesi

17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”  
 
     
   

Suat Toktaş 34 gün sonra özgür: Sadece gazetecilik yaptık, iyi ki adalet umudunu yaşatan yargı mensupları var


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun basın toplantısında adını duyurduğu bir bilirkişiyle ilgili yayınlanan TV haberi nedeniyle tutuklanan ve 34 gündür Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde bulunan Halk TV Genel yayın Yönetmeni Suat Toktaş, İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi`nin beraat ve tahliye kararının ardından 21.00 sıralarında özgürlüğüne kavuştu. Toktaş, cezaevi çıkışında "Dosyanın içeriğine bakıldığında, hakimin yapacağı herhangi bir şey yoktu. Tam da bu kararı verebilirdi. Tam da bu kararı verdi. Çünkü, gerçekten sadece gazetecilik yaptık. O sebeple, evet Türkiye`de adalet umudunu hala yaşatan yargı mensupları var, iyi ki varlar." dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2025 Salı 22:26   Okunma : 605

Haber: Beril KALELİ

(İSTANBUL/SİLİVRİ) -  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun basın toplantısında adını duyurduğu bir bilirkişiyle ilgili yayınlanan TV haberi nedeniyle tutuklanan ve 34 gündür Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde bulunan Halk TV Genel yayın Yönetmeni Suat Toktaş, İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi`nin beraat ve tahliye kararının ardından 21.00 sıralarında özgürlüğüne kavuştu. Toktaş, cezaevi çıkışında "Dosyanın içeriğine bakıldığında, hakimin yapacağı herhangi bir şey yoktu. Tam da bu kararı verebilirdi. Tam da bu kararı verdi. Çünkü, gerçekten sadece gazetecilik yaptık. O sebeple, evet Türkiye`de adalet umudunu hala yaşatan yargı mensupları var, iyi ki varlar." dedi.

Gazeteci Suat Toktaş akşam saatlerinde özgürlüğüne kavuştu. Mahkemenin verdiği tahliye kararının ardından akşam saatlerinde özgürlüğüne kavuşan Toktaş`ı cezaevine yaklaşık 5 kilometro mesafede bir tesiste yakınlarıyla ve meslektaşları karşıladı. Kızları Eylül ve Deniz başta olmak üzere tesiste bekleyenler koşarak Toktaş`a sarılırken, gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Bir süre sonra gazetecilere açıklama yapan Suat Toktaş, adaleti savunan hukukçulara, siyasetçilere, gazetecilere teşekkür etti.

"Bizi yalnız bırakmayanlara teşekkür ederim"

"Sabah 6 buçukta kalktım, 2 bel fıtığı ameliyatı olan biriyim dolayısıyla çok yorgunum." diyerek açıklamasına başlayan Toktaş, "Kanalın sloganını yalnız değilsiniz diye koyarken, bir şeyi bilerek koyduk. Yapacağımız işi tarif etmek için koymuştuk. İçeri girerken izleyicilerimize şu mesajım olmuştu, biz `yalnız değilsiniz` diyerek sizin yanınızda durduk, Halk TV`yi yalnız bırakmayın demiştim. Öncelikle izleyicilerimize gerçekten, bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. İnsan doğrusu içeriden bakınca şaşırıyor çünkü, çok önde olan biri olmadım hiçbir zaman, olmamayı da tercih ettim. Kalabalıklardan kaçarken, kalabalıkların önüne atıldım. Fakat çok mesele değil, böyle dönemler işte, insanın başına geliyor." ifadelerini kullandı. Toktaş şöyle devam etti:

"Ziyaretler hücreden çıkmama vesile oldu"

"İkinci teşekkürüm, Türkiye`nin her yerinden gelen avukatlara, siyasetçilere. Neredeyse her partiden siyasetçiler ve avukatlar hiçbir şekilde yalnız bırakmadılar. Çok sayıda ziyaretçi oldu görüşe çıktığımızda. O aynı zamanda içeridekiler için o hücreden çıkmanın da bir vesilesidir, iyi de gelen bir şeydir. Dolayısıyla onların ziyaretleri de benim açımdan çok kıymetliydi, hepsine teşekkür ederim. Neredeyse her partiden gelen oldu. 

Bir başka teşekkürüm, Ankara`dan, İzmir`den gelen dostlarıma ve gazeteci arkadaşlarıma. Duruşmayı izlemek için gelmişlerdi. Onlara da teşekkür ederim. Ve  her görüşten, bu çok önemli, her görüşten, farklı farklı kanallarda, gazetelerde yazan ve konuşan veya sunan gazeteci arkadaşlarım, gazeteciliğime neredeyse kefalet gösterdiler. Bu benim için çok kıymetliydi. Onların da isimlerini sayamayacağım, yine, unuturum kaygısıyla saymıyorum. Avukatlarıma özellikle teşekkür ederim, Serhat Çetin ile Sebla Öztürk`e. Çok iyi iş çıkardılar. Aslında bir yönüyle de, savcı işi çok kolaylaştırdı. Bir başka teşekkürüm, arkamızda kapı gibi duran Halk TV`nin Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu`na.

"Bugünkü karar, adalet umudumuzu yaşatan bir karar oldu"

Türkiye`de hala adalet umudunu yaşatan yargıçların olduğunu görüyoruz. Bu umudun yaşaması çok değerliydi. Yargı mensupları, şartlara, dönemlere göre karar verebilirler, olabilir. Ama bugünkü karar, hala adalet umudumuzu yaşatan bir karar oldu. Kaldı ki zaten bu dosyanın içeriğine bakıldığında, içeriye girmeyeceğim dedim, o sebeple girmiyorum. Ama, dosyanın içeriğine bakıldığında, hakimin yapacağı herhangi bir şey yoktu. Tam da bu kararı verebilirdi. Tam da bu kararı verdi. Çünkü, gerçekten sadece gazetecilik yaptık. O sebeple, evet Türkiye`de adalet umudunu hala yaşatan yargı mensupları var, iyi ki varlar.

"Benden gazeteci dışında bir şey çıkmaz"

Ben mesleği başka hangi kanalda nasıl yaptıysam burada da öyle yaptım. Siyasal çatışmalar bizi ilgilendirmiyor. Ben slogan atmadım. Slogan atmam. Böyle bir habercilik yapmadım yapmam, aktivist olmadım, olmam. Elimden geldiğince gazeteciliği bu çizgide tutmaya çalıştım. Döneme, şartlara göre gazetecilik yapmadım. Bildiğim şey bu. Benden gazeteci dışında herhangi bir şey çıkmaz, çıkamaz.``

Beraat, tahliye ve tefrik...

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi`nde sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra sonuçlanan ilk duruşmada kararını açıklayan mahkeme, “yargı görevini yapanı etkileme” suçundan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Sorumlu Müdür Serhan Asker, Programlar Koordinatörü Kürşad Oğuz, Programcı Barış Pehlivan ve Sunucu Seda Selek`in beraatine hükmetti. Toktaş`ın da tahliyesine karar veren mahkeme “kişiler arasındaki aleni konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” suçlaması yönünden ise dava şartı olan uzlaşma prosedürü gerçekleşmediğinden dosyanın tefrik edilerek uzlaşma bürosuna gönderilmesine karar verdi. Toktaş`ın tahliyesiyle beraber tüm sanıklar hakkındaki yurt dışı çıkış yasaklarının devamına hükmeden mahkeme, tutuksuz sanıkların haftada bir gün imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirini ise kaldırdı.

Savcılık itiraz etti

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tahliye kararına itiraz ederken, mahkeme kararını değiştirmedi ve nihai karar için dosyayı nöbetçi İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA