1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

Toroslar Belediyesi’nden memnuniyet oranı yüzde 63


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve ekibinin son 1 yılda yaptığı hizmetler, belediyenin halk arasındaki memnuniyet oranını yüzde 63’e çıkardı. Vatandaşlar en çok belediyenin temizlik, yeşil alan ve yol çalışmalarından memnun olduğunu belirtti. Memnuniyet oranı en yüksek kesimler öğrenciler, emekliler, esnaf ve çiftçiler oldu. Araştırmaya göre, bu pazar seçim olsa Başkan Abdurrahman Yıldız yüzde 41 oy oranıyla yeniden seçiliyor. Araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta ise Başkan Yıldız’ın tüm partilerin tabanlarından destek alıyor olması. CHP ve DEM Partinin yanı sıra İyi Parti ve AK Parti seçmeni de Başkan Yıldız’ın hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ediyor.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 16:33   Okunma : 868

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) tarafından yapılan araştırma kapsamında 65 mahalleden 1259 kişiyle bilgisayar destekli telefon anketi yapıldı.

Anket sonuçlarına göre, Toroslar Belediyesinin son 1 yıldaki hizmetlerinden memnun olanların oranı yüzde 63 oldu.

Son seçimlerde CHP’ye oy verenlerin yüzde 78’i, İyi Parti’ye oy verenlerin yüzde 80’i, DEM Parti’ye oy verenlerin yüzde 82’si, AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 47’si, Zafer Partisine oy verenlerin yüzde 50’si Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın hizmetlerinden memnun olduğunu ifade etti.

Son seçimlerde kararsız kalıp oy vermeyenlerin yüzde 62’si de hizmetlerden memnun olduğunu söyledi.

Yaşlılar da gençler de hizmetlerden memnun

Toroslar Belediyesinin hizmetlerinden memnuniyet oranı yaş gruplarına göre incelendiğinde 18-29 yaş grubunda memnuniyet oranının yüzde 67, 30-49 yaş grubunda yüzde 62, 60 yaş ve üzeri grupta yüzde 73 olduğu görülüyor.

Öğrencilerin yüzde 72’si, çiftçi ve esnafın yüzde 66’sı memnun

Toroslar Belediyesinin hizmetlerinden memnuniyet oranı gelir durumu ve mesleklere göre incelendiğinde derin yoksul ve alt gelir grubundaki memnuniyet oranının yüzde 65, orta gelir grubunun memnuniyet oranının yüzde 70 olduğu görülüyor.

Öğrencilerin yüzde 72’si, emeklilerin yüzde 64’ü, işsizlerin yüzde 69’u, esnaf ve çiftçinin yüzde 66’sı, kamu çalışanlarının yüzde 68’i Toroslar Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduğunu söyledi.

Temizlik çalışmaları vatandaşın memnuniyetini kazandı

Toroslar Belediyesinin hizmetleri arasında en fazla vatandaş memnuniyetine konu olan alan sokak ve kent temizliği çalışmaları oldu. Yolların kalitesi, yeşil alan düzenlemeleri de vatandaşın memnuniyetini dile getirdiği alanlar oldu.

Refah belediyeciliği notu yüksek

Araştırmaya göre, Toroslar Belediyesi yönetimini, önceki döneme göre daha iyi bulanların oranı yüzde 49 olurken, aynı diyenlerin oranı yüzde 30 oldu. Araştırmaya göre Toroslar Belediyesinin sokak ve kent temizliği, yeşil alan düzenlemeleri alanındaki başarı puanı 64.4. Toroslar Belediyesi “Refah Belediyeciliği” olarak da anılan bu hizmetlerde B+ notuna sahip.

Hem CHP’den Hem Sağ Partilerden Oy Alıyor

Toroslar Belediyesinin vatandaş nezdinde yakaladığı bu memnuniyet oranı, “Bu Pazar seçim olsa” sorusu sorulduğunda Başkan Abdurrahman Yıldız’ın ve partisinin oy oranını da yansıyor. Abdurrahman Yıldız’ın oyu artarken Cumhur İttifakı adayının oyu düşüyor, CHP ile Cumhur İttifakı arasındaki puan farkı 22 puana çıkıyor.

Araştırmaya göre, bu Pazar seçim olsa CHP adayı Abdurrahman Yıldız yüzde 41 oy alırken AKP-MHP ortak adayı yüzde 19 oranında oy alıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 24 oluyor.

Bu Pazar seçim olsa, Abdurrahman Yıldız, 31 Mart 2024’te aldığı oyların yüzde 72,6’sını koruyor, Cumhur İttifakı adayı yüzde 45.9’unu koruyor.

Başkan Yıldız, CHP ve İyi Parti seçmenlerinde çoğunluğu sağlıyor. CHP’lilerin yüzde 77’si, İyi Partililerin yüzde 60’I,  DEM Partililerin yüzde 62’si, Zafer Partililerin yüzde 30’u, diğer partilere oy atanların yüzde 22’si, son seçimde kararsız olanların yüzde 22’si bu pazar seçim olsa oyunu Başkan Yıldız’a atacağını ifade ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA