26 Ağustos 2025 Salı

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu`na gözaltı... DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: "Ülkemize omuz omuza sahip çıktığımızda zorbalar kalmaz gider"


 Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu  yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Çerkezoğlu, "Sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini yargı ve idaredeki hukuksuz uygulamalar ile bertaraf etmeye çalışan bir anlayış, başta işçi sınıfı olmak üzere 85 milyonun her türlü hakkına, hukukuna büyük bir tehdit haline gelmiştir. Unutmayalım ki, adalete, demokrasiye ve ülkemize omuz omuza sahip çıktığımızda zorbalar kalmaz gider. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 19:08   Okunma : 381

(ANKARA)- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu  yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Çerkezoğlu, "Sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini yargı ve idaredeki hukuksuz uygulamalar ile bertaraf etmeye çalışan bir anlayış, başta işçi sınıfı olmak üzere 85 milyonun her türlü hakkına, hukukuna büyük bir tehdit haline gelmiştir. Unutmayalım ki, adalete, demokrasiye ve ülkemize omuz omuza sahip çıktığımızda zorbalar kalmaz gider. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" ifadelerini kullandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması üzerine yönetim kurulu adına bir açıklama yaptı. Çerkezoğlu açıklamasında, şunları kaydetti: 

"Türkiye`yi, demokrasiyi ve anayasal düzeni hedef alan sınır tanımaz bir kötülük karşısında halkın örgütlü kesimleri başta olmak üzere hepimiz tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıyayız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun 35 yıllık diplomasının iptal kararının ardından bugün aralarında Ekrem İmamoğlu`nun da olduğu, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve çalışanları, gazeteciler, sanatçılar ve çok sayıda yurttaşımız çeşitli gerekçelerle gözaltına alınmıştır. Ana muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği önseçim sürecine denk getirilen bu operasyonları yargı ve hukuk çerçevesinde açıklamak mümkün değildir.

"Her türlü hakkımız ortadan kaldırılmaktadır"

Gelirde ve vergide adaletsizlik hızla büyürken, bir avuç ayrıcalıklı kesim dışında herkesin çalışma ve yaşam koşulları kötüye giderken ülkeyi yönetenler halk desteğini kaybetmekte, halk desteği olmadan iktidarda kalabilmek için de en akıl dışı, en hukuk dışı, en adaletsiz olanı yapma konusunda kendi sınırlarını aşmakla meşguller. Tek bir kişinin iktidarı ve bir avuç ayrıcalıklı kesimin zenginleşmesi için her türlü hakkımız ortadan kaldırılmaktadır.

Halk desteğini yitirerek ikinci parti konumuna düşmüş bir parti, siyasi rakiplerine yönelik hukuk dışı bir operasyon süreci işletmektedir. Sadece siyasi rakipler değil gazeteciler, sendikacılar, sanatçılar hedef alınarak tüm ülke susturulmak istenmektedir. Türkiye`de serbest seçimler dönemine son vererek, tek bir kişinin onaylanmasına dayalı göstermelik bir seçim için düğmeye basılmıştır. Anayasal düzene fiilen son verilmesi anlamına gelen bu gelişmeler 85 milyonun hakkını, hukukunu, işini, aşını, ekmeğini, geleceğini tehdit etmektedir.

Amaç bellidir. Türkiye`yi asgari ücretliler ülkesi; çalışmak zorunda olan emekliler ülkesi; şiddet mağduru kadınlar ülkesi; hapisteki gazeteciler, sendikacılar ve siyasetçiler ülkesi; okula aç giden çocuklar ülkesi; patronundan yüksek oranda vergi veren işçiler ülkesi haline getirenler, hepimizin bu tablo karşısında susmamızı, emeğimize, yaşamımıza, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmamamızı, verilenle yetinmemizi, sandığa giderek tek bir kişiye oy vermemizi istemektedir.

"Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz"

Her zaman söylediğimiz gibi; demokrasi işçinin ekmeğidir. Sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini yargı ve idaredeki hukuksuz uygulamalar ile bertaraf etmeye çalışan bir anlayış, başta işçi sınıfı olmak üzere 85 milyonun her türlü hakkına, hukukuna büyük bir tehdit haline gelmiştir. İşçiler, emekçiler bu durumun farkındadır. Hep beraber omuz omuza vererek bu tehdidi savuşturup adaleti, demokrasiyi ve ülkemizi savunmak hepimizin görevidir. Unutmayalım ki, adalete, demokrasiye ve ülkemize omuz omuza sahip çıktığımızda zorbalar kalmaz gider. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA