6 Mayıs 2025 Salı

13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:54   VOLKAN KONAK`ıN ISMI, YENIŞEHIR`DEKI KÜLTÜR MERKEZINDE YAŞAYACAK   10:14   SILIFKE 3. EDEBIYAT FESTIVALI SONA ERDI   09:57   MERSIN`IN SIMGE YAPıSı TAŞ BINA, KENT MÜZESI`NE DÖNÜŞÜYOR   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   09:13   BELEDIYELERIN SORUNLARıNı BAKANLARLA GÖRÜŞEN TBB BAŞKANVEKILI KARALAR: “SORUNLARı ÇÖZEMEZSEK CUMHURBAŞKANı`NDAN RANDEVU ISTEYECEĞIM”   08:33   CHP PM ÜYESI TANAL`DAN ‘`ÜÇ FIDAN`` MESAJı: ``ONLARA MAHCUP OLDUK, ÜLKE HALA TAM BAĞıMSıZ DEĞIL``   01:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, ANKARA TICARET ODASıNı ZIYARET ETTI   01:37   CHP ŞANLıURFA MILLETVEKILI TANAL: DENIZ GEZMIŞLER`IN IDAMı SIYASIYDI. BUGÜN DE EKREM İMAMOĞLU`NUN CEZAEVINDE KALMASı SIYASI   22:12   KADıNLAR VAHŞICE KATLEDILEN BAHAR AKSU IÇIN TOPLANDı...NUR SÜRER: HER GÜN ORTALAMA ÜÇ KADıNıN ÖLDÜĞÜ ÜLKEDE BU KADıNLAR NASıL ÜÇ ÇOCUK DOĞURACAK!   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı  
 
     
   

İmamoğlu`nun tutuklanmasıyla ilgili kararda belirsizlik, adliyede verilen ilk bilgiler kaynağından yalanlandı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgi, adliyede görevli gazetecilerle yine başsavcılıktan bazı isimler tarafından paylaşmasına karşın, yaklaşık yarım saat sonra başsavcılık adına açıklama yetkili kaynaklar, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisini gönderdi. CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. Başsavcılık, kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağını duyurdu.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 11:45   Okunma : 1157

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Başsavcılık adına açıklama yapmaya yetkili kaynaklar "terör suçundan sorgu devam etmektedir, savunmalar devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklandığı yönündeki bilgiler, kaynağından yani İstanbul Adliyesi kaynaklarından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgiyi adliyede görevli gazetecilerle başsavcılıktan bazı isimler paylaştı. Bunun üzerinde önce Sabah gazetesi ve ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu`nun "yolsuzluk" suçundan tutuklandığını okurlarına duyurdu.

Ardından adliyede görevli tüm gazeteciler karara ilişkin bu bilgiyi alabilmek için kaynaklarına ulaştı. Gazetecilere bu kararın doğru olduğu bilgisi resmi görevli isimler tarafından aktarıldı. Ancak yarım saat kadar sonra yine başsavcılıktan bu kez başsavcılık adına açıklama yetkisi olan kaynaklar tarafından, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisi gönderildi.

CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. CHP kurmayları, bu durumu bir algı operasyonu olarak niteleyerek başsavcılığı eleştirdi. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede ise kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, "hem yolsuzluk hem terör" suçlamasıyla ilgili açıklanacak kesin kararın gazetecilerle paylaşılacağı belirtildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA