6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Burhanettin Bulut`tan, Lütfü Savaş`a "Kurultay" tepkisi: "Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP`lilere bu hainliği yapmaz. Bu bir hainlik"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ın da aralarında olduğu 3 kişinin, partisinin 6 Nisan`da 21. Olağanüstü Kurultayı toplama kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talepli başvurusuna ilişkin, "Her başvurduğunuz reddoluyor. Reddoldukça bir daha başvuruyorsunuz. AKP`ye yaranmak istiyor. Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP`lilere bu hainliği yapmaz" dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 16:47   Okunma : 714

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 kişinin, partisinin 6 Nisan’da 21. Olağanüstü Kurultayı toplama kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talepli başvurusuna ilişkin, "Her başvurduğunuz reddoluyor. Reddoldukça bir daha başvuruyorsunuz. AKP’ye yaranmak istiyor. Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP’lilere bu hainliği yapmaz" dedi.

Bulut, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 kişinin Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne başvurarak, CHP’nin 6 Nisan’da 21. Olağanüstü Kurultayı toplama kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talebini Halk TV yayınında değerlendirdi.

“İyi niyetli bir davranış değil. Hatta zehirli bir aklın çabaları” diyen Bulut şöyle konuştu:

“Bu başkan aday oldu. Aday adayı oldu. Sonra bizim heyetimiz onu adaylaştırdı. Sonra tartışmalar oldu. Sonra da çıktı, Hatay halkından CHP adına oy istedi. Çok az farkla da seçimleri kaybetti. Seçimleri kaybetmesindeki en önemli unsur aslında kendisiydi. Çünkü deprem döneminde gösterdiği performanstan kaynaklı çok tartışmalar vardı. Aday yapıldığında, CHP yönetimine çokça laf söylendi. Şimdi bu arkadaşımız CHP’nin kurultayını iptal etmek istiyor. Siz aday olurken ağzınızı açmadınız. Adaylığınız çıktığında ağzını açmadınız. Şimdi sürekli başvuruyorsunuz. Her başvurduğunuz reddoluyor. Reddoldukça bir daha başvuruyorsunuz. AKP’ye yaranmak istiyor. Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP’lilere bu hainliği yapmaz. Bu bir hainlik.”

Sözlerinin devamında "Bugün yine benzer bir soru soruldu. Partinize kayyum atanırsa ne dersiniz?’ diye soruldu" diyen Bulut, şöyle devam etti:

"Vallahi en hafif deyimle hain olarak nitelendiririm. Bir partide bugüne kadar görev almış herhangi birisi, eğer kayyum olarak atanıyorsa, buradan söylüyorum, haindir o. Bugüne kadar partiye verdiği emeklere yazık. CHP’lilerin ona ilişkin düşüncelerine yazık. Kim olursa olsun. CHP’nin kurultayında değil şaibe, büyük bir gurur vesilesi var. O da şudur; CHP kurultayında lider değişmiştir. Bu Türkiye siyaset tarihinde bir ilktir. Kurultayda bin 200’ün üzerinde delege, kararını verdi. Liderini değiştirdi. Bu bir demokrasi göstergesidir. Para ile pulla yapılacak bir şey değildir. AK Parti’nin kongresinde herkese kol saati dağıtılıyor, hiç onun lafını eden yok. CHP’de ‘şu şunu demiş, bu bunu demiş’. Bunların hepsi de partiden ya ihraç edilmiş ya da parti ile bağı kalmamış insanlar. Onlara ilişkin bir şey söylemiyorum. Bunu muhatap alanlar kirli."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA