11 Ağustos 2025 Pazartesi

16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Medya kuruluşlarını, şirketleri, isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler kaybedecekler”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emekçiler ile İftar Programı`nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in yaptığı boykot çağrısına tepki göstererek, “Medya kuruluşlarını, şirketleri, firmaları, isim isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler de kaybedeceklerdir. Eğer ciddiysen, belli bir karaktere sahipsen, bu gençleri sokağa dökmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2025 Çarşamba 21:13   Okunma : 397

(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in yaptığı boykot çağrısına tepki göstererek, “Medya kuruluşlarını, şirketleri, firmaları, isim isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler de kaybedeceklerdir. Eğer ciddiysen, belli bir karaktere sahipsen, bu gençleri sokağa dökmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu`nda düzenlenen ``Emekçiler ile İftar Programı``nda konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:

``Emek, alın teri ve helal kazanç, bizim inanç ve kültür değerlerimizin merkezinde yer alır. Bu kavramlar, bizim adaletle, refahla, hakkaniyetle dolu tarihimizi adeta köşe taşları olmuştur. Göreve geldiğimiz günden beri çalışanın hakkını vermeye, adil bir çalışma iklimi insan etmeye gayret ettik. İşçilerimizin, memurlarımızın, sendikalarımızın ve tüm çalışanların şartlarını iyileştirmek, refah seviyelerini yükseltmek için çaba harcadık. Yasa ve mevzuat değişikliklerinden sendikal haklara, istihdam politikalarından fırsat eşitliğine, iş sağlığından sosyal güvenliğe, çalışma hayatının tüm kesimlerini kuşatan reformlar yaptık.

``2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşı, 2025`te 43 bin 726 liraya yükselttik``

Son dönemde, devrim niteliğinde adımlar attık. Millete kan kusturan tek parti faşizminin yasakladığı 1 Mayıs`ı `Emek ve Dayanışma Günü` olarak resmi tatil ilan ettik. Kamu görevlilerimizin ücret artış oranlarını, zam ve tazminatlarını, sosyal desteklerini, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyecek şekilde biz düzenledik. 2025 yılı ocak ayı itibarıyla enflasyon farkı ile memur maaşlarına yüzde 11,54 oranında zam yaptık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşı, 2025`te 43 bin 726 liraya yükseltmiş olduk. Ağustos ayı itibarıyla toplu iş sözleşmesi sürecini başlatacağız. Kamu görevlilerimizin sorunlarını 23 yıldır olduğu gibi yine yapıcı bir şekilde çözüme ulaştıracağız.

Kamu toplu iş sözleşmelerini, çerçeve anlaşma protokolüyle ilgili talepler sendikalar tarafından bize iletildi. Sosyal diyalog anlayışı içerisinde kamu işçilerimize, toplu iş sözleşmelerine ilişkin olarak bu süreci de yine bu dönemde tamamlayacağız.Bir önceki yıla göre yüzde 30 artış yapılan asgari ücreti, gelir vergisinden muaf tuttuk. İşverenlere sağladığımız asgari ücret desteğini sürdürüyoruz. Emeklilerimizin ikramiye, banka promosyonu gibi yeni haklardan istifade etmelerini sağladık. Sağlık ve sosyal güvenlik sistemini sorunsuz şekilde işler hale getirdik.``

CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in Türkiye`de yaşanan son olaylarda, bazı medya kuruluşları ve şirketlere karşı yaptığı boykot çağrısını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Sorumsuz boykot çağrılarıyla, tüccarın işiyle oynayan, işçinin ekmeğiyle oynayan, sanayiciyi ve girişimciyi batırmak için adeta çabalayan muhteris siyasetçilere, prim vermeyeceğiz. Türkiye için çalışan, 85 milyon için üreten, Türk ekonomisine katma değer sağlayan hiç kimseyi, hiçbir şirketimizi, onların insafına terk etmeyeceğiz. 28 Şubat`ta sermayeyi nasıl renklere ayıranlar kaybetmişse bugün de medya kuruluşlarını, şirketleri, firmaları, isim isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler de kaybedeceklerdir.

Onlar ne yaparsa yapsın, bizler, Türkiye Yüzyılı`na giden yolda büyük ve güçlü Türkiye`yi hep birlikte el ele vererek inşa edeceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat, tüm medya gruplarını, batıya şikayet ediyor. Sen nasıl bir insansın? Başka gidecek, çalacak kapı bulamadın mı? Eğer ciddiysen, belli bir karaktere sahipsen, bu gençleri sokağa dökmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir.``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA