18 Mayıs 2025 Pazar

11:50   ÖMER FETHI GÜRER: "ZIRAI DON BAHÇELERI VURDU, GEÇTI"   11:26   UCM BAŞSAVCıSı KHAN, HAKKıNDAKI SORUŞTURMA SONUÇLANANA KADAR GÖREVINDEN AYRıLDı   11:01   "DEĞIŞIM ARIFESINDE ÜNIVERSITE BULUŞMASı"...ÜNIVERSITELERDE ÖZGÜRLÜK VE KATıLıMCı YÖNETIM IÇIN ORTAK ÇAĞRı   10:56   YANKı BAĞCıOĞLU: "TÜRK SILAHLı KUVVETLERI`NIN TEMELININ DISIPLIN, YAPıSıNıN EĞITIM OLDUĞUNU HER TÜRK VATANDAŞı FARKıNDADıR"   10:17   MERSINLI ÖZEL BIREYLER GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASı`NDA KıYASıYA YARıŞTı   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÜNIVERSITELI ÖĞRENCILERIN KARIYERINE DESTEK   09:20   İYİ PARTILI OFLUOĞLU`DAN CUMHURBAŞKANı`NA ASKERLERI TSK`DAN AYıRMA YETKISI VEREN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "ASKERI TAMAMEN TAHAKKÜM ALTıNA ALMAK ISTIYORLAR"   16:20   VELI AĞBABA: "BIR TARAFTAN PKK`YLA BARıŞıYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN CHP`YI DÜŞMANLAŞTıRıYORSUN"   15:58   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: “ÇALıŞMA BAKANLıĞı MÜFETTIŞLERI, TTK`YA AIT MADEN OCAKLARıNDA KRITIK KONULARDA EKSIKLER TESPIT ETTI"   15:13   “DIJITAL TEKELLER, TEHDITLER VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı... "BU KONFERANS DEMOKRASIMIZIN GELECEĞI AÇıSıNDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"   14:31   CHP`LI AŞKıN GENÇ`TEN AK PARTI`NIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   13:25   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, OTIZM SEMPOZYUMU`NDA: TEMEL VAADIMIZ, 2018`DE STK`LARLA BIRLIKTE ORTAYA ÇıKAN OTIZM EYLEM PLANıNA SAHIP ÇıKMAK   12:57   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS`ı GENÇLERIN FIKIRLERIYLE KUTLAYACAK   11:42   EKREM İMAMOĞLU: "BIRLIKTE DAYANıŞMA IÇERISINDE BU ZOR GÜNLERI AŞACAĞıMıZDAN HIÇ ŞÜPHE DUYMUYORUM"   11:30   "TARSUS`TA GELECEK VAR, AKTIF YAŞAMDA HAYAT VAR" TEMALı BAHAR ŞENLIĞI ILGI GÖRDÜ   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DESTEĞIYLE 60 VATANDAŞA AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıLDı   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, YÖRE DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   01:34   TUNCER BAKıRHAN: LOZAN ILE ÇIZILEN SıNıRLARA ORTAK VATAN DIYEN BIRISI LOZAN`ıN NERESINI TARTıŞıYOR   23:06   CHP LIDERI ÖZEL: ANAYASA`YA UYMAYANLA ANAYASA YAPMAYıZ  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Mahkeme Heyeti Adaleti Gömdü”


Yeşilboğaz, “Çorlu davası hukuk katliamıyla başlamadan bitti. Ülkemizin, adalet duygusunu yitirmemiş yargıçlara ihtiyacı var” dedi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2019 Perşembe 22:01   Okunma : 847

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada öncesi  elinde ‘Adalet İstiyoruz’ yazılı pankartla bir araya gelen Çorlulu ailelerin önü polis tarafından kesilmiş, aileler duruşma salonuna yer olmadığı gerekçesiyle alınmamıştır. Duruma itiraz eden avukatlara ve ailelere polis copla saldırmıştır. Ailelerin hak, hukuk, adalet talebinde bulunması, ailelerin duruşma salonuna girmek istemesi suç sayılmış, polislere mahkeme heyeti tarafından ailelere ve ailelerin hakkını savunan avukatlara saldırma emri verilmiştir. Savcı, Mahkeme Heyeti’nin aksine, avukatları ve mağdurları döven polisler ve herkes hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep edince, ‘gecikmesinde sakınca olan bir hal yok’ diyen hâkimler davadan çekildi. Böylece, Çorlu tren katliamı duruşması hukuk katliamıyla başlamadan bitti, aileler bir kez daha yıkıldı. Ayrıca, herkesin elini kolunu sallayarak girebildiği adliye bahçesine, önce avukatların girmesine izin verilmemiş, önlerine demir kapılar çekilmiştir. Avukatlar daha sona kimlik kontrolü ile adliye içerisine alınmıştır” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN, ADALET DUYGUSUNU YİTİRMEMİŞ YARGIÇLARA İHTİYACI VAR”

Hükümetin adaletin gecikmesine yol açan engelleri ortadan kaldıracak yasal ve fiziksel önlemleri almak zorunda olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Mahkeme heyeti duruşmadan çekilmek yerine; aklın yolundan, vicdandan, hukuktan, sağduyudan sapmadan adaletli karar vermeliydi. Öldürmek kolay karar vermek zor. Ülkem gerçeği ama acı bir gerçek. Mahkeme heyeti duruşmadan çekilerek, adaleti bir kez daha gömmüştür. Ülkemizin, adalet duygusunu yitirmemiş yargıçlara ihtiyacı vardır” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında gerek vatandaşların, gerekse avukatların adalet nöbeti tutarak adalet aradığını hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Nerede adaletsizlik varsa, biz avukatlar orada olacağız. Adalet ülkemize gelene kadar mücadele etmek boynumuzun borcudur. Mersin Barosu olarak, avukatları ve aileleri darp eden polisler hakkında soruşturma açılmasını, saldırganlara hak ettiği cezanın verilmesini talep ediyoruz. Çorlu tren kazası davasının her aşamasının yakın takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA