3 Temmuz 2025 Perşembe

09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR  
 
     
   

TTB: Tutuklu ve gözaltında olan insanları sağlık hakkından mahrum bırakmak suçtur


Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Ekrem İmamoğlu`nun ve belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler sırasında, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin sağlık haklarına ilişkin bir açıklama yayımladı. TBB`den yapılan açıklamada, "Gözaltı muayeneleri sırasında eksik ve hatalı uygulamalar yapan hekimlere ilişkin iddialar, ilgili odalarımız tarafından hızla değerlendirilerek gerekli soruşturmalar başlatılmaktadır." denildi. 

 

Tarih : 31 Mart 2025 Pazartesi 23:33   Okunma : 4994

(ANKARA) - Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Ekrem İmamoğlu`nun ve belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler çerçevesinde, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin sağlık haklarına ilişkin bir açıklama yayımladı. TBB`den yapılan açıklamada, "Gözaltı muayeneleri sırasında eksik ve hatalı uygulamalar yapan hekimlere ilişkin iddialar ilgili odalarımız tarafından hızla değerlendirilerek gerekli soruşturmalar başlatılmaktadır." denildi. 

Ekrem İmamoğlu`nun ve çeşitli belediye yöneticilerinin tutuklanması sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınan ve tutuklanan eylemcilerin sağlık haklarına ilişkin Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi`nden açıklama geldi. 

TTB`den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Türk Tabipleri Birliği olarak ilgili tabip odalarımızla birlikte gözaltı ve tutukluluk süreçlerinde yaşanan hak ihlallerini engellemek üzere Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlıkları nezdinde girişimlerde bulunmanın yanı sıra, hekimlere yönelik gerekli bilgilendirme ve uyarıları yapmak için bilgilendirme yazıları gönderilmiş ve bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirilmiştir. Gözaltı muayeneleri sırasında eksik ve hatalı uygulamalar yapan hekimlere ilişkin iddialar ilgili odalarımız tarafından hızla değerlendirilerek gerekli soruşturmalar başlatılmaktadır. Tutuklu ve gözaltındaki kişilerin sağlık durumları da yakinen takip edilmekte olup, ilgili kişilerin avukatları aracılığıyla gerekli bilgi ve belgelere ulaşılmakta ve adli makamlara tıbbi ihtiyaçlara ilişkin önerilerimiz iletilmektedir.

TTB`den Mahir Polat için tedavi başvurusu

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat`ın sağlık durumu, avukatlarının ilettiği önceki tetkik ve tedavilerini ve güncel sağlık durumunu gösterir belgeler doğrultusunda İstanbul Tabip Odamız tarafından incelenmiş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na tam teşekküllü bir hastanede izlenmesi gerektiği ve uygun görülürse farklı uzmanlık alanlarından hekimlerden oluşturacağımız bir heyetle muayene ve tedavi süreçlerinde katkıda bulunma isteğimiz iletilmiştir.

"Bu süreçlerde yer alan hekimleri dikkatli ve özenli davranmaya çağırıyoruz"

Gözaltı veya tutukluluk nedeniyle özgürlüğü sınırlanan her insanın sağlığından ve tüm süreçlerin insan onuruna yakışır bir tutumla yürütülmesinden İçişleri ve Adalet bakanlıkları sorumlu olup, aksi tutumlar geri dönülmez kayıplara yol açabilecek uygulayanlar açısından da suç teşkil edecektir. Tutuksuz yargılanmanın bu nedenle de temel bir kural olması gerektiğini vurgularken, yetkilileri ve bu süreçlerde yer alan hekimleri dikkatli ve özenli davranmaya çağırıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA