17 Temmuz 2025 Perşembe

18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"   09:15   AKDENIZ’DE HER GÜN TONLARCA MOLOZ TOPLANıYOR   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    19:01   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:55   45 GÜN IÇINDE BAŞVURMAYAN TAPU SAHIPLERI HAKKıNı KAYBEDECEK   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI  
 
     
   

CHP`li bazı milletvekillerinden “Denge ve Dayanışma Listesi” paylaşımı


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı`nın CHP`nin yarın yapılacak 21. Olağanüstü Kurultayı`nda Parti Meclisi seçimlerinde "Denge ve Dayanışma Listesi" çıkaracaklarını açıklamasının ardından bazı CHP`li milletvekilleri de aynı paylaşımı yaparak delegelerden destek istedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2025 Cumartesi 22:43   Okunma : 420

(ANKARA)- CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP’nin yarın yapılacak 21. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi seçimlerinde "Denge ve Dayanışma Listesi" çıkaracaklarını açıklamasının ardından bazı CHP’li milletvekilleri de aynı paylaşımı yaparak delegelerden destek istedi.

CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı, yarın Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kurultay öncesi CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kurultay’da Parti Meclisi seçimlerinde "Denge ve Dayanışma Listesi" çıkaracaklarını açıkladı. Salıcı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi 21. Olağanüstü Kurultayı’ndaki Parti Meclisi seçimlerinde ‘Denge ve Dayanışma Listesi’ çıkaracağız. ‘Denge’ diyoruz çünkü nasıl bir ülke istiyorsak; öyle bir parti istiyoruz. Cumhuriyetimizin başına gelen en büyük belanın keyfi yönetime dayalı, her türlü fren, denge ve denetim mekanizmasını ‘vesayet’ sayan, çoğulcu demokrasinin düşmanı Başkanlık Sistemi olduğunu biliyoruz. Kontrolsüz güç, güç değildir. Meclis’in etkisizleştirilmesi, yargının yozlaşması ve Türkiye’nin, Tek Adam’ın şahsi kaprisleriyle yönetilmesi… Gençlerin umutsuzluğunun, çalışanların yoksullaşmasının, kadınların güvencesizliğinin, emeklilerin çığlığının temeli bu çürümedir. ‘Dayanışma’ diyoruz çünkü Partimize yönelik saldırıları ancak dayanışmayla aşacağımıza inanıyoruz. Dayanışma; birlikte var olma ve birlikte güçlenme iradesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki her bireyin, her fikrin ve her kanadın ortak hedefler ve değerler etrafında vereceği mücadelenin en güçlü ifadesidir. Birlikte düşünmek, birlikte üretmek ve birlikte direnmektir. Biz, Mustafa Kemal Atatürk’ten miras aldığımız yenilikçi düşünceyle dünyayı anlamlandırıyor; sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini Anadolu’nun dört bir yanında yeşertmek için mücadele ediyoruz. Bu inançla çıktığımız yolda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin saygıdeğer delegelerini Denge ve Dayanışma Listesi’ne destek vermeye davet ediyorum."

Salıcı’nın bu açıklamasından sonra CHP’nin önceki dönem Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İzmir Milletvekili Rıfat Toluntay Nalbantoğlu, Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Konya Milletvekili Barış Bektaş, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP`nin 36-37. Dönem Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül de sosyal medya hesabından aynı paylaşımı yaparak, kurultayda "Denge ve Dayanışma Listesi" için delegelerden destek talebinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA