1 Mayıs 2025 Perşembe

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

CHP`nin 21`inci Olağanüstü Kurultayı... Divan Başkanı Çavuşoğlu`ndan Berhan Şimşek açıklaması: Divanımıza bir müracaat yoktur


CHP`nin 21`inci Olağanüstü Kurultayı`nda Divan Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Berhan Şimşek`in açıklamalarına ilişkin, ``Sayın Genel Başkanımızın yaklaşık bir buçuk saatten fazla süren konuşmasından sonra müracaat edemediğini ve beş dakika gecikme nedeniyle müracaatın alınmadığıyla ilgili Sayın Berhan Şimşek tarafından kamuoyuna bir beyanatta bulunulmuştur. Bırakın beş dakikayı Sayın Genel Başkan`ın konuşmasının sonuna kadar bize hiçbir şey ulaşmamıştır. Divanımıza bir müracaat yoktur. Herhangi bir müracaata yeltenme de yoktur. Bu, sadece ve sadece kamuoyunun gereksiz bir tartışmanın içine sokulmasından başka bir şey de değildir`` ifadelerini kullandı. 

 

Tarih : 6 Nisan 2025 Pazar 16:44   Okunma : 199

(ANKARA) - CHP`nin 21`inci Olağanüstü Kurultayı`nda Divan Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Berhan Şimşek`in açıklamalarına ilişkin, ``Sayın Genel Başkanımızın yaklaşık bir buçuk saatten fazla süren konuşmasından sonra müracaat edemediğini ve beş dakika gecikme nedeniyle müracaatın alınmadığıyla ilgili Sayın Berhan Şimşek tarafından kamuoyuna bir beyanatta bulunulmuştur. Bırakın beş dakikayı Sayın Genel Başkan`ın konuşmasının sonuna kadar bize hiçbir şey ulaşmamıştır. Divanımıza bir müracaat yoktur. Herhangi bir müracaata yeltenme de yoktur. Bu, sadece ve sadece kamuoyunun gereksiz bir tartışmanın içine sokulmasından başka bir şey de değildir`` ifadelerini kullandı. 

Divan Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP`nin 21. Olağanüstü Kurultayı`nda Genel Başkan aday adayı Berhan Şimşek`in adaylığının 5 dakika gecikmesi sebebiyle kabul edilmemesi ve ardından yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:  

``Hepinizin de malum olduğu üzere bugün, yaşanan süreci ve zorlukları neticesinde bir olağanüstü kurutay kararı aldık. Bu olağanüstü kurultay kararımızın akabinde siyasi partilerin tarihinde ilk defa ilan edilen saatte delegelerin neredeyse tamamına yakınıyla birlikte sabahleyin saat 09.30 itibarıyla hazırlığımızı tamamladık ve tam saatinde ilk defa kurultayımızı açma onurunu hep beraber yaşadık. Bu da gösteriyor ki bu ülkenin ve partimizin her düştüğü zorlukta ayağa kalkması noktasında mücadelesini, inancını ve birlikteliğini kaybetmeyen siz dostlarımız sayesinde yine bugün bir arada, omuz omuza ve kardeş gibi süreci başlattık.

``Sayın Berhan Şimşek`in müracaat etme iddiasıyla divana geldiğini söylediği anda da elinde herhangi bir belge de bulunmamaktadır``

Hemen akabinde adaylık süreciyle ilgili süreci tamamladık. Maalesef bu sürecin içerisinde basında da farklı algılara neden olabilecek bir süreç şu an götürülmekte. Bununla ilgili de saat 10.20 itibarıyla Sayın Genel Başkanımızın kürsüye çıktığı anda adaylık müracatları için 30 dakikalık süre Divan Kurulumuzca ilan edilmiş olup, bu süre saat 10.50 itibarıyla dolmuştur. Aday olma noktasında ismi geçen arkadaşlarımızdan bir tanesi aday olmayacağını bu süre içerisinde basına açıklamış. Diğer ismi geçen arkadaşımız da divanın bırakın etrafına, kenara dahi gelen ve bu anlamda da bir bilgiyi vermeyi bizimle paylaşmamışlardır. Sayın Genel Başkanımızın yaklaşık 1,5 saatten fazla süren konuşmasından sonra müracaat edemediğini ve 5 dakika gecikme nedeniyle müracaatın alınmadığıyla ilgili Sayın Berhan Şimşek tarafından kamuoyuna bir beyanatta bulunmuştur. Bırakın 5 dakikayı biz Sayın Genel Başkan`ın konuşmasının sonuna kadar bize hiçbir şey ulaşmamıştır. Aynı zamanda da Sayın Berhan Şimşek`in müracaat etme iddiasıyla divana geldiğini söylediği anda da elinde herhangi bir belge de bulunmamaktadır. Ve bu konudaki şeffaflığımız herkes tarafından malumdur.

``Sayın Genel Başkanımızın bizlere vermiş olduğu ve öncesinde paylaştıklarında da bu anlamda bir yarışı arzuladığı bilinmekte``

Sayın Genel Başkanımızın her zaman, her yerde ifade ettiği gibi özgürlüğe, paylaşmaya, dayanışmaya ve demokratik seçime olan inancıyla bize ulaşmış bir liste olsaydı, imzaların kime ait olduğu konusu da bir ayrı tartışma konusu ama Sayın Genel Başkanımızın bu anlamda bizlere vermiş olduğu, bizlerle beraber bu süreci sonrasında ve öncesinde paylaştıklarında da bu anlamda bir yarışı arzuladığı da tarafımızca da bilinmekte. Konunun bu şekilde bütün kamuoyu tarafından da bilinmesini isteriz.

Divanımıza bir müracaat yoktur. Herhangi bir müracaata yeltenme de yoktur. Bu, sadece ve sadece kamuoyunun gereksiz bir tartışmanın içine sokulmasından başka bir şey de değildir."

Çavuşoğlu, "Kurultayımıza, Sayın Genel Başkanımızın, kurultay üyelerimizin, oy kullanıların tamamının teveccühüyle de önümüzdeki dönemde Türkiye`nin farklı renklerini bir araya getirme, Saraçhane`de başlatmış olduğu direnişi Türkiye`nin tamamına yayma noktasında da el birliğiyle hep birlikte mücadele edeceğimize ve ona olan inancımızı da bir kez daha ifade ediyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA