1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: En yoğun gözaltı ve tutuklama işlemleri İstanbul`da gerçekleşmiştir


İstanbul Barosu, ‘süregelen toplu gözaltılar ve yaşanan hukuka aykırılıklara` ilişkin bir toplantı düzenledi. İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu avukatlara seslenerek, ““19 Mart 2025`ten bu yana, Anayasal haklar kapsamında ülke genelinde düzenlenen protesto ve gösteri yürüyüşleri sırasında en yoğun gözaltı ve tutuklama işlemleri İstanbul`da gerçekleşmiştir. Vatan`dan Çağlayan`a, Çağlayan`dan Metris`e, Metris`ten Silivri`ye bir çoğunuzun özverili biçimde çabasını; koşturmacasını ve savunma mesleğinin vazgeçilmez olduğunu haykırırcasına eylemlerinizi gözlemledim. Sizi kutluyorum.” dedi.

 

Tarih : 8 Nisan 2025 Salı 10:08   Okunma : 409

(İSTANBUL) İstanbul Barosu, ‘süregelen toplu gözaltılar ve yaşanan hukuka aykırılıklara` ilişkin bir toplantı düzenledi. İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu avukatlara seslenerek, ““19 Mart 2025`ten bu yana, Anayasal haklar kapsamında ülke genelinde düzenlenen protesto ve gösteri yürüyüşleri sırasında en yoğun gözaltı ve tutuklama işlemleri İstanbul`da gerçekleşmiştir. Vatan`dan Çağlayan`a, Çağlayan`dan Metris`e, Metris`ten Silivri`ye bir çoğunuzun özverili biçimde çabasını; koşturmacasını ve savunma mesleğinin vazgeçilmez olduğunu haykırırcasına eylemlerinizi gözlemledim. Sizi kutluyorum.” dedi.

"En yoğun gözaltı ve tutuklama işlemleri İstanbul`da gerçekleşti"

İstanbul Barosu`nun Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, 19 Mart 2025`ten bu yana ülke genelinde gerçekleşen toplu gözaltılar ve tutuklamalara ilşikin baro avukatları ise sırasıyla söz alarak sürece ilişkin gözlemlerini paylaştı. Toplantının açılışında konuşan İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, “19 Mart 2025`ten bu yana, Anayasal haklar kapsamında ülke genelinde düzenlenen protesto ve gösteri yürüyüşleri sırasında en yoğun gözaltı ve tutuklama işlemleri İstanbul`da gerçekleşmiştir." dedi.Kaboğlu şunları söyledi:

"İstanbul Barosu`nun kuruluş günü Avukatlar Günü olarak bütün Türkiye`de kutlanıyor. 5 Nisan Avukatlar Günü Ankara`daydık. Ankara`daki yürüyüş tarihsel bir yürüyüş ve tarihsel bir toplantıydı. Bu toplantıya ev sahipliğini Türkiye Barolar Birliği (TBB) yaptı. Ancak,  katılımıyla ve niceliksel gücüyle İstanbul Barosu damgasını vurdu. Türkiye`nin dört bir yanından gelen barolara ve avukat meslektaşlarımıza teşekkür etmek isteriz. Bu toplantı gerçekten 5 Nisan`a yaraşır bir toplantı oldu.

"Anayasa`nın bize yüklediği görevler ve sorumluluklar kolektif olarak yerine getirilecektir"

Sizler bu akşam sadece nisan ayı değil mart ayı tanıklıklarını da getirdiniz. Bu akşamki toplantı avukatlar haftası toplantılar dizisinin ikincisini oluşturuyor. Bu toplantının çıktılarına göre hazırlayacağımız rapor, bir araya getireceğimiz veriler, kamuoyuna yönelik olarak üçüncü toplantımız için hazırlık çalışmaları niteliği taşımaktadır. İstanbul Barosu olarak avukatlık kanunun ve Anaysa`nın bize yüklediği görevler ve sorumluluklar kolektif olarak yerine getirilecektir.

"Savunma mesleğinin vazgeçilmez olduğunu haykırırcasına eylemlerinizi gözlemledim"

Emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Vatan`dan Çağlayan`a, Çağlayan`dan Metris`e, Metris`ten Silivri`ye bir çoğunuzun özverili biçimde çabasını, koşturmacasını, savunma mesleğinin vazgeçilmez olduğunu haykırcasına eylemlerinizi gözlemledim. Sizi kutluyorum."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA