11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

Feyzioğlu Mut Cumhuriyet Meydanından seslendi..


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof.Dr Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum’un Mut Cumhuriyet Meydanındaki mitingde, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

 

Tarih : 8 Nisan 2017 Cumartesi 21:22   Okunma : 1513

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof.Dr Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum'un Mut Cumhuriyet Meydanındaki  mitingde, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Referandum çalışmaları  için  Mersin’in Mut ilçesine gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP eski milletvekili ve hukuk profesörü Süheyl Batum ile birlikte Cumhuriyet alanında düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konulu miting katıldı.

Mut  Cumhuriyet  Meydanın  coşkulu bir  kalabalığa seslenen   Metin Feyzioğlu, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili  ciddi uyarı ve açıklamalarda bulundu. “Bu Anayasa değişikliği paketinin içinde dağıtılmış bir şekilde sayın Cumhurbaşkanının dahi bilgisinden kaçırılacak şekilde eyalet ve özerklik vardır. İspatlıyorum size. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bundan sadece 10 gün önce İstanbul için özerklik istiyorum dedi ve hemen arkasından bir siyasi partinin Milletvekili bende altına imza atıyorum çok isabetlidir dedi. Bu günkü anayasada hiçbir şehir ve bölge için özerklik olmadığına göre, sayın Kadir Topbaş dilinin ucundan hangi bildiği hususu kaçırıverdi nedir bildiği de sonra herkes örtbas etti merkez medya bir satırını bile yazmadı” dedi.

Feyzioğlu Sözlerine, “Bu ülkede yaşayan herkes ve bugünün 80 milyonu Cumhuriyet sayesinde, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bu sıfata sahip olmuştur ve bu sıfatı korumak içinin boşaltılmasını önlemekte bugün hepimizin vatan borcudur. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımladığı şekilde ırkçılığa, mezhepçiliğe, her türlü ayrımcılığa ve her hangi bir gruba ayrıcalık talep etmeye karşı, Türk Milliyetçileriyiz. Atatürk’ün tanımladığı şekilde bir Türk milliyetçisi olmakla ve ölünceye kadarda son nefesimize kadarda böyle kalmakla kalacak olmakla gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Şunu umutla söylüyorum bütün kamuoyu anketlerini de bir kenara bırakıyorum.

Olumlu görünüyor çoğu ama onları da bir kenara bırakıyorum benim için kamuoyu anketi gözlerinin arkasını görebildiğim samimi insanlardır yani sizsiniz. Benim için kamuoyu anketi aklında 40 tane tilkiyi dolandırıp kuyruklarını bir birine dolandırmayacağım diye kıvranan profesyonel siyasetçilerin dediği değildir. Bizim için kamuoyu anketi insanların samimi bir cümlesi veya çok şey anlam ifade eden sevgi dolu suskun bakışlarıdır.”

Ne Mustafa Kemal Atatürk ne milliyetçilik ne laiklik ne cumhuriyet bir siyasi partinin mülkiyetinde değildir diyen Feyzioğlu, “Hiçbir dini değerimizde siyasi partinin mülkiyetinde olmadığı gibi. Bunlar bizi biz yapan millet yapan bir birimize bağlayan milli manevi değerlerdir. İşte Allahın izniyle 16 Nisanda çıkacak o hayır cevabı bizi yeniden ve çok güçlü olarak göklere çıkarmaya başlayacak yolun ilk adımıdır.”

Feyzioğlu sözlerini şöyle tamamladı, “İmkan ve fırsat bulsaydım eğer eğer davet edilseydik bu tespiti delilleriyle belgesiyle anlatırdık. Diyorlar ki iki başlılığı sona erdirecek bir Anayasa değişikliği yazdık. Diyorlar ki koalisyonları ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliği yazdık. Söyleyeceğimiz şuydu ne iki başlılığından söz ediyorsunuz ne koalisyonların kalkmasından söz ediyorsunuz yazdığınız anayasa değişikliği 957 ilçemizde 957 kralcık yaratacak bir anayasa değişikliği. Bu anayasanın içinde meclis denetimi yok, yargı denetimi yok. Neden yok, çünkü kendisini denetlemesi gereken vekilleri başkan genel başkan sıfatıyla kendisi milletvekili yapıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  metin feyzioğlu, süheyl batum, mut cumhuriyet meydanıchp, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA