24 Ekim 2025 Cuma

15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:25   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"  
 
     
   

CHP`li Bakıroğlu`na dert yanan çiftçi: “Milli gelirden yıllardır alamadığımız hakkımızı istiyoruz”


CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bakıroğlu`na dert yanan bir çiftçi, “‘Üreten bir Türkiye` diyorlar ama gençler nerede? Milli gelirden yıllardır alamadığımız hakkımızı istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 11:58   Okunma : 445

(ANKARA) - CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bakıroğlu`na dert yanan bir çiftçi, “‘Üreten bir Türkiye` diyorlar ama gençler nerede? Milli gelirden yıllardır alamadığımız hakkımızı istiyoruz” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, çiftçileri ziyaret etti. Bakıroğlu, “En büyük problemlerden bir tanesi, Gölmarmara Gölü`nün iklim değişikliği nedeniyle kuruması. İklim değişikliğiyle birlikte buna benzer iklim olayları daha sık ve daha şiddetli olmaya başladı. Hasar aldıkça tarım sigortası primleri çok yükselmeye başlıyor. Prim yükseldikçe sigortalı sayıları düşmeye başlıyor. Yani 100 bin dekar varken, 70 bin dekar sigorta alınıyormuş. Şu anda ise bu 52 bine düşmüş. Yani bu geleceğimiz açısından, işlerin iyi gitmediğini gösteriyor bize” dedi.

“Ben çocuklarım çiftçilik yapmasın diye uğraşıyorum”

Bir çiftçi ise şunları söyledi:

“Her şey sorun şu an. Fiyat belirsizliği, soğuklar yeraltı suları, sigortalar… Yani aklınıza gelebilecek her şey sorun. Yapılabiliyorsa bu çiftçilik yeniden yapılandırılmalı. Üretim diye bir şey kalmadı. Artık en genç çiftçiler biziz. Ben çocuklarım çiftçilik yapmasın diye uğraşıyorum. Halimiz belli. Acaba havadan mı, yerden mi, hükümetten mi, devletten mi derken bu hallere düştük. Borcumuzu ödeyemez olduk. Hepimiz eskiden traktör alıyorduk. Babam hep anlatır; ‘Ben yüzde yüz faizler ödedim, o zaman cebimde para vardı` diyor. Şimdi biz yüzde 10 faiz ödüyoruz. Cebimizde para yok. Kooperatif çiftçi kuruluşu ticarethaneye döndü. 

"Bizimle ilgilenen hiçbir kurum, hiç kimse yok"

Her şeyin sil baştan yapılanması lazım bu ülkede. Bizimle ilgilenen hiçbir kurum, hiç kimse yok. Tamam biz soğuğa çare arıyoruz, suya çare arıyoruz. Ama artık çare bulamaz hale, yetemez duruma geldik. Çiftçinin haricinde herkes para kazanıyor.”

"İnsanlar, yıldan yıla tarım sigortası yapmaktan uzaklaşıyor"

Bakıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsanlar, yıldan yıla tarım sigortası yapmaktan uzaklaşıyor. Rakamlardan da belli. Ne yapılması lazım? İlk etapta borcu olan çiftçilerimizin, kamu bankalarına ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını faizsiz ötelenmesi lazım. İkincisi, borcu öteledikten dekar başına üreticilerimize sonra hibe verilmeli. İsteyene de yeni ilave uzun vadeli finansman açılmalı. Ayrıca sulamada kullanılan elektriğin ağustos, eylül, ekim ayına ötelenmesini istiyoruz.”

"Yıllardır hak ettiğimizi alamıyoruz"

Başka bir çiftçi ise “Yıllardır hak ettiğimizi alamıyoruz. Herkes sigortalı bir iş için dışarı gidiyor. Artık genç çiftçi kalmadı. ‘Üreten bir Türkiye` diyorlar ama gençler nerede? Milli gelirden yıllardır alamadığımız hakkımızı istiyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA