15 Temmuz 2025 Salı

21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:07   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:55    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:22   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:41   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”   17:39   İMAMOĞLU’NDAN, ADıYAMAN’DAKI ’’HALK BULUŞMASı"NA MEKTUP: "YARGıYı SIYASI SOPA HALINE GETIRENLER, GÜNÜ GELDIĞINDE HALKıN VICDANıNDA MAHKUM OLUR"   17:37   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, EV HAPSINDE BULUNAN ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE’YI ZIYARET ETTI: "AYAĞıNDAN EVE KELEPÇELENMESI TAM BIR AKıL TUTULMASı"   16:11   VELİ-DER’DEN LGS AÇıKLAMASı: "SONUÇLAR, KAYGıLARıMıZıN NE KADAR HAKLı OLDUĞUNU GÖSTERDI"   09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"  
 
     
   

Engelli Bireylerin İmdadına Görüntülü Destek Ve Şikâyet Hattı Yetişiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın “İşaret Dili İle Görüntülü Destek ve Şikâyet Hattı” sayesinde, Mersin’de yaşayan işitme engelli bireylerin hiçbir zorlukla karşılaşmadan işlerini en kısa sürede halledebilmelerinin önü açılıyor. İşitme engelli bireylere “0533 360 27 03” numaralı telefondan hem 3G hem de WhatsApp hattı ile destek veriliyor. Verilen hizmet ile işitme engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşundaki görevliyle iletişim sorunları çözülerek, iş ve işlemleri hızlı biçimde çözüme kavuşturuluyor.

 

Tarih : 8 Temmuz 2019 Pazartesi 15:19   Okunma : 942

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın “İşaret Dili İle Görüntülü Destek ve Şikâyet Hattı”, kentte yaşayan engelli bireylerin kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini sorunsuz biçimde halledebilmelerinin önünü açıyor. İşitme engelli bireyler zorlandıkları noktalarda görüntülü destek hattını arayıp, rahatlıkla yardım alabiliyor.

Kamu kurumlarında işleri olan engelliler, karşılarındaki kamu görevlisi ile iletişim kurma konusunda sıkıntı yaşadıklarında “0533 360 27 03” numaralı hattı, görüntülü olarak arayabiliyor. Sonrasında Engelliler Dairesi Başkanlığı İşaret Dili Tercümanı Esra Alkan tarafından ilgili kişiye iletişim desteği sağlanıyor. Alkan, işaret dili ile işitme engelli bireyin sorununu öğrenip, karşı taraftaki görevliye sesli olarak iletiliyor. Görevlinin söylediklerini de işaret dili kullanarak işitme engelli bireye aktaran Alkan, görevli ile vatandaş arasındaki diyaloğun kurulmasında aracı oluyor.

BU HİZMET BİR TELEFON KADAR YAKIN!

Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek isteyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sayesinde, engelli bireylerin yaşadığı tüm zorluklar en aza indirilmeye çalışılıyor. Bu hizmet sayesinde işitme engelli bireylerin kamu kurumlarındaki işlemleri çok daha hızlı, doğru ve sorunsuz bir şekilde halledilirken, işitme engellilerin işlemlerini yapan kamu görevlisinin de işi kolaylaşmış oluyor.

VATANDAŞLAR BÜYÜKŞEHİR’İN GÖRÜNTÜLÜ TERCÜMANLIK HİZMETİNDEN MEMNUN

İşitme engelli vatandaşlara bir telefon kadar yakın olan hizmet ile engelli vatandaşlara kolaylık sağlanırken, engelli vatandaşların sesi olunuyor. Verilen destek sayesinde, hem telefon üzerinden işler kısa bir sürede çözüme kavuşturuluyor, hem de daireye gelen Mersinliler’e yüz yüze yardımcı olunuyor. Daireye uğrayan veya telefon üzerinden işlerini çözen vatandaşlar hizmetten büyük memnuniyet duyuyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA