3 Ekim 2025 Cuma

11:27   SAĞLıKTA FARK YARATAN HIZMET: MERSIN’DE SKOLYOZLA MÜCADELEYE ÜCRETSIZ DESTEK!   11:20   SON DIRENIŞ DE SUSTURULDU: MARINETTE’YE İSRAIL MÜDAHALESI   11:07   SILIVRI’DEN BOLU’YA SES: “BEYLER DEĞIL, KÖROĞLU’LAR KAZANACAK!”   10:45   MEYDAN MEYDAN BÜYÜYEN DIRENIŞ: CHP BOLU’DA MILLET İRADESI İÇIN TOPLANıYOR!   10:35   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ BIR DOKUNUŞ: 750 HANEYE UMUT OLDU   10:26   BILIMLE GÜÇLEN, ENGELLERI AŞ: MERCAN’DA SOSYAL KEŞIF YOLCULUĞU   18:52   “BIR TUĞLA DA GELECEĞE”: MERSIN BAROSU’NDAN EĞITIME ANLAMLı DESTEK   17:59   MAHALLELERIN SESI MERSIN’DE YANKıLANDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN MUHTARLARA TAM DESTEK   15:24   AFAD: MARMARA DENIZI’NDE MARMARAEREĞLISI TEKIRDAĞ AÇıKLARıNDA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   15:22   KEMAL AKKURT: "AÇıLıM POLITIKALARı TBMM’DE IKTIDAR CEPHESININ ISTEDIĞI ANAYASAL DÜZENLEMELERE KURBAN EDILMEMELIDIR"   15:21   FILISTIN’DEN SUMUD FILOSU’NA MÜDAHALESINE KıNAMA: İSRAIL ULUSLARARASı HUKUKU IHLAL EDIYOR   15:19   MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA 5’INCI DURUŞMA...    12:30   GÜLCAN KıŞ: "HER ÇOCUK 140 BIN LIRA BORÇLA DOĞUYOR"   12:27   AYŞE BARıM’ıN TAHLIYESINE BAŞSAVCıLıKTAN ITIRAZ   12:25   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA SALDıRıNıN ARDıNDAN AVRUPA KENTLERINDE GENIŞ ÇAPLı PROTESTOLAR DÜZENLENDI   12:23   İSRAIL DıŞIŞLERI BAKANLıĞı, KÜRESEL SUMUD FILOSU’NDAKI AKTIVISTLERIN "SıNıR DıŞı EDILECEĞINI" DUYURDU   12:22   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA AIT BIR TEKNE GAZZE KARA SULARıNA GIRDI   15:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MARKETLERE SıKı DENETIM   15:09   GÜLCAN KıŞ GÜNDEME TAŞıDı, BAKANLıK MERSIN’I HATıRLAMAK ZORUNDA KALDı   15:07   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, İL EMNIYET MÜDÜRÜ YıLMAZ’A ZIYARET  
 
     
   

CHP PM Üyesi Denizaslanı: Hakkımda soruşturma başlatıldığını öğrendim


CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, hakkında, "halkı kin ve nefrete teşvik” suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 01:04   Okunma : 421

Haber: Esma Turan

(MUĞLA)-CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, hakkında, "halkı kin ve nefrete teşvik” suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı, geçtiğimiz 10 Nisan`da yaptığı açıklamada Muğla`da Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolara katılan 5 öğrencinin KYK yurtlarından zorla çıkarıldığını söylemişti. Denizaslanı, öğrencilerin yurtlarına geri alınmamaları halinde Bodrum`dan Menteşe`ye yürüyüş başlatacağını belirterek, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve AK Parti İl Başkanı Haluk Laçin`e seslenmişti.

Daha sonra yurttan ayrılmak zorunda kalan öğrenciler, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan tarafından apartlara yerleştirilirken, Denizaslanı, bugün Bodrum İlçe Başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu. 

Denizaslanı, hakkında "halkı kin ve nefrete teşvik etme" suçundan suç duyurusunda bulunulduğunu ve soruşturması başlatıldığını söyledi. Denizaslanı, şöyle konuştu:

"Bugün geldiğimiz noktada, "halkı kin ve nefrete teşvik etme" suçundan hakkımda suç duyurusu ve savcılık soruşturması başlatıldığını öğrendim. Sürecin başladığı günden beri, ilk açıklamayı yaptığım günden beri Sayın Vali Bey sağ olsun kendi bireysel telefonundan Muğla`mızda yönetici olan herkesi aradı. Fakat bir tek beni aramadı. Şimdi Vali Bey, bizim Cumhuriyet Halk Partimizde devlet tarafından unutturulmuş olan demokrasi kültürü hala devam etmektedir. Biz, konuşacaklarımızı konuşuruz, söyleyeceklerimizi söyleriz, yürüyeceğimiz yerde de aslanlar gibi yürürüz. Öncelikle bizi yanınızdaki kurşun askerler ile karıştırmayın. Hiçbir yerden talimat almayız, hiç kimseden de korkmayız. İkinci olarak şunu söylemek isterim, muhtemelen bu suç duyurusuyla alaka beni ifadeye çağıracaklardır. O gün meydanda demiştim ki, hepimizi ifadeye de çağırsanız söyleyeceğimiz ilk cümle de son cümle de `Ekrem İmamoğlu`nun yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz` demiştim. İfadeye çağrılmadan bugün burada tekrar edeyim, Ekrem İmamoğlu`nun yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz ve daima gurur duyacağız.

Bugün bu yargı eliyle bizi susturma, korkutma çabalarınızla, beni çağıracağınız bir ifade, alacağınız bir gözaltı veyahut hakkımda çıkaracağınız herhangi bir ceza, benim hayatım boyunca şeref madalyam olarak göğsümde taşıyacağım bir şeydir. Fakat sevgili Vali Bey, sizler çocuklarını kıt kanaat geçindiren, çocukları burada acaba ne halde diye düşünen, okulda harçlık parasını zor bulan bu çocukları Muğla`da evsiz, yurtsuz bıraktığınız için nasıl bir madalya taşıyacaksınız valiliğiniz bittiğinde? Onu da siz düşünün, Muğla halkı düşünsün."

Bodrum`dan Menteşe`ye yürüyecek

Denizaslanı ayrıca 17 Nisan Perşembe günü saat 11:00`de Bodrum Yokuşbaşından Muğla merkez Menteşe ilçesinde doğru yürümeye başlayacağını duyurdu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA