14 Ağustos 2025 Perşembe

23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:47   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:03   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:30   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:19   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:03   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:40   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu`nun dikkat çektiği Sazlıdere Barajı etrafında iş makinaları aralıksız çalışıyor


Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde tutuklu bulunan CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun "Yokluğumu fırsat bilip `Kanal İstanbul` denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası`nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı`nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” sözleri üzerine gözlerin çevrildiği bölgede, onlarca iş makinası geniş bir alanda çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiye ortasında kaldığı görüldü.

 

Tarih : 18 Nisan 2025 Cuma 16:50   Okunma : 1730

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL)- Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde tutuklu bulunan CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun "Yokluğumu fırsat bilip `Kanal İstanbul` denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası`nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı`nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” sözleri üzerine gözlerin çevrildiği bölgede, onlarca iş makinası geniş bir alanda çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiye ortasında kaldığı görüldü.

Marmara Cezaevi`nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı paylaşımda, "Yokluğumu fırsat bilip `Kanal İstanbul` denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası`nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı`nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar. Bu kez alelacele TOKİ`yi devreye almışlar. Dozer ve iş makinelerini mutlak koruma alanının içine, suyun dibine kadar sokmuşlar" demişti.

İmamoğlu`nun bu açıklaması üzerine gözler bölgeye çevrildi. ANKA Haber Ajansı, bölgede geniş bir alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren onlarca iş makinasını görüntüledi. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiyenin ortasında kaldığı gözlendi.

İstanbul Planlama Ajansı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekosistimin zarar gördüğü belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kanal İstanbul projesi, hukukun hiçe sayılarak, bilirkişi raporlarındaki çevre ve su havzası uyarılarına rağmen ilerliyor. Tüm dünya iklim kriziyle mücadele ederken, bu projeyle İstanbul`un su güvenliği tehlikeye atılıyor, ekosistemimiz zarar görüyor.

55 milyon metreküp içme suyu kaybolacak.

20.000 futbol sahası büyüklüğünde, 136 milyon metrekarelik tarım alanı yok edilecek.

394 bin ağacın kesileceği ve 13.400 hektarlık orman arazisinin yok olacak. 287 hektarlık muhafaza ormanının da zarar görecek. 1,2 milyon kişinin 1 yıllık oksijen kaynağının kaybolacak.”

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA