15 Haziran 2025 Pazar

15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:04    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR  
 
     
   

Golden Apple ödülü, Tarsus Belediye Başkanı Boltaç`a takdim edildi


Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından verilen Golden Apple ödülü, Saint Paul Meydanı`nda düzenlenen törenle Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç`a takdim edildi.

 

Tarih : 25 Nisan 2025 Cuma 15:16   Okunma : 530

Tarsus, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı. FIJET tarafından turizm alanında katkı sunan şehir ve kurumlara verilen Golden Apple, bu yıl kente layık görüldü.

Saint Paul Meydanı`nda gerçekleştirilen törende Başkan Boltaç`a, “Altın Elma” ödülünü, FIJET Başkanı Ticani Haddad verdi.

Ödül töreninde Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu, Tarsus Üniversitesi Rektörü Ali Özen, Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkan Vekili, Tarsus Emniyet Müdürü Yavuz Şahin, Serdal Gökayaz, Adana İl Kültür Müdürü Emre Duru, FİJET Dünya Başkan Yardımcısı Delal Atamdede , FİJET Türkiye`den Hüseyin Kurtoğulları ile yönetim ve üyeleri yer aldı.

Pek çok misafirin de katıldığı ödül töreni sonrası gala yemeğinde keman sanatçısı Anna Mıadzvedzeva ile kanun virtüözü Ahmet Baran ve orkestrası sahne aldı.

Palazzolo ile ‘kardeş şehir` anlaşması imzalandı

Tarsus Belediyesi ile İtalya`nın Palazzolo Acreide kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Tarsus`u bir dünya kenti olarak tanımlayan Başkan Boltaç, şöyle konuştu:

“Tarsus, 10 bin yıllık geçmişiyle kadim bir şehir, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Saint Paul gibi önemli şahsiyetlerin izlerini taşıyan bir kenttir. Sizlerle birlikte gezdiğimiz tarihi sokaklarda bu zengin mirası bir kez daha hissettik. Burada Müslümanların Eshab-ı Kehf`i, Hristiyanların St. Paul`u, Musevilerin Danyal Peygamber`i bir arada bulunuyor. Tarihsel dokusunun yanı sıra eşsiz mutfağı ve Akdeniz`in sıcakkanlı, misafirperver insanlarıyla Tarsus, gerçekten fark yaratan bir kent. İşte bu kültürel zenginlik ve ortak değerler doğrultusunda, bugün Palazzolo Acreide ile kardeş şehir protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

“İki şehri kardeş şehir ilan edeceğiz”

Günün anlam ve önemi üzerine konuşan FIJET Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurtoğulları da “Paul`un, Roma`ya gitmeden önceki durağı Palazzolo Acreide`ydi. Başkanımın da isteği üzerine ve burada sizlerin de şahitliğiyle bu iki şehri kardeş şehir ilan edeceğiz” dedi.

Ardından İtalya Konsolosu Domenico Romeo da teşekkürlerini iletti.

Altın Elma Ödülü`nün Tarsus`a uğur getireceğine inandığını dile getirerek konuşmasına devam eden Başkan Boltaç, şunları söyledi:

“Bu kente ihanet edenin önünde set olurum”

“Bu ödül ile birlikte, emlak sektörü güçlenecek, sanayi faaliyetleri artacak, gastronomi sektörümüz canlanacak. Birlikte turizm destinasyonu Tarsus`u inşa edeceğiz. Geçmişte sadece geçiş güzergahı olan şehrimiz, artık durak noktası, keşif noktası olacak. Şehrimizin en güzel noktasında, Altın Elma ödülünü sergileyeceğiz. Ben, Tarsus`ta her canlının Belediye Başkanıyım. Bu şehri birlikte yönetmek, geleceğe birlikte taşımak boynumuzun borcudur. Bu kente ihanet edenin önünde set olurum. Tarsus`u, gelecek nesillere daha güçlü şekilde bırakmak bizim ortak sorumluluğumuzdur. Belediye bünyesindeki tüm ekip arkadaşlarıma, bu işin bir ekip işi olduğunu, tek elin neler yapabileceğini, iki elin neler başarabileceğini gösterdikleri için teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğimizle önümüzde hiçbir engel duramaz.”

FIJET İcra Kurulu Başkanı Tijani Haddad, “Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Belediye Başkanımız Ali Boltaç`a çok teşekkür ediyorum. Kendisi bu anlamda sıkı bir şekilde çalıştı. Aktif bir şekilde hareket ederek FİJET`in Altın Elma ödülünü kazandılar. Bu ödül her yıl turizm dalında çalışan derneklere, şehirlere veriliyor. Biz özellikle bu ödülü doğaya saygı duyan, kültüre saygı duyan ve eski medeniyetlerden miras kalmış, eserlere saygı duymuş şehirlere veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarsus`un önemine vurgulayan, Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkan Vekili Serdal Gökayaz, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer`in selam ve sevgilerini iletmek istiyorum. Tarsus`un dünyada hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise “Golden Apple ödülünün şehrimize verilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Derneğimize çok teşekkür ediyorum. 10 bin yıllık kadim şehrimizin turizmde hak ettiği değere kavuşmasını diliyorum” diye konuştu.

FİJET Başkan Yardımcısı Delal Atamdede Altın Elma ödülünün kente hayırlı olmasını dileyerek, “Türkiye Dünyada ki memleketler arasında en çok Altın Elma`ya layık görülmüş memlekettir. Turizm için büyük bir onur. Bu ödülün hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu ödül şehrimize ekonomik, turizm alan ve sosyal alanda büyük katkılar getirecek” ifadelerini kullandı.

FIJET ekibinden Tarsus`a, turizm rotası turu

Başkan Boltaç, FIJET heyetini ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri de Tarsus`un tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek için düzenlenen kapsamlı turizm rotası turunda ağırladı. Gezi, Tarsus`un simgelerinden Kleopatra Kapısı`ndan başladı. FIJET üyeleri, Başkan Boltaç eşliğinde duvar boyama sanatının hayat bulduğu sokakları adım adım keşfetti. Renkli anlara sahne olan gezide, misafirlerle birlikte duvarlara resimler yapıldı.

Tur kapsamında Amerikan Koleji yerleşkesindeki tarihi yapılar gezildi ardından şehrin kalbinde kurulan Yeryüzü Pazarı`nda vatandaşlarla sohbet eden Başkan Boltaç, yöresel lezzetleri tattı, hem esnafla hem de halkla yakın temas kurdu. Turun en dikkati çekici duraklarından biri ise Kırkkaşık Bedesteni oldu. Gezi kapsamında ayrıca Saint Paul Kuyusu, Donuktaş ve Tarihi Tarsus Evleri de ziyaret edildi.

Boltaç, geziye ilişkin olarak, “Bugün attığımız her adım, Tarsus`umuzun dünya turizm haritasındaki yerini sağlamlaştıracak. Sanatla, tarihle ve halkımızın katılımıyla inşa edeceğimiz gelecek vizyonumuzu hep birlikte şekillendiriyoruz. FIJET üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek Tarsus`u anlattığımız bu gezide sizlerle olmaktan onur duyduk, hikayemizi tüm dünyaya birlikte taşıyacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA