9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

CHP`li Suat Özçağdaş: 10`uncu sınıf coğrafya ders kitabında Kanal İstanbul projesi kabul edilemez


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, 10. sınıf Coğrafya ders kitabında Kanal İstanbul projesinin yer almasına sert tepki gösterdi. Özçağdaş, "Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı, hiçbir siyasi partinin propagandasına alet edilemez. Eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp siyasallaştırmak için çalışan; sorgulayan, eleştiren bir nesil yerine itaatkar ve kanaatkar bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu zihniyetle her alanda, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 01:08   Okunma : 313

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, 10. sınıf Coğrafya ders kitabında Kanal İstanbul projesinin yer almasına sert tepki gösterdi. Özçağdaş, "Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı, hiçbir siyasi partinin propagandasına alet edilemez. Eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp siyasallaştırmak için çalışan; sorgulayan, eleştiren bir nesil yerine itaatkar ve kanaatkar bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu zihniyetle her alanda, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Özçağdaş, sosyal medya hesabından, "10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabında Kanal İstanbul Projesi Kabul Edilemez!" başlıklı açıklama yaptı. Özçağdaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizde ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı ve kendisine bağlı tüm kurumlar tarafsızlığını yitirmiş, nesnel ve bilimsel hareket edemez hale gelmiş, hak etmeden elde ettikleri koltukları bırakmama sevdasıyla eğitimi siyasete alet etmek için çalışan kişilerin elinde tehlikeli bir araç haline dönüşmüştür. Bu nedenle, her gün, Bakan Yusuf Tekin ve kendi zihniyetindeki insanlarla doldurduğu kadroların yeni bir icraatıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Atanmış Bakan ve yerleştirdiği kadrolar, ulusal eğitim programının adına AKP`nin seçim sloganını yerleştirdi. Üstelik bunu da `beni Cumhurbaşkanı atadı, tabi ki onun için çalışacağım` diye savundu. Milli Eğitim Bakanı`nın görevinin siyasi iktidara değil; ülkeye ve çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkına hizmet etmek olduğunu her gün hatırlatsak da anlatamadık. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında uygulamaya koydukları bilimsellikten uzak, program geliştirme ilkelerine uymadan hazırlanan, hiçbir pilot çalışması yapılmamış, yazarları bile belli olmayan programlarla siyasi sloganlarını eğitim sisteminin tam merkezine yerleştirdiler.

Bu yetmezmiş gibi, AKP`nin propaganda malzemesi haline getirdiği Kanal İstanbul projesi 10. Sınıf Coğrafya ders kitabında yer aldı. Çünkü görevi okullarda kullanılan ders kitabı ve eğitim araçlarının incelenmesi olan Talim Terbiye Kurulu`nun yapısı, AKP iktidarında bütünüyle bozuldu, uzmanları görevden alındı ve kadroları yandaşlarla dolduruldu. Kanal İstanbul`un ders kitabında yer alması, Talim ve Terbiye Kurulu`nun bağımsız ve bilimsel bir kurul olmaktan çıkıp, iktidarın siyasi bir aracı haline geldiğinin çok açık bir göstergesidir.

Kanal İstanbul henüz gerçekleşmemiş bir parti projesi, bir siyasi propaganda aracıdır. Doğaya, su kaynaklarına ve İstanbul`a vereceği zarar nedeniyle bilim insanlarının, şehir plancılarının ve çevre örgütlerinin karşı çıktığı, kamuoyunun büyük kesimince reddedilen, ülkemizin milyarca dolar zarara uğramasına neden olacak, milli güvenlik tehdidi oluşturan bir rant projesidir. Henüz uygulanmamış, bu denli tartışmalı bir projenin ders kitaplarında yer alması asla kabul edilemez. Ders kitapları objektif ve bilimsel bilgi sunmak, eleştirel düşünme becerisi kazandırmak, bilimsel sorgulamalara alan açmak amacıyla hazırlanır; iktidarın reklam panosu gibi kullanılamaz. Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı, hiçbir siyasi partinin propagandasına alet edilemez.

Eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp siyasallaştırmak için çalışan; sorgulayan, eleştiren bir nesil yerine itaatkar ve kanaatkar bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu zihniyetle her alanda, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Çağdaş, tarafsız, bilimsel ve laik bir eğitim sisteminden asla vazgeçmeyeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA